Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    @kukla21 3 дена би ме чекале во приватна да се отворам, болки ич цтг мирно поминат термин и тоа со голем плод? Нема шааанси :D
    Тоа за болки после анестезија е индивидуално. Снаа ми после 2 царски беше толку модра кај резот, па идеше примаше некакви инекции не знам какви беа.

Последна измена: 18 ноември 2020
    На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Провокација би добила најверојатно порано. Директ царски не би одела.

На Sexybaby86, Butterfly1107 и Milkiway им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Кога бев на цтг таа до мене беше 41ра недела и дојде докторот нејзин и рече после ова да разговараме што ќе правиме да дадеме провокација

Не си ти кај нив дома па да те чува и чека. Си одиш на цтг и тоа е.
    Ако седиш 3 дена во болница ќе те остават тоа во ремедика 5000ки кошта за 1 ден седен во болница. Па седи ти и 10 дена ако сакаш. Ќе те чејаат ите како...
    Не знам зошто би ги мрзело да те чекаат.
    Они може да ти понудат царски но ти можеш да одбиеш.

Да за Санте прочитав такви муабети уназад на темава дека така им прават. Така да внимавај си со санте
    Баш @Chanell* пиша дека ги мрзело да ја чекаат и царски ја породиле
    Вакво за систина и ремедика немам никогаш чуено

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    @mssuniquee @naturallmess
    Девојки, јас не нападнав никого и немав таква намера. Баш напротив и јас напишав дека не разбирам зошто некоја би 'натплаќала' услуга во приватна болница кога истата ќе ја добие бесплатно во државна. Мислам дека секоја жена се плаши од пораѓај и сака да помине што побезболно. Затоа и мислам дека секоја жена треба да има право на епидурална секаде. Ако за вас отварање (читај мачење) 3 дена е во ред, за мене воопшто не е и не сакам да поминам низ такво нешто. Освен ако 3 дена си лежела без болки и си чекала да се отвориш, па затоа да кажуваш дека е тоа лесен пораѓај. Лежев цела ноќ со болки и не се отворив. Па не ми паѓа на памет да бидам јака 3 дена, да се мачам и сама и бебето. Знаете ли што се може да му се случи на бебето во тие 3 дена? Ако за вас тоа е лесно, за бебето не е.
    @naturallmess Воопшто не сум кратковида, баш напротив. Реков прескапо е ама тие не те лажат. Ти кажуваат што добиваш за таа сума и прифаќаш или одбиваш. Личен избор. Поентата е дека повеќето жени одат во приватна за поубав пораѓај, а не да добива паничен напад кога ќе посака второ дете.
    Колку жени добиваат епидурал во Чаир или гак ама реално? Сигурна сум дека многу сакале ама не добиле. Не знам кои се 'вистинските луѓе' и сигурно ретко која жена знае, ете може ти си една од нив.

Ете и јас не кажувам на никоја каде да оди да раѓа :x Само сакав да кажам дека ако некоја не сака епидурална, нема потреба да плаќа висока сума.

А ако тебе поентата ти беше дека некои од нас паднале на глуп маркетинг и болницата не за*бала, големо не. Уште 10 пати да раѓам, уште 10 пати би ги дала 2000евра, ми вредеше секој денар. Ќе го родев и во државна вака-така мора да искочи ама ај да не пишувам како ќе поминев, има трудници што не би сакала да читаат такво нешто.

На Majra, flower30, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    И Добив :) Прво некаква тест провокација мислам???? Заборавив пред 3 год беше, не помагаше.
    После дојде докторот рече утре пак ќе пробаме. Ако и утре не успее тогаш царски. Ете успеа од втор пат кај мене. Да, 3 дена без без никаква болка. Прави болки добив во 11 наутро во 15:15 бев породена.

@Milkiway @Chanell* Е породена во Систина.:D

6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    На сите што ги знам што отишле приватно - сите докторите пробуваат прво природно.
    Нема исклучок. Од тоа што сум чула лично до сега

3 дена не ни треба да се чека.

Се е претпоставка нели, никој не би знаел како би било кога би било.

Инаку јас бев како за царски, тесна карлица, неотворена, тесно и долго грло на матката.
    Природно се породив во приватна болница.

Врски немам никаде, ги немам правите луѓе за да би им се обратила.
    А и не сакам така да функционирам.

На Majra, thelittle17, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Е да, членката е единствената што ја знам од приватни со ова искуство.
    За Систина кажуваше Шанел.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    А зашто воопшто си била во болница? Водењакот ти пукна?
    Зашто мајка ми со третата сестра немаше болки, неотворена и пукна водењакот и нели нормално ја чекаа... И да скратам, сестра ми се роди со 300 проблеми, во инкубатор, мајка ми секако на крај заврши со царски, едвај си дојде при себе, останаа во болница 2 недели. И големо фајде дека ја чекаа, душата и излезе.
    Не е само природно да се роди, треба да се процени ситуацијата. Тоа е добар лекар.

На Majra, thelittle17, Izzy_0504 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Не. Водењакот ми го пукнаа малтене пред да легнам на бокс. Ме примија заради голем плод и надминат термин.

10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ова е тоа што е најбитно.
    А приказни со измачување, чекање со денови, со болки и пак на царски завршуваат... и ќе дојде доктор и следен ден ќе каже, требаше одма царски, џабе се мачеше 3 дена.
    Два примери од блиски другарки имам вакви.

На Majra, thelittle17, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Абе така би лежела една недела и ќе чекам да експериментираат со мене како ќе се породам. Легни со болки да видиш како ќе молиш за помош. Јас 6 саати одбивав епидурал, да видиш како молев после што побрзо да дојде анестезиологот.

На Sexybaby86, Fatalnata, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Па затоа пишав дај боже пола лесен да ми е како првиот пораѓај. И не се знае, може ете овој баш царски ќе завршам.
    Општо имам страв од боцкање у вена дека слаби и пукаат а не па кичма. Дури ми се смеат кога треба да вадам крв, како ќе сум родела.
    Ете :)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не примала заради резот, туку ради хемостаза и ддимери. Знаеш колку многу примаме? По препорака на државен трансфузиолог и не е врзано со пораѓај на приватно.

Веројатно би пробале со појака провокација. Јас не би ни сакала мн долго да ме чекаат. Мене ме чекаа со првото, па бебе почна тонови да губи, водењакот беше боја пролив, кислородна маска на уста имав. Со сила убавина не бива.

На thelittle17, Sexybaby86, Izzy_0504 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Со @mm2366 пишуваа за Санте исто искуство имаа. Нема везе ќе си потврдат они да не не сум разбрала

15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Да не ставам принт скринови врати се страници наназад и прочитај од @mm2366 искуство од пред 1 година за санте плус. Шанел се има надоврзено на тоа искуство...
    Мм2366 го пишала тоа што ти го пренесов

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Заедно бевме трудни со членката, 10 дена пред мене се породи.
    Во Систина е нејзиното искуство.

На fana и Milkiway им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ок тогаш само мм2366 прочитајте ја како искуство

18. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    Не не не се разбираме , личен избор и се натака е ОК и различни искуства и различна длабочина на џеб се се тоа пресудни фактори , јас си поддржуваам кој сака да си оди на приватно и јас сум размислувала на таа тема и сеуште размислувам . Не ми е воопшто во план да дискутирам за Санте дали е добра просечна или лоша болница , а другите се подобри или не , баш не ми е вредна тема за размислување , никаде не ни пишав за било која поединачно дека ја препорачувам или не .... Направен е монопол во приватното здравство , заплеткан е целиот систем , народот е замолчен и никој не ја гледа вистинската слика онаква каква што е, толку е едноставно ...
    уживајте во бременоста секој со својата среќа , секој со своето искуство и секој со своите очекувања со лесно да си помине :l::*

На An-na, ivance.., Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.469
    Допаѓања:
    17.119
    @mssuniquee
    Вака зборуваш дека си имала јаки врски и те чувале 10 дена ко кралица во Чаир.Точно е дека чекаат три дена да се отвориш,ама тогаш доаѓа и до изнемоштеност.Во периодот кога јас се пораѓав,т.е чекав ред за во сала на бокс,беше и една девојка 6 прста отворена.Викаше,плачеше од болки.Знаеш како заврши?! Се породи царски сабајлето кога јас излегував од болница.Цели три дена мачење.Веќе немала ни сила.Убаво си кажуваш ти,дека биле внимателни и толерантни,ама со тебе,не е така со сите.Можеби и тоа е ради гужвата што ја имаат ама е далеку од идила.
    Дека во приватна не би чекале не верувам,како што рекоа тоа им е од корист.

На thelittle17, Sexybaby86, Fatalnata и 4 други им се допаѓа ова.
  20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    @simona_baby Секој со своето искуство. Ама јас зборам дека до 11 наутро баш никаква болка немав, им помагав на другите родилки, гледав серии ти за изнемоштеност ми збориш. Да од лежење изнемоштеност. Пеш отидов на бокс само да се породам веќе :).

Да во приватна им е од корист за повеќе пари е затоа би ме чекале, а тука ме чекаа бидејќи немало причина за царски. И не бев само јас со врски уште 2 девојки запознав. Една се породи во ист ден со мене природно, другата царски. Кај истиот доктор.
    Е тоа е разликата :)