Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Да, и на мене и на золвата ама тие X причини беа оправдани, воопшто не сум замерила.

Во однос на ковид и Систина, пред царскиот мене докторот ми кажа дека ако сум позитивна ќе ме пратат на ГАК, тоа беше јуни.

Во однос на тоа дека ризичните ги праќале на ГАК, тоа се збори со години.
    @eta точно е дека ризичните ги праќаат некогаш на ГАК, но не е заради тоа што не се стручни. Него ако има проблем со бебето или мајката и треба интервенција, многу луѓе не се финанскиски спремни да платат плус и секако ги праѓаат на ГАК. Јас знам на моите пријатели, жената беше 42 години со близнаци, се родија во 30та недела и нив ги прашаа дали сакаат на ГАК зошто ќе кошта многу седењето на близнаците во инкубатор. Луѓето се имотни и искешираа скоро 16 000евра.

На Izzy_0504, eta и rainbow_bb им се допаѓа ова.
  2. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    Е фала, јас па купував гаќи мрежасти ама штом таму даваат нема да имам потреба од нив. Си направив скрееншот се што ми пиша инаку заборавена сум, не памтам у последно:o

На Pacient srna и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  3. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.367
    Тоа е веќе друго, заради финансиите да ги праќаат на ГАК.
    И нам уште првиот ден ни рекоа, дека со нејзината состојба ќе биде отприлика десетина дена на интензивна нега, и ни кажаа колку чини еден ден, па ние да си одлучиме. За оние кои се решаваат да се преместат во државна или во некоја друга болница, тие обезбедуваат транспорт до другата болница.
    А во врска со ковидот, и јас бев породена на 30 јуни, бев итен случај, додека ме припремаа за во сала, ми зедоа од брзиот тест, што е преку крв, но кога дојде докторката, рече нема време да се чека резултатот, они ќе се заштитат подобро, за секој случај.
    Гордана Петровска ми ја водеше бременоста, вечно ќе ја благословувам за се што направи за нас.

Последна измена: 14 ноември 2020
    На Jana06, IRBBB, aklincarova и 8 други им се допаѓа ова.
  4. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Девојки, дали имате информации за процедурите пред хоспитализација во Систина, тестови, ова она? Кои точно тестови за корона ги прават на прием? Многу ме загрижува тоа што зборуваат дека позитивни родилки не се примаат, а реално, секој денес може да добие позитивен тест..

5. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    221
    Fala ❤️

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mm2366

mm2366 Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Zdravo..
    bi sakala da go spodelam moeto iskustvo za vi bolnicata sante plus. Se porodiv pred edna godina i bi sakala da vi kazav kako pominav posto istoto jas go barav koga bev bremena. Da imam dobvolno informacii , no sepak nemozev da doznaam poveke posto doagjam od mal grad i povekjeto zeni koga izbiraat kade ke se poragjaat izbiraat drzavna bolnica. Vo tekot na mojata bremenost nemav nikakvi komplikacii, imav mirna bremenost sto ja posakyvam na sekoja edna zena. Mojata bremenost ja vodese mojot maticed ginekolog . Prv pat na pregled vo sante bev vo36nedela da se zapoznaam so doktorot koj me poroduvase branko popovski. Se pomina vo najdobar red i posto nemase komplikacii dogovorot bese da se porodam prirodno. Dobiv bolki nautro vo 5 casot, podocna vo 9 pojdov kaj maticnata na pregled za da bidam sigurna dali toa se porodilni bolki. Taa konstatirase deka se i me pripremase za priroden poragjaj. Bev otvorena 1 cm. Vecerta vo 1 casot pojdov vo sante zatoa sto cel den imav bolki i vekje ne bese izdrzlivo . Koga stignav sestrata me pregleda pa potoa doktorot . Doktorot odluci deka treba da se porodam carski poradi toa sto moze ke treba da se ceka do rano nautro posto sum prvorotka. Jas napinjav da bide prirodno poradi toa sto nema potreba. Posle dolgo uberuvanje od nivna strana i zaplasuvanje od tipot moze i ke treba i so vakum da se porodis se pomiriv deka ke treba da se porodam carski. Bev primena vo 1 casot se porodiv vo 4. Vo toj interval imav pregledi ctg . Uslugata bese dobra higena na nivo ali seto toa im e zaludno. Se nadevam deka moeto ke vi pomogne . So lesno na site zenicki .

