Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не те носат во соба додека не добиеш негативен тест. Резултатите ги имаш истиот ден. Докторите во Ремедика (верувам и во другите приватни) ептен се пазат, педијатрите прегледуваат само здрави деца ама нормално пожелно би било да си ставате маски кога има визита за ваша заштита, секако 5 мин ви се во соба.

2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Како мислиш не те носат во соба дури не добиеш негативен? Некој друг протокол да не имале пролетта?

Сега го правиш тестот важи 2нед и тоа е тоа.
    Шубе ми беше од цимерката пошо беше од тие што славеа мекици нејзините како ивкова слава 3 дена и не веруваат во корона
    Ама тоа е во иста соба 4 дена и со маска ќе се разболев. Поготово што јадеш во собата, пиеш, а да не зборам какви болки имав последно мислев на маска. И со маска кај можеш да спиеш. Тоа ја без маска едвај спиев.
    Тоа е помина...и ете среќа сме имале што и двете сме дошле негативни на пораѓај ј што ниедна не била асимптоматска.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Епа ако ти текнува какви фрки беа на пролет со 10-20души дневно заразени, со карантин, полициски часови нели :D Мене ми земаа брис во 37ма додека идев на цтг, веројатно преплашени беа, а јас се породив 40та и не ми важеше веќе. Пред сам пораѓај ми земаа брис по втор пат, бев во посебна сала и после во изолација. Бебето во 18h го видов, не знам сега како е. Инаку, на изнесување од сала чекаа болничарите некој вратата да ја отвори и еден се развика 'Ајде бе побрзо отварајте, ќе не видат на камера дека се задржуваме во ходник' дека мал простор, а многу луѓе. Ептен се плашевме тогаш сите. Во споредба со сега бројката огромна, а стравот помал :^)

На Izzy_0504 и Milkiway им се допаѓа ова.
  4. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    За зимање на брис се оди кај монтажната болница на паркинг или на одделение зимаат?

5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    И сега прават така ако ти помине важноста на брисот а не си стигнал втор пат да се тестираш. На пример истекол во петок, ти закажале во понеделник ново тестирање а ти во недела се пораѓаш. Така не те враќаат ќе те породат ажа аконси позитивна одиш на Гак со бебето заедно. Бар така некако им функционира.
    Иначе да заштита нема никаква со овие 2нед важност ама ај
    Тогаш ептен биле стегнати за разлика од сега.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Прошлиот месец кога бев на контрола имаше баш една трудница за Цтг, лаборантот дојде со едно куферче и таму и земаше брис, во собата за цтг на први.

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Супер, се надевам и за сите ќе е така

8. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    221
    A parite gi prefrlaat oni na bolnicata ili na smetka pa posle se plaka? Izvini za mnogute prasanja :)) ti blagodaram

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Парите они ги префрлаат ти земаш профактура од систина и ја носиш во банка на основ на тоа они ги префрлаат парите само дента треба да ги известиш штом се породиш во рок од 3 дена они ги префрлаат парите

На Ana_zvezda86 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Мене ми дадоа упат сестрите што го местат цтг-то и со тој лист отидов во монтажната барака да ми земат брис.

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И мене ми дојде дечко со куферче на одделение. Какво одење во ковид центарот

12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Девојки во Ремедика треба ли да си носам маски или даваат таму?

13. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Носи си немаат таму
    Може ако побараш ќе ти дадат ама најдобро земи си 2-3 имај ги

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
  15. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @ladymici извини, ама не сметам дека на жени што се спремаат за пораѓај, треба да им се пласираат вакви информации. Не е во ред.

На mamaJana, LadyC, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    И те како треба да им се пласираат. Па овде нели прашуваат за искуство, или треба само позитивно да пишуваме.

На Anomis11, ALISA0000 и Iva2020 им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Не да се пишува само позитивно, ама вакви трагедии да читаат жени што се спремаат за породување, јас не мислам дека треба. И онака се под стрес.

На Bicka77 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Можеби некој да ја посоветуваше Дебора да не оди во таа дупка санте, ќе беше жива.
    Знаеш ли дека само неколку дена пред трагедијата таа имаше пост во една група на ФБ. да и кажат искуство за санте.
    Исто така битен момент во видеото е дека нејзиниот гинеколог ја наговра да иде на закажан царски иако таа нема никаков проблем ни потреба од царски.
    Сите идни родилки ве молам не дозволувајте да ве манипулират со царски ради пари. Одете на второ мислење.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    А шо во Систина и Ремедика нема вакви случаи? Баш на снаа ми при царски рез во Ремедика детето го расекле по лицето. Овие им се заканиле со тужба не знам како ги убедиле да не тужат а и не им е за пари многу имотни луѓе се, но им рекле дека ако му остане лузна на детето лошо ќе им биде.

Систина пак сите ризични случаи ги праќа на Гак.
    Ете, иако можам без проблем да си платам не би отишла во овие две. Една количка ми чини колку пораѓајот. Но не би таму ете . Со првото ем поминат термин ем дете 4.300 гарант одма царски ќе ме правеа, дур самиот директор во Чаир ми рече греота си за царски млада си.

Во Санте ми работи прба братучедка на мм она па ептен ми гарантира за таму, и уште не сум одлучена дали таму или Чаир..

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.