Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    88.448
    Од 35% царски породувања во државава 70% се во приватните болници.
    во светот е 15% просек.

На MilaSs12, Kitten, Pacient srna и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Ne ne e MiTo,MiTo e ako mi please barase doktorot koga odev na kontroli,ili pred operacija,Kako Sto ovde Se pisuva deka imaat tarifa.
    Imav mnogu tezok poragaj,Bebe bese zaglaveno,doktorot Se iznamaci,dopolnotelno gi povika I kirovski I Ismaili vo saka I uste Eden pedijatar,znaci ful ekipa na negova inicijativa,e Kako da ne go pocastam od blagodarnost,a neplanirav nisto da dadam,no cel zivot ke mu bidam blagodarna Sto go izvadi Bebe zivo I zdravo, I tie 100 evra vo toj moment Mislev deka Se malku za TOA Sto go Stori,no ere tolku imav tolku dadov

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Затоа е гинеколог.
    За ако ја пораѓа некоја и бебето заглави во канал, да го извади.
    Затоа е таму.
    Не е волонтер.
    Вработен е.
    Ти како кажуваш - не мораше да го извади бебето, ама го извади и му дадов во знак на благодарност.
    Си имала, си дала.
    Ама има жени што денар немаат да дадат. И не ги третираат убаво заради тоа.
    Во иста соба во која лежат две трудници, на една и се понашаат убаво, на друга не.
    Јас не би сакала да давам пари и тоа да го поддржувам.
    Јас мислам дека цел медицински персонал е премалце платен.
    И болничари и сестри и доктори.
    Ама не ми е во ред тоа да се одразува врз пациентите.
    Нека плаќа тој што има и сака.
    Ама и тој што нема, и тој да добие хуман третман.
    Какви работи имаат опишувано трудници, да се наежиш

Последна измена: 18 ноември 2020
    На dromka, Sexybaby86, Larahappy и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    А јас кога пишав дека примаат пари како што кажуваш ти тогаш јас шпекулирав.

5. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Site primaat,I Dimitrov vo remedika prima a plativ ogromna Suma za intervencija

6. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Ere odidov so misla da nedadam,no mu bev mnogu blagodarna vo toj moment. A ako nedadev Pak isto ke bese,zar ke go vraka bebeto nazat bidejki ne sum dala "MiTo"
    Za vo drzavna imam vo bliska families dve losi iskustva,za vo cair be sum slusnala,site Se professional I,od cistacki do doktori

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Каде во светот? Во Европа е 30-40%.
    Па што не го пријави? Ајде за во Чаир знаеме дека ништо нема да се случи и да го пријавиш, рибата смрди од главата. Ама еве Димитров што не го пријави? Или ти вака си делиш благодарности кај и да одиш?

8. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Kaj da go prijavam,toj e sef na ginekologija zavisam od nego, a I vo tie momenti gledas samo lek da najdes,I da Se zavrsi rabota Kako Sto treba

9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    I vo cair ne pobaraa ovoj u remedika ti pobara? Deka negovata plata mala e. Ne razbiram pogotovo kaj sto se plaka za uslugata debelo mito da davas ili castovki. Castovka e kafe, bombonjera max viski ne kes
    Da dopunam od e sef ama ima i gazdarica tamu e kaj nea se prijavuva

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ремедика е приватна болница, он може да биде што сака. Ќе ја завршел он работата секако ама пусти менталитет.

11. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Леле да мислам дека цимерката на нејзиниот доктор му даде пари "частовка" демек тежок царски во плик
    Така е до менталитетот е
    И после крив ни е цацко

На dromka, Coco31, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Мене ми ставија и вагиналета за омекнување на грлото, не делуваше.
    Примив две инфузии не знам што беа дали провокации,и тоа не делуваше, не се отварав едноставно ама ја викам не ми бил денот можда :D
    Башка и нели порано отидов,малку и паника ме здрма да не се породам случајно дома (facepalm)
    Неќам врски,сакам да не ме боли, затоа и отидов на природно, за епидурал фала Богу,се подразбира.
    Не дека иам вишок пари.

Јас си мислам до докторката беше, според оваа сега а нели колешки, требало да ме почека па за некој да ме врати.
    Така она прокоментира.
    Ма да нема везе, све је то у прошлости веч:wasntme:
    На крај краева па, не сум доктор јас бе, можда од нервоза вака си се тешам зашто не ме породија природно па ја кудам докторката,но не и болницата,очигледно ми годел третманот и искуство убаво имам па штом се враќам за второто пак таму.
    Уште после пораѓај сум пишала во темава,дека докторката ми рече “ај да не те мачиме ќе те спремам за царски”.
    Може па поубаво што не ме “измачиле”, трофеј сигурно за најмаченичка родилка немаше да ми дадат :tmi:

Знам дека сите во приватните што ќе платат си имаат ист третман и тоа е убавото, а не со врски и мито, мене ко кралица другата ко уличарка да ја третираат.
    Ќе платам и дупло за убаво да минеме со бебе,да ме тинтрат професионалци, количка можам и од 6000ден да туркам.
    Побитно ми е да сме здрави и живи и двете и такви и да излеземе од болницата.

И не се карајте и овде.

На merina.93, TeddyGrey, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    имам прашање во врска со давање клизма, конкретно за систина ме интересира, има ли шанси дома сама со чепче да си се испразнам или мора таму?

На Balerina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Убедена сум дека да имаат достапни анестезиолози во државниве болници пепел ке правеа од царски рез.
    А не дека на државно сакаат поголеми мајки да ве направат.
    И да,земаат солидна сума за секој цараки рез.

Последна измена: 18 ноември 2020
    На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не. Секако те чека клизмата.

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас не знам што е таа паника од царски рез. Па до толку се збори за тоа дури жените прашуваат дали е точно дека повеќе пораѓале со царски, мислиш некој на сила ќе те исече. Да, пораѓаат со царски зашто повеќето одат од страв од природен пораѓај, за анестезијата и сл. Пред некоја да ме поучува за царскиот, свесна сум каква операција е. Само едно не ми е јасно, во државна те чекаат до крај ама ако си платиш, па и не е толку страшно царски и може да се исполни желбата на пациентката :wasntme:

На Brpbrp, Happyinlove, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.650
    Допаѓања:
    35.376
    Па и на двете места си плаќаш за царски. На едното е „легално„ на другото нелегално. И цената е различна ;) Шуги доктори на кои треба да им се одземе лиценца има и во приватно и во јавно здравство. Не сите во приватно се цвеќиња и обратно ;)

А за мито и приватно здравство... јас колку што знам Угриновски се уште си има тарифа. А во Систина е ако не се лажам.

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Си имаат повеќе доктори тарифа во Систина. Јас не можев да дојдам до Чадиковски зашто проблемот на моето бебе не му беше доволен предизвик :^) А пари него лично нема шанси да му дадам, претпоставувам така е и со Угриновски. Како и да е, ако побара може да се пријави ама пак ако не дај Боже ти затреба ќе си платиш зашто сепак е Угриновски :D
    Инаку, секоја пациентка може да си побара царски секаде и не е нелегално,баш читав за ова. Докторот има право да ја одбие, но има обврска да ја прати на второ мислење.

Апсолутно.

На Izzy_0504 и Milkiway им се допаѓа ова.
  19. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Никој не измислува приказни ,па ни јас.
    Пишав случај кој со сигурност е така како што напишав не измислив апсолутно ништо.
    Може има разлика од врска до врска нели?
    Муабетите не се праи на Тошо или на три ипол се непотребни.
    Во случајов што го знам царскот беше однапред закажан зошто мораше да биде царски,и помина без 300 евра сакале верувале или не

20. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Секако дека има разлика.
    Сестра ми сакаше царски и беше страв природно и си плати за да биде породена царски иначе немаше да ја примат за да и остварат "желби и честитки" што се вика.
    Ама тоа е нејзин проблем нејќеше во приватна запна кај Исмаили да оди тоа е

На Jana06, abc1234 и mssuniquee им се допаѓа ова.