Те праќаат со амбулантно возило или немаат обврска они да те носат? А добро што во случај на итен пораѓај или брзо се отвараш? Може многу во детали прашувам ама ме фати страв од овие протоколи
Ај да се вклучам пак чисто ме интересира и на даден капар или платен пораѓај во Ремедика ако испадне трудница позитивна и ја носат на гак ги рефундираат средствата?
Ова е за случај каде што онака рандом ти иде време за порајѓај па одиш ремедика да се породиш а немаш тест во тебе. Ти земаат брис,но доколку таму се решиш за порајѓај со време пример во 36та недела,со време и ке се тестираш. Е доколку си тогаш позитивна нема да ти ги земат парите па да те префрлаат на гак.
Дека би рефундирале тешко.. може само да не се плати ноќевање пример лупам затоа што навистина незнам. Но штом оставиш капар тогаш и ке се тестораш и ке знаеш на што си
Е тоа не знам како оди, ама баш денес прашував и ми кажаа дека прво се праи тест па после лабораториски анализи за во случај ако е позитивен да те пратат да се породиш на клиника и за да не плаќаш дополнителни трошоци... Малку е безвезе ама што да се прави
Од каде ви се овие информации дека не пораѓаат во Систина ако сте ковид позитивни? Од клиниката ви имаат кажано / потврдено ?
Јас планирам здравје во Систина, ама имам уште доста време до породување. За сега на скрининзи одам само во Систина. Не знам само дали дојде ден кога и да сакаш да платиш на приватно немаш гаранција дека безбедно ќе бидеш примен како пациент и ќе се породиш како човечко битие во оваа држава. Јас не сум од Скопје, до дека стигнам, па правам тест, не дај боже излезе позитивен па после префрлање на Гак, па таму немаш врски којзнае како ќе те примат. За тоа време се може да се лучи со бебето и со тебе. Можеби сум пре негативна ама се изнервирав вака касно навечер. На крај, не ми треба мене хотелски смештај ниту фризура за пораѓај, сакам да се осеќам дека сум во сигурни раце, па макар и платила дополнително за тоа, јака ни душа на сите што минеме низ ова во време на пандемија.
Аман значи. Мислам дека летово не беше така ама не сум сигурна. @LadyC мислам дека знае да каже, ако не се лажам еднаш ја имав прочитано дека ѝ рекоа и да е позитивна ќе ја породат. Може и да сум грешка.
Јас од април месец до ден денес на прегледи и скрининзи цело време влегувам сама, маж ми ниеднаш го немаат пуштено ради коронава.. А за тестов ќе се распрашам како е доколку си позитивен па ќе известам.
Сигурно, заради големите бројки. Јас сега сум пред пораѓај и како што почнав со цтг не пуштаат ни некој со тебе да седи, мора во чекална. Мене ме интересира за маска за време на пораѓај. Не прочитав искуство од Систина?
Ако си хитен случај преку крв прават, ако е пораѓајот навечер само преку крв прават ако не се породиш вечерта сабајлето ти земаат брисеви додека да стигнат резултатите си со маска кога ќе бидат готови ако си негативна ти кажуваат да си ја извадиш цената за царски е 122 000 4 дена се седи 5от дома ве пуштаат
Јас во септември бев на скрининг, маж ми не го пуштија со мене. Сега викате во октомври давале и со придружба, чудно. Ај тоа е помалку битно. Него за породувањето како им се правилата во случај да си позитивна убаво е да се знае. А добро во државна родилките не ги тестираат, знам дека за операции и за таму бараат тест.
Да сме живи здрави господе, поготово тие што ќе се пораѓаат месецов и декември мислам вака ќе биде. За вас подоцнежните се надевам подобро ќе биде со цела оваа ситуација можеби и нема да има корона дај боже, аман више од вирусов мир да се нема
Не си . Имаат ковид оддел за пород над ковид центарот. Сами ми кажаа и сама бев у соба. Ова Систина . Се породив 22ри јули
И мм не влагаше со мене,ни посети имаше освен од 10 до 12 за маж, не шири дезинформации те молам, пораѓаат ковидни, имаат дозвола . П.с. после тест не носев маска на пород, цела екипа и онака носи, не само сега и пред 4 години исто беше, зборам царски. У соба без маска, ама носиш ако влага визита, сестра или бебе. Си носев таблет, се ИЗ НА ГЛЕ ДАВ серии. П.с. итно ме задржаа, ковид тест ми правеа и плус за антитела од крв, немав посебно ливче колку наплатиле, ама ми земаа се вк.1260000 (имам Систина Дајнерс па фала богу ми се скратија малце трошоците, некои 150е) и се мислам дека она што го викаат рапид тест е стварно 12000 ден. (земете го со резерва ова, не сум 100% сигурна)