Здраво, дали може да споделите искуство како оди процедурата за бирање доктор за пораѓај во Систина. Бременоста ја водев кај Димчев, но бидејќи е презафатен во амбуланта ме советуваа за пораѓај да изберам се доктор. Дали преку Call центарот се закажува или? Однапред ви благодарам на одговорот
Кај кој доктор сакаш да се породиш, закажуваш преглед и цтг во 36 недела. После првиот преглед избраниот доктор те води и ти кажува кога да одиш на следно цтг. За пораѓај го викаат да дојде. Јас се породив во Систина кај Корнелија Трајкова, со цело срце ја препорачувам. Прекрасен пристап и многу ,знаење има. Димчев ја породи цимерката и во 5 дена еднаш дојде да ја види, презафатен е. Мене Корнелија два пати на ден ме гледаше.
Devojki edno prasanje za tie sto zemale kredit za poroduvanje od stopanska banka bitola. Koga go zemavte i kako znaete kolku da zemete poso neli toj namenski e na pr. Ako zemam 2000 evra a se porodam prirodno ostanatite pari gi zemaat od banka posle plakjanjeto na fakturata ili???
A predhodno samo treba da apliciras za kredit bez iznos. Poso ne veruvam koa ke se porodam deka togas treba da se trca za kredit???
Камата нема ама трошоци има, не е баш без трошоци. Ми зимаат за одржување на сметка 35 денари, имаше нешто некоја камата за траен налог ама ситни пари се тоа али сепак се рачуна. Инаку јас земав 90 000денари кредит, бидејќи бев со царски доплативме во готово. Прво се јавив во банката ми кажаа на телефон се што треба да донесам од документи. Ги собрав сите документи и од работа со печати со се. Кога отидов на преглед во 34та ги предадов документите на девојката што работи во банката во систина. После тоа со неа комуницирав, кога се породив тогаш ги пуштија парите. Додека бев во болница дојде девојката ми донесе уште нешто што требаше да потпишам. Секоја чест за девојката, навистина услужлива. Ана мислам се викаше. После коа отидов на 40дена на контрола ја замолив да ми среди за е-банкинг. Дојдов потпишав и завршив работа за 1мин.
A dali slucajno znaete sto ako se zeme kredit 120000 den. A se porodam prirodno. Dali ostanatite pari gi povlekuvaat od smetka ili??bidejkji neli namenski e kreditot samo za vo sistina
Јави се прашај ќе ти објаснат, мислам дека мене ми спомна Ана дека чекаат да се породиш за да ги пуштат парите баш од таа причина. Ама има на страната контакт од било која филијала ќе ти објаснат се што сакаш. Јас пред да го земам кредитот со 10души се слушнав додека не ми се разјасни се
Дента се јавуваш и кажуваш дека си породена и како они ќе си повлечат колку што е пораѓајот и парите ќе ги враќаш колку што имаат исплатено во овој случај 90 000 само и толку секако ти не допираш до парите они си се врзани секако банката е на Камчев се се знае така да без гајле
zdravo na site...sakam da prasam dali se ima nekoja clenka sto e porodena vo Re-medika? i kako e bas situacija so koronava? dali pustat poseta na soprug ako moze nekoj da pise planiram za re medika tamu ja imam sledeno bremenosta..ima vreme do termin do januari ama navedeno mi e da se porodam so carski j mi ide bas pret nova za porogaj..poz
Јас сум скоро породена таму. Не пуштаат никој на посета, ни сопруг. Он може да го види бебето само преку стакло, од друг влез.
Јас се породив таму со индикација за царски. Не примаат посети, а термин закажуваат после 38+0, доколку нема индикација за порано. Кога мора да е царски не им се ризикува да остават да пукне водењак во ниедно време.
Ме интересира кога најкасно може да се закаже породување во приватна болница. Дали во 5 до 12 би примиле пациент или не. Со коронава ништо не се знае до крај.
Тешко во 5 до 12.. Ремедика и Систина тестираат првин, а Санте плус бараат претходно капар за да те примат во било кое време.. така да, во последен момент тешко по приватните, договори си ја навреме работата
Здраво Ме интересира искуства за породување во Ре-Медика и предлог за гинеколог од кој сте задоволни Ви благодарам