Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Те праќаат со амбулантно возило или немаат обврска они да те носат? А добро што во случај на итен пораѓај или брзо се отвараш? Може многу во детали прашувам ама ме фати страв од овие протоколи

2. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    Ај да се вклучам пак чисто ме интересира и на даден капар или платен пораѓај во Ремедика ако испадне трудница позитивна и ја носат на гак ги рефундираат средствата?

3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ова е за случај каде што онака рандом ти иде време за порајѓај па одиш ремедика да се породиш а немаш тест во тебе. Ти земаат брис,но доколку таму се решиш за порајѓај со време пример во 36та недела,со време и ке се тестираш. Е доколку си тогаш позитивна нема да ти ги земат парите па да те префрлаат на гак.

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Дека би рефундирале тешко.. може само да не се плати ноќевање пример лупам затоа што навистина незнам.
    Но штом оставиш капар тогаш и ке се тестораш и ке знаеш на што си

5. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    96
    Е тоа не знам како оди, ама баш денес прашував и ми кажаа дека прво се праи тест па после лабораториски анализи за во случај ако е позитивен да те пратат да се породиш на клиника и за да не плаќаш дополнителни трошоци... Малку е безвезе ама што да се прави

6. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    21.539
    Од каде ви се овие информации дека не пораѓаат во Систина ако сте ковид позитивни?
    Од клиниката ви имаат кажано / потврдено ?

На kukla21 и LadyC им се допаѓа ова.
  7. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    96
    Да, денес бев на преглед и прашав

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Јас планирам здравје во Систина, ама имам уште доста време до породување. За сега на скрининзи одам само во Систина. Не знам само дали дојде ден кога и да сакаш да платиш на приватно немаш гаранција дека безбедно ќе бидеш примен како пациент и ќе се породиш како човечко битие во оваа држава. Јас не сум од Скопје, до дека стигнам, па правам тест, не дај боже излезе позитивен па после префрлање на Гак, па таму немаш врски којзнае како ќе те примат. За тоа време се може да се лучи со бебето и со тебе. Можеби сум пре негативна ама се изнервирав вака касно навечер. На крај, не ми треба мене хотелски смештај ниту фризура за пораѓај, сакам да се осеќам дека сум во сигурни раце, па макар и платила дополнително за тоа, јака ни душа на сите што минеме низ ова во време на пандемија.

На Фaни_, Bicka77, natasam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    21.539
    Аман значи. Мислам дека летово не беше така ама не сум сигурна. @LadyC мислам дека знае да каже, ако не се лажам еднаш ја имав прочитано дека ѝ рекоа и да е позитивна ќе ја породат. Може и да сум грешка.

На LadyC и mila89 им се допаѓа ова.
  10. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    96
    Можеби претходно било така, сега ни мм не го пуштаат со мене да влезе а на почетокот влагаше.

На Moce19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    21.539
    Јас во октомври бев последно и мм влезе со мене. Значи од скоро им се правилата.

12. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.815
    Јас од април месец до ден денес на прегледи и скрининзи цело време влегувам сама, маж ми ниеднаш го немаат пуштено ради коронава.. А за тестов ќе се распрашам како е доколку си позитивен па ќе известам. :)

На kukla21, dromka и mila89 им се допаѓа ова.
  13. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    96
    Сигурно, заради големите бројки. Јас сега сум пред пораѓај и како што почнав со цтг не пуштаат ни некој со тебе да седи, мора во чекална.
    Мене ме интересира за маска за време на пораѓај. Не прочитав искуство од Систина?

На Moce19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    и јас знаев дека систина има посебен оддел за родилки позитивни од ковид. :?:

На LadyC и mila89 им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ако си хитен случај преку крв прават, ако е пораѓајот навечер само преку крв прават ако не се породиш вечерта сабајлето ти земаат брисеви додека да стигнат резултатите си со маска кога ќе бидат готови ако си негативна ти кажуваат да си ја извадиш цената за царски е 122 000 4 дена се седи 5от дома ве пуштаат

На Sandra1206 и Moce19 им се допаѓа ова.
  16. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Јас во септември бев на скрининг, маж ми не го пуштија со мене. Сега викате во октомври давале и со придружба, чудно.
    Ај тоа е помалку битно. Него за породувањето како им се правилата во случај да си позитивна убаво е да се знае. А добро во државна родилките не ги тестираат, знам дека за операции и за таму бараат тест.

На LadyC и Moce19 им се допаѓа ова.
  17. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    96
    Јас пишав инфо од денес за Систина, како и на колку време ги менуваат правилава не знам..

На Moce19 и mila89 им се допаѓа ова.
  18. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    Да сме живи здрави господе, поготово тие што ќе се пораѓаат месецов и декември мислам вака ќе биде. За вас подоцнежните се надевам подобро ќе биде со цела оваа ситуација можеби и нема да има корона дај боже, аман више од вирусов мир да се нема

На Mi LeNa ^^^, natasam, Sandra1206 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    Не си . Имаат ковид оддел за пород над ковид центарот. Сами ми кажаа и сама бев у соба. Ова Систина . :)
    Се породив 22ри јули :)

На diamonds.in.the.sky, mila89, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    И мм не влагаше со мене,ни посети имаше освен од 10 до 12 за маж, не шири дезинформации те молам, пораѓаат ковидни, имаат дозвола .
    П.с. после тест не носев маска на пород, цела екипа и онака носи, не само сега и пред 4 години исто беше, зборам царски.
    У соба без маска, ама носиш ако влага визита, сестра или бебе. Си носев таблет, се ИЗ НА ГЛЕ ДАВ серии. :rofl:

П.с. итно ме задржаа, ковид тест ми правеа и плус за антитела од крв, немав посебно ливче колку наплатиле, ама ми земаа се вк.1260000 (имам Систина Дајнерс па фала богу ми се скратија малце трошоците, некои 150е) и се мислам дека она што го викаат рапид тест е стварно 12000 ден. 8-| (земете го со резерва ова, не сум 100% сигурна)

Последна измена: 3 ноември 2020
    На mila89, Izzy_0504 и Moce19 им се допаѓа ова.