не ни прашав, сами им текна, ми дадоа тие на пултот кај амбулантите. Се породив на 5ти а првата контрола беше на 18ти
Devojki tie sto ste porodeni vo sistina zosto priemot e predhodniot den nesto ne pripremaat ili??. Jas posle sum za priem utre zdravje ke se poroduvam
мене ме примија поради пукнат водењак, али настрана тоа, ми земаа крв вечерта, за разноразни испитувања, сите се наведени на оној флаер што циркулира на форумов за породилните пакети плус ако си со закажан царски порано во денот, и тоа има улога
Зависи од гинеколог. Мене Кацарска кога ме заврши одма ми го даде нејзиниот мобилен да му кажам дека сме ок и да дојде кога сака.
Те следат на цтг 3 пати од приемот дури да легнеш да спиеш, те будат сабајлето за повторно цтг и клизма за прочистување..
Кацарска ми е хит. Неможам да ја дефинирам. Или е најфина и најсрцка на свет и ти доаѓа дома да ти мери притисок, ти дава нејзин телефон, те тинтра...или е арогантна и те прегледува ради реда. Средина нема Ова од искуства со неа што сум читала. Мене лично ми се бендиса.
Едно е гинеколог, друго е протокол. За друга операција му се јавија на мм по службена должност и го викнаа да дојде да се види со докторот. На таа пара крш се во овој дел. Не може тоа да зависи од докторот.
Докторката само што се породив и го кажав мобилниот од маж ми и му прати слики не му ѕвонеа пошто беше 3 сабајле ме праша кај кого се сакам да пуштиме слики и да ѕвониме ..откога завршив одма се чувме. Истото и со цимерката она беше царски докторот одма се јавил од негов моб кај маж и да и каже дека е породена. Ова за ремедика кај Симонида и др Јовановски во октомври
Tvoja zelba bese prirodnoto? Probaa da te ubedat za carski? Jas sum kaj Dimitrov slusnav toj ne gi cekal bas mn za prirodno ako