Да и ремедика пред скоро 2 години ако беше пандемија на морбили од сала бебе го изнесе педијатар и кај таткото одма да го види а попратно сестра му кажа дека мајката уште малце ке е готова и после интензивна ке се видете во соба. Ова со коронава е се заминато.
Мојот доктор додека уште лежев во операциона сала и ме средуваа извади негов телефон ме праша за бројот на маж ми и му се јави. Во Систина ова пред три месеци.
Пред година ипол во Систина, само што го извадија бебето ми го покажаа секунда и веднаш го однесоа на татко му додека мене уште ме средуваа. Маж чекаше кај предродилните сали. Си се галеле некои 15 минути. На интензивна бабицата одма ми го донесе телефонот со кој маж веќе го имаше испосликано бебе.
Мене ме породи Гордана Петровска,таа му се јави ма маж ми да го извести дека е се во ред ,веднаш штом заврши со царскиот
Так беше и со првата ќерка. Сега нема ради коронава. Инаку во ноември 2019 правев операција. Одма се јавиле кај мм дур јас бев во сала, дури и со докторот се видел чим завршило се јас дур бев на интензивна.
Во ремедика мене ми дозволија да носам телефон и во сала, со него анестезиологот ме сликаше, и кога ме однесоа на интензивна јас сама си се јавив... Ова пред 4 месеци
И јас бев кај Гордана Петровска, немам зборови за докторката. Ние бидејќи бевме итен случај и до крај не се знаеше што ќе биде со бебето и со мене, таа лично отишла да го извести мажот ми дека е среќниот татко . Исто и од интензивна нега, веднаш го повикале да го види бебето.
Мене и сега и пред две години од сала ми го земаа телефонот. Во интензивна немав телефон. Мислам и никој нема. Во соба ми го однесоа
јас се пораѓав со телефонот на бокс до мене и првите 10 минути откога излезе сама го известив мм по порака и селфи со бебушот на гради си направив.
Не знам мене ми дозволија, со мојот ме сликаа во сала потоа си беше со мене цели 3 часа до префрлање во соба, се јавив на сите изнапраќав слики
А кога ти го дадоа сертификатот? Јас се породив јануари, Денес бевме на прва контрола за бебето. Јас скрос изумив да прашам, а они не ни спомнаа. Од докторот треба да го побарам или од каде?
Здраво мамички,Ве молам да ми кажете тие што сте го користеле кредитот на Стопанска банка Битола за породување во Систина,дали ви бараа жиранти и колку?Ви благодарам однапред
Ne znam za toj konkretno ama generalno mora da ti ja proverat licnata kreditna istorija i sposobnost pa da ti kazat. Prasaj si vo bankata najubavo