Да, ти кажуваат за тој преглед за бебето и ковид тест мора доколку сакаш кај нив да се породиш, инаку праќаат на државна. Мене ми рекоа да не чекам до породување за ковид дека ако дојдеш со болки ќе те изолираат и третираат како позитивен додека ти направат брз тест. Во целата цена имаш 3 педијатарски прегледи и 1 гинеколошки за тебе после породување
Мене ми се јави денес докторката дека многу со негативен брз искачале позитивни и ќе засилеле контрола. А, тестот дека 3 дена го важат. Мислам дека во случај на итно пораѓање прават брз тест и си во изолација, не носат ниту бебе дури не дојдат резултати од тест
Па нели воопшто не пораѓаат во Систина ако си позитивен. Значи ли тоа дека во меѓувреме додека излезе тестот може да одиш на пораѓај?
Мислам дека тоа е првиот пртопедски преглед, додека сме во болница, а не контролата. А гледам и некаков сертификат има, такво нешто не ми дадоа Ќе идам за мене неделава па ќе препрашам пак околу контроливе.
Првите 3 педијатриски прегледи спаѓаат во пакетот, тогаш и ќе ти го дадат сертификатот за бебе со слика од него, а ортопедскиот преглед на6-8 недели не спаѓа во пакетот, се наплаќа
Има ли некој искуство со Димчев од Систина за породување? Се гледа дека е стручен ама колку е достапен како доктор и каков е спрема пациенти не знам?
Имаше коментари предходно дека е многу букиран воамбуланта и доаѓал на визита помалку од другите доктори.
На визита доаѓале и други доктори колку што сум разбрала, сакав да знам и пред породување, дали дава тел број да му се јавам кога ќе почнат болки.
Дента кога излегувавме или можеби претходниот ден ми ја земаа едно време, рекоа ќе ги сликале бебињата