Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Мене ми го дадоа уште на излегување од болница

На Little_Giraffe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    не ни прашав, сами им текна, ми дадоа тие на пултот кај амбулантите. Се породив на 5ти а првата контрола беше на 18ти

На Little_Giraffe му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Devojki tie sto ste porodeni vo sistina zosto priemot e predhodniot den nesto ne pripremaat ili??. Jas posle sum za priem utre zdravje ke se poroduvam

4. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    мене ме примија поради пукнат водењак, али настрана тоа, ми земаа крв вечерта, за разноразни испитувања, сите се наведени на оној флаер што циркулира на форумов за породилните пакети
    плус ако си со закажан царски порано во денот, и тоа има улога

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Se zavrsivme sabajle i krv i brisevi i sea za sea nesum za carski ama aj ke vidime

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.425
    Зависи од гинеколог. Мене Кацарска кога ме заврши одма ми го даде нејзиниот мобилен да му кажам дека сме ок и да дојде кога сака. :)

7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Те следат на цтг 3 пати од приемот дури да легнеш да спиеш, те будат сабајлето за повторно цтг и клизма за прочистување..

На joy1, Ema.Sk, Doc.1986 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.322
    Кацарска ми е хит. Неможам да ја дефинирам. Или е најфина и најсрцка на свет и ти доаѓа дома да ти мери притисок, ти дава нејзин телефон, те тинтра...или е арогантна и те прегледува ради реда. Средина нема :D Ова од искуства со неа што сум читала.
    Мене лично ми се бендиса. :)

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Едно е гинеколог, друго е протокол. За друга операција му се јавија на мм по службена должност и го викнаа да дојде да се види со докторот.
    На таа пара крш се во овој дел. Не може тоа да зависи од докторот.

На Coco31 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Докторката само што се породив и го кажав мобилниот од маж ми и му прати слики не му ѕвонеа пошто беше 3 сабајле ме праша кај кого се сакам да пуштиме слики и да ѕвониме :inlove:..откога завршив одма се чувме. Истото и со цимерката она беше царски докторот одма се јавил од негов моб кај маж и да и каже дека е породена.
    Ова за ремедика кај Симонида и др Јовановски во октомври

На LivingGlam, kostovaivana, Dee*Tee и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Tvoja zelba bese prirodnoto? Probaa da te ubedat za carski?
    Jas sum kaj Dimitrov slusnav toj ne gi cekal bas mn za prirodno ako ne odi carski i cao prijatno

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Мене ме праша докторката кога влегов во 9ти месец дали планирам да се пораѓам природно реков да само со епидурал без тоа не. И ништо. Јас си отидов ме примија со пукнат водењак и докторката си беше дома кога дојдов на бокс да се пораѓам и се јавија да дојде. Ако ептен е проблем да седиш со саати и да е ризик за тебе и бебе да ќе те породат царски. Ама некој дека форсирал не сум чула. И да ме форсирал некој на нешто одма одам барам друго мислење да бидам сигурна.
    Сдк докторот не седи до тебе да чека да се породиш освен ако не е на смена или така нешто...
    Не знам зошто би притискале стварно освен ако не надминеш термин..големо бебе и сл

На thelittle17, Coco31 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Muabeti sekakvi moze i da ne e tocno. Sekako ako ima medicinska pricina za carski nema sto da se mislime jasno e kako treba.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Јас од страв побарав епидурал порано иако ме советуваа да чекам уште ама си имав болки нејќев да трпам. И баш акушерката ми кажа нема да се отвориш, ќе дојде 8-9 сабајле и ќе треба на крај царски да одиш нели затоа што веќе ќе поминат 15 саати од пукнат водењак итн. Не испаднаа во право, но не очекуваа како прворотка дека ќе се породам толку брзо ама ја си го слушав телото и не сакав да трпам болки.
    Значи они дури бев во прием цело време форсираа да не брзам со епидурал, да чекам, да ги прифатам болките како такви за побрзо да се отворам и да не завршам на царски. Буквално акушерката доаѓаше и ме "плашеше"ќе завршиш царски и се инсистираше мора да се издржи да се породиш природно кога нели нема друга никаква пречка
    Во ниеден момент не дојде некој да каже Девојче ајде прифати царски или оди царски подобро за тебе да не те чека докторката

На LivingGlam, Autumn_ и Pacient srna им се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Da ti kazam me izraduva so muabetov. Uste da moze i maz mi so mene u sala i se da bide.ko sto sum smislila

На Фaни_ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Пред коронава ми кажаа можело за во соба за во сала не сум сигурна. И мене ми фалеше да е во соба со мене мислам ептен ќе ми помогнеше вака го пцуев а не беше тука да ме чуе :(
    :rofl:

17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Moze i vo sala. se poragase prijatelka vo okt/noem 2019 i bese maz i so nea na priroden poragaj isto kaj Simonida

На Autumn_, kostovaivana и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    За второто (fingers)

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    И мене ме пораѓаше Симонида во Ремедика и јас уште на бокс бев таа го изнаслика бебето и му ги прати сликите на мм. Он уствари така дозна дека сум се породила и одма и ѕвона на докторката :D Инаку да, да не беше корона ситуација ќе можеше да биде и он со мене во сала. Баш за тоа зборевме со докторката дека штета што е сега вака... @Pacient srna мене баш ме бодреше докторката за природно, во ниеден момент не спомнавме царски. Е сега јас си добив и провокации за побрзо, иако се отварав школски, па мислам дека поради тоа за малку избегнавме белја.

На Dee*Tee и Pacient srna им се допаѓа ова.
  20. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Dali ostavavte plan za poragaj? Gledam vo stranstvo baraat trudnicata da ostavi birth plan,ne znam sto praksa e kaj nas

На MinnaAnne му/ѝ се допаѓа ова.