На Majra, ALISA0000 и momlife им се допаѓа ова.
  7. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    221
    Strasno. Sakas da kazes deka osven toa deks treba da cekas nemalo nikakva druga pricina za carski? Pa toa e veke i za prijavuvanje. Kakov e toj doktor ne mi e jasno.
    Jas se poragav vo Sistina, doktor Gordana Petrovska ne dozvoluvase ni da pomislam za carski osven ako nema opravdana pricina, za zal bebe 42 nedela ne se spustase i stana rizicno pa m0rase, me vrakase 3 nedeli so red za da cekame prirodno. Sistina e nazemenliva i so usluga i so profesionalnost, toa spored mene. So lesno na site, posebno vo ovie losi vreminja. ❤️

На Sexybaby86, Milkiway и Moce19 им се допаѓа ова.
  8. mm2366

mm2366 Нов член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Nemase nikakva pricina za carski. nikakvi komplikAcii , se bese vo red so bebeto i so mene. Imase razlika vo cenata za prirodno poroduvanje i za carski, i samo radi toa bese istoto napraveno.
    Vo tekot na ovaa godina povekje zeni de odlucuvaat vo sante ili druga privatna bolnica radi virusot, za ostanatite nemozam da komentiram no za sante kako sto pominav jas , od posle imam slusnato isti iskustva kako moite.
    Na krajot od denot pominavme i jas i bebusot dobro , i toa e najvazno

9. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.323
    Мене. Оправдано беше. Што поточно те интересира?

10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Па и мене ради чекање ме породија царски.
    Прворотка,23 години,уредна бременост,бебе 2800г, отидов 38+6 пошо мислев се вистински болки а не беа, па за да не чекам и да не се мачам ајде царски.
    Тоа беше 2018 кај др.Јованова, сега ме води и здравје ќе ме пораѓа Гордана, и колку чудно изреагира кога и кажав зошто бев царски.. Вика па требало да те почекаат уште некој ден, зашто одма на царски?!
    Сега ради тоа излегува да мора и нареден пораѓај да е царски.
    Освен дај Боже да е неточно дека имам цин1 па да биде природен вториов.
    Еве Јованова се вратила на ГАК, чисто сумљам таму вака ради “не мачење” да ги пораѓа царски :)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    ме интересира дали претходно се имаше договорено со твојот доктор кој друг доктор би го преземал породувањето доколку тој е оправдано отсутен или те породи некој што се погодил дежурен (што можеби воопшто не ни бил запознаен со текот на бременоста)?

12. The Unicorn

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.323
    Се породив во тек на летни одмори кога едни одеа на одмор, други се враќаа и тешко можев да испланирам точно кого ќе начекам. Сепак со мојата избрана докторка разговарав кој би можел да биде ‘план Б’ бидејќи јас сакав да се осеќам сигурно. Твојата историја е достапна за секој доктор доколку бременоста си ја водела таму. Кога дојде време за цтг ја запознав и ‘план Б’ докторката и знаев дека таа ќе биде втор избор доколку бебе не ја дочека мојата избрана докторка. Така и бидна.
    Во суштина сите доктори во Систина се коректни, и да те породи тој што е дежурен верувам дека ќе поминеш супер. Ама, ти ја разбирам грижата затоа што и јас бев иста:)
    Со лесно

На Butterfly1107, rainbow_bb и Moce19 им се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Они знаат кој кога ќе се породи Гордана ми израчуна точно кога ќе се порофам и тоа природно. Затоа имаат состаноци секој ден и предавање смена :) не се секирај :)

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  14. The Unicorn

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.323
    Знаат отприлика. Точно никој не може да знае.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    За кого како;)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. The Unicorn

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.323
    Не те разбирам. За закажан царски нормално дека знаат. Но, има секакви случаи и ситуации. Непредвидени! Како тоа ‘за кого како’?

17. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    не ја водам цела бременост таму, само скрининзите, но сигурно имаат предмет отворено на мое име што би му бил достапен на секој доктор.
    а инаку, и јас би била породена во период на одмори затоа што терминот ми е околу новогодишни и божиќни празници, па затоа се спремам дека има шанси да ме породи некој друг доктор. не дека сум нешто приврзана за мојот (на три скрининзи сум била само - брзи без многу разговори дека среќа сѐ било во ред до сега).

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Затоа што преглед со рака што го прават гледаат меко грло отвореност ехо поставеност на бебе и ред др работи. Раката што ја брцаат го забрзува процесот како во мојот случај што беше бидејќи бев преку врски знаев што ме чека а на др пациенти сигурно нема да им каже утре ќе се породиш или задутре па да те утепа мисла што ќебиде и како ќе биде

19. The Unicorn

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.323
    Аааа доброоо. Затоа рече ‘за кого како’ плус смајли што се намигнува. Демек, тие со врски ќе си знаат кога ќе се породат а ние останатите кутрите нема да знаеме. Хах. Океј.

На Butterfly1107, Chanell*, mila89 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Пак ќе предвиде дали до вечер или утре ќе се породи, не може да ти каже за недели унапред. Инаку, на многу што ги знам им рекле Оди дома, до вечер/утре ќе се породиш. Нема зошто да не ти каже.

На Butterfly1107, Brpbrp и MilaSs12 им се допаѓа ова.