Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не те носат во соба додека не добиеш негативен тест. Резултатите ги имаш истиот ден. Докторите во Ремедика (верувам и во другите приватни) ептен се пазат, педијатрите прегледуваат само здрави деца ама нормално пожелно би било да си ставате маски кога има визита за ваша заштита, секако 5 мин ви се во соба.

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Како мислиш не те носат во соба дури не добиеш негативен? Некој друг протокол да не имале пролетта?

Сега го правиш тестот важи 2нед и тоа е тоа.
    Шубе ми беше од цимерката пошо беше од тие што славеа мекици нејзините како ивкова слава 3 дена и не веруваат во корона
    Ама тоа е во иста соба 4 дена и со маска ќе се разболев. Поготово што јадеш во собата, пиеш, а да не зборам какви болки имав последно мислев на маска. И со маска кај можеш да спиеш. Тоа ја без маска едвај спиев.
    Тоа е помина...и ете среќа сме имале што и двете сме дошле негативни на пораѓај ј што ниедна не била асимптоматска.

Jana06 likes this.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Епа ако ти текнува какви фрки беа на пролет со 10-20души дневно заразени, со карантин, полициски часови нели :D Мене ми земаа брис во 37ма додека идев на цтг, веројатно преплашени беа, а јас се породив 40та и не ми важеше веќе. Пред сам пораѓај ми земаа брис по втор пат, бев во посебна сала и после во изолација. Бебето во 18h го видов, не знам сега како е. Инаку, на изнесување од сала чекаа болничарите некој вратата да ја отвори и еден се развика 'Ајде бе побрзо отварајте, ќе не видат на камера дека се задржуваме во ходник' дека мал простор, а многу луѓе. Ептен се плашевме тогаш сите. Во споредба со сега бројката огромна, а стравот помал :^)

Izzy_0504 and Milkiway like this.
  4. Krofna*

Krofna* Популарен член

За зимање на брис се оди кај монтажната болница на паркинг или на одделение зимаат?

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

И сега прават така ако ти помине важноста на брисот а не си стигнал втор пат да се тестираш. На пример истекол во петок, ти закажале во понеделник ново тестирање а ти во недела се пораѓаш. Така не те враќаат ќе те породат ажа аконси позитивна одиш на Гак со бебето заедно. Бар така некако им функционира.
    Иначе да заштита нема никаква со овие 2нед важност ама ај
    Тогаш ептен биле стегнати за разлика од сега.

Jana06 likes this.
  6. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Прошлиот месец кога бев на контрола имаше баш една трудница за Цтг, лаборантот дојде со едно куферче и таму и земаше брис, во собата за цтг на први.

Krofna* likes this.
  7. Krofna*

Krofna* Популарен член

Супер, се надевам и за сите ќе е така

8. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

A parite gi prefrlaat oni na bolnicata ili na smetka pa posle se plaka? Izvini za mnogute prasanja :)) ti blagodaram

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Парите они ги префрлаат ти земаш профактура од систина и ја носиш во банка на основ на тоа они ги префрлаат парите само дента треба да ги известиш штом се породиш во рок од 3 дена они ги префрлаат парите

Ana_zvezda86 likes this.
  10. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Мене ми дадоа упат сестрите што го местат цтг-то и со тој лист отидов во монтажната барака да ми земат брис.

Krofna* likes this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

И мене ми дојде дечко со куферче на одделение. Какво одење во ковид центарот

Krofna* likes this.
  12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Девојки во Ремедика треба ли да си носам маски или даваат таму?

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Носи си немаат таму
    Може ако побараш ќе ти дадат ама најдобро земи си 2-3 имај ги

Lovebug01 likes this.
  14. ladymici

ladymici Истакнат член

15. ladymici

ladymici Истакнат член

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@ladymici извини, ама не сметам дека на жени што се спремаат за пораѓај, треба да им се пласираат вакви информации. Не е во ред.

17. ladymici

ladymici Истакнат член

И те како треба да им се пласираат. Па овде нели прашуваат за искуство, или треба само позитивно да пишуваме.

Anomis11, ALISA0000 and Iva2020 like this.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Не да се пишува само позитивно, ама вакви трагедии да читаат жени што се спремаат за породување, јас не мислам дека треба. И онака се под стрес.

Bicka77 likes this.
  19. ladymici

ladymici Истакнат член

Можеби некој да ја посоветуваше Дебора да не оди во таа дупка санте, ќе беше жива.
    Знаеш ли дека само неколку дена пред трагедијата таа имаше пост во една група на ФБ. да и кажат искуство за санте.
    Исто така битен момент во видеото е дека нејзиниот гинеколог ја наговра да иде на закажан царски иако таа нема никаков проблем ни потреба од царски.
    Сите идни родилки ве молам не дозволувајте да ве манипулират со царски ради пари. Одете на второ мислење.

MilaSs12 likes this.
  20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

А шо во Систина и Ремедика нема вакви случаи? Баш на снаа ми при царски рез во Ремедика детето го расекле по лицето. Овие им се заканиле со тужба не знам како ги убедиле да не тужат а и не им е за пари многу имотни луѓе се, но им рекле дека ако му остане лузна на детето лошо ќе им биде.

Систина пак сите ризични случаи ги праќа на Гак.
    Ете, иако можам без проблем да си платам не би отишла во овие две. Една количка ми чини колку пораѓајот. Но не би таму ете . Со првото ем поминат термин ем дете 4.300 гарант одма царски ќе ме правеа, дур самиот директор во Чаир ми рече греота си за царски млада си.

Во Санте ми работи прба братучедка на мм она па ептен ми гарантира за таму, и уште не сум одлучена дали таму или Чаир..

thelittle17 likes this.