Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    @Milkiway И има разлика од доктор до доктор. Уште со еден доктор сега нов во Чаир баш лично се познаваме, и мајка му ми е матичен гинеколог но тој да ме пораѓа? Фала но ни под разно.
    Сигурно Неџипи или не знам кој нема иста тарифа како Исмаили. Чим си бираш кој ќе си платиш. Мене од секогаш него ми го фалеле и не згрешив. Сигурно и сестра ти е задоволна и од пораѓајот и од третманот :)

На Milkiway и abc1234 им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не знам зошто не се разбираме. Ти знаеш еден случај кој морал да биде царски и пишуваш 'Врска нема дека бара 300 евра'. Јас знам повеќе случаи кај што си платиле за да го добијат тој и тој доктор на одреден ден или да бидат породени царски.
    Значи, ако ти идеш сега во Чаир да раѓаш нема да платиш ништо ама ако имаш замисли и желби кои сакаш одреден доктор да ти ги исполни треба да му платиш одредена сума.
    А плус членки тука сами си кажуваат дека платиле ама не, врска нема.

На MilaSs12, Coco31, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    @mila89 јас бев кај Димчев во 12та, во 20та и во 28ма недела на тој преглед му реков дека сакам он да ме пораѓа. Ми се насмеа рече он ќе асистирал, јас сама ќе сум се пораѓала. После ме викна во 34та недела, 36та и кај него одев на цтг. Неделата кога бев 38ма недела он беше на одмор. Се договоривме после одморот да се породам-закажан царски требаше. Бебето беше карлично и се знаеше дека ќе биде така. Во 38ма ми закажа он кај Јорданчо Иванов како негова замена за таа недела. Но на цтг покажа контракции бебето беше во лоша положба и ме породи Јорданчо.
    Ова го раскажувам за девојката што имаше прашано дали сме оделе кај еден, а не породил друг.
    Инаку прочитав ама не видов кој пишал дека на гак и во чаир ставале спинал без врски. Мојот коментар на тоа хахахахахахахахахахахха. Дајте бе луѓе не трескајте. Мајка ми има најмалку 10 пријатели/ки на Гак, сакав таму да се породам ама кажаа 500евричи ако не е докторот на смена и сакаш он да те пораѓа. А за епидурал требаше уште повеќе врски. Што рече Јана, на Филипче ќерка да си. Знам неколку жени на гак што се породиле со епидурал и спинал и имале пре пре пре јаки врски.
    И малце ми е глуп муабетот дека од анестезиите болел грбот. Тоа е тотална невистина. Еве мене цел живот знам точно како ме боли кичма ако не се движам и ако дигам тешко. Епа иди бебе дигај, спуштај, пресоблекувај сите ги боли грбот и тие што се природно.
    И уште еден мој коментар во врска со епидурал, океј ваше право е да не го сакате. Ама кога го измислиле за да го олеснат животот зошто да не. Тоа ми е исто како да одбивам анестезија за заб или да одбијам кафетин ако ме боли глава.

На Meckicja, merina.93, mila89 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Оф не е уопште задоволна
    Ама да не пишувам хорори
    И нејзе и обеќаваа во реновиран дел вака онака ништо од тоа.
    Имаше и самиот пораѓај проблем. Ама небитно е тоа секаде може да се случи.
    Она 300еу мислам на исмаили даде и по 50еу на сестрите секако во приватна ќе добиеше многу подобар третман
    Ама тоа е секој со своја среќа

5. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Добро ајде дај Боже оваа бременост да издржам до 36та па здравје да се породам во чаир ќе ти пишам за моите желби и замисли како поминале па може ќе знаеш не само за еден случај што поминал без да плати ништо.

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Е ме мрзи да ти цртам.

На abc1234 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    17.117
    Како нема спинална во ГАК и чаир?Царскиот го прават со спинална во Чаир.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    За природен пораѓај мислеше.

На Butterfly1107 и simona_baby им се допаѓа ова.
  9. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    е баш вакво искуство ми требаше, фала ти. и јас бев кај димчев за скрининзите, наредно ме викна да дојдам во 35та недела. претпоставувам тоа се плаќа како обичен преглед, а потоа секое цтг е бесплатно/вклучено во цената за пораѓај?

На mila89 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  10. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Да, во 36та го платив ехото 2650денари мислам дека беше. После тоа бев неколку пати на цтг со кратко ехо ама не ми наплатија ништо.

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  11. momlife

momlife Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    istoto se sluchi i kaj mene duri doktorot si planirase koga ke bide na smena toj ... za da me porodi carski ama togas si ko muva bez glava i samo mislis za dobroto na deteto ...

12. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Бременоста ја водев во Ремедика и таму се породив, но за скрининзи одев кај Димчев. Самиот на вториот скрининг ме праша каде ќе се пораѓам, така да можеш слободно да му кажеш.

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Не е глупо, јас уште на почеток, категорична бев во изборот, секако дека има време, ама твој сибе изборот така да слободно разговарај си со докторот.

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Ви благодарам на сите. Ептен ми бевте од помош со одговорите. За две недели сум на втор скрининг и ќе разговарам со Димчев.
    Се најдобро на сите :hug: без разлика каде ќе се породувате дај боже сите со лесно да поминеме.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bisera!@#

Bisera!@# Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Vaka jas sum 37 nedela,sakam da se poragjam vo sistina kaj doktor Drakulevski,megjutoa sega pokraj ovaa situacija mi e strav sto dokolku testot sto go pravime za Covid-19,izleze pozitiven? Dali togas ne primaat na poragjaj vo sistina,ili ne prakjaat vo drzavna? Ne sum razgovarala na ovaa tema so doktorot,pa dokolku nekoj od vas znae bi mi bilo od pomos,vi blagodaram odnapred.

16. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Има на темава пред неколку дена пишано,позитивните ги праќаат на ГАК.

17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.677
    Допаѓања:
    18.333
    Не е невистина, од спинална боли грб. Можеби не сите, ама и те како боли.
    Јас имам проблеми со врат од неправилна положба при доење, имам болки во кичма од тежина во бременост и сега од зголемена тежина. Имам болки од спинална и болки кај резот, поточно кај матката. Точно знам каде ме боли и од што ме боли. Болките не се ни исти, ни интензитетот е ист.
    Прашав доктор, кажа дека е нормално.
    Другар примаше спинална и исти болки има.

18. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Има ли некоја што ја породувал Димчев од Систина, а природно е породена. Низ темава што сум разгледувала мислења повеќето што ги породувал Димчев биле царски. Да не случајно форсира царски породувања докторот?

19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Гледам многу во темава е пишувано за царски рез. Накратко.
    Два царски реза во рок од 18 месеци.
    Со вториот од прв ден дома сама правам се.
    И обврски околу година и пол дете, од бањање,кревање и дете и колички и бебе.
    Болки единствено на болница додека бев.
    Ни во грб,ни во врат. Ни главоболки имав.
    Се е до човекот. А и не сум некој лик што трпи болки. Заб не поправам без анестезија.
    Е сега имам сестра што 10 дена од кревет неможеше да стани после царскиот. Може се плашеше.
    Јас немав избор. Морав на нога да сум.
    Но и со првиот беше исто. Не лежев и немав болки

На ..barbie.., Sexybaby86, Chanell* и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Не форсира царски Димчев воопшто. Јас ќе бев природно ама бебето беше карлично со нозете надоле.
    Имам колешка природно породена кај него.
    Имам уште една познаничка тргнале природно, ја чекал да се отвори долго ама почнале тоновите да се губат на бебето и морало царски.

На rainbow_bb и mila89 им се допаѓа ова.