Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. mila89

mila89 Истакнат член

Те праќаат со амбулантно возило или немаат обврска они да те носат? А добро што во случај на итен пораѓај или брзо се отвараш? Може многу во детали прашувам ама ме фати страв од овие протоколи

2. IJAE

IJAE Истакнат член

Ај да се вклучам пак чисто ме интересира и на даден капар или платен пораѓај во Ремедика ако испадне трудница позитивна и ја носат на гак ги рефундираат средствата?

3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Ова е за случај каде што онака рандом ти иде време за порајѓај па одиш ремедика да се породиш а немаш тест во тебе. Ти земаат брис,но доколку таму се решиш за порајѓај со време пример во 36та недела,со време и ке се тестираш. Е доколку си тогаш позитивна нема да ти ги земат парите па да те префрлаат на гак.

mila89 likes this.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Дека би рефундирале тешко.. може само да не се плати ноќевање пример лупам затоа што навистина незнам.
    Но штом оставиш капар тогаш и ке се тестораш и ке знаеш на што си

5. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Е тоа не знам како оди, ама баш денес прашував и ми кажаа дека прво се праи тест па после лабораториски анализи за во случај ако е позитивен да те пратат да се породиш на клиника и за да не плаќаш дополнителни трошоци... Малку е безвезе ама што да се прави

6. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Од каде ви се овие информации дека не пораѓаат во Систина ако сте ковид позитивни?
    Од клиниката ви имаат кажано / потврдено ?

kukla21 and LadyC like this.
  7. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Да, денес бев на преглед и прашав

V.odolija likes this.
  8. mila89

mila89 Истакнат член

Јас планирам здравје во Систина, ама имам уште доста време до породување. За сега на скрининзи одам само во Систина. Не знам само дали дојде ден кога и да сакаш да платиш на приватно немаш гаранција дека безбедно ќе бидеш примен како пациент и ќе се породиш како човечко битие во оваа држава. Јас не сум од Скопје, до дека стигнам, па правам тест, не дај боже излезе позитивен па после префрлање на Гак, па таму немаш врски којзнае како ќе те примат. За тоа време се може да се лучи со бебето и со тебе. Можеби сум пре негативна ама се изнервирав вака касно навечер. На крај, не ми треба мене хотелски смештај ниту фризура за пораѓај, сакам да се осеќам дека сум во сигурни раце, па макар и платила дополнително за тоа, јака ни душа на сите што минеме низ ова во време на пандемија.

9. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Аман значи. Мислам дека летово не беше така ама не сум сигурна. @LadyC мислам дека знае да каже, ако не се лажам еднаш ја имав прочитано дека ѝ рекоа и да е позитивна ќе ја породат. Може и да сум грешка.

LadyC and mila89 like this.
  10. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Можеби претходно било така, сега ни мм не го пуштаат со мене да влезе а на почетокот влагаше.

Moce19 likes this.
  11. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Јас во октомври бев последно и мм влезе со мене. Значи од скоро им се правилата.

12. Moce19

Moce19 Истакнат член

Јас од април месец до ден денес на прегледи и скрининзи цело време влегувам сама, маж ми ниеднаш го немаат пуштено ради коронава.. А за тестов ќе се распрашам како е доколку си позитивен па ќе известам. :)

kukla21, dromka and mila89 like this.
  13. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Сигурно, заради големите бројки. Јас сега сум пред пораѓај и како што почнав со цтг не пуштаат ни некој со тебе да седи, мора во чекална.
    Мене ме интересира за маска за време на пораѓај. Не прочитав искуство од Систина?

Moce19 likes this.
  14. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

и јас знаев дека систина има посебен оддел за родилки позитивни од ковид. :?:

LadyC and mila89 like this.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ако си хитен случај преку крв прават, ако е пораѓајот навечер само преку крв прават ако не се породиш вечерта сабајлето ти земаат брисеви додека да стигнат резултатите си со маска кога ќе бидат готови ако си негативна ти кажуваат да си ја извадиш цената за царски е 122 000 4 дена се седи 5от дома ве пуштаат

Sandra1206 and Moce19 like this.
  16. mila89

mila89 Истакнат член

Јас во септември бев на скрининг, маж ми не го пуштија со мене. Сега викате во октомври давале и со придружба, чудно.
    Ај тоа е помалку битно. Него за породувањето како им се правилата во случај да си позитивна убаво е да се знае. А добро во државна родилките не ги тестираат, знам дека за операции и за таму бараат тест.

LadyC and Moce19 like this.
  17. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Јас пишав инфо од денес за Систина, како и на колку време ги менуваат правилава не знам..

Moce19 and mila89 like this.
  18. IJAE

IJAE Истакнат член

Да сме живи здрави господе, поготово тие што ќе се пораѓаат месецов и декември мислам вака ќе биде. За вас подоцнежните се надевам подобро ќе биде со цела оваа ситуација можеби и нема да има корона дај боже, аман више од вирусов мир да се нема

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Не си . Имаат ковид оддел за пород над ковид центарот. Сами ми кажаа и сама бев у соба. Ова Систина . :)
    Се породив 22ри јули :)

20. LadyC

LadyC Форумски идол

И мм не влагаше со мене,ни посети имаше освен од 10 до 12 за маж, не шири дезинформации те молам, пораѓаат ковидни, имаат дозвола .
    П.с. после тест не носев маска на пород, цела екипа и онака носи, не само сега и пред 4 години исто беше, зборам царски.
    У соба без маска, ама носиш ако влага визита, сестра или бебе. Си носев таблет, се ИЗ НА ГЛЕ ДАВ серии. :rofl:

П.с. итно ме задржаа, ковид тест ми правеа и плус за антитела од крв, немав посебно ливче колку наплатиле, ама ми земаа се вк.1260000 (имам Систина Дајнерс па фала богу ми се скратија малце трошоците, некои 150е) и се мислам дека она што го викаат рапид тест е стварно 12000 ден. 8-| (земете го со резерва ова, не сум 100% сигурна)

Last edited: Nov 3, 2020
    mila89, Izzy_0504 and Moce19 like this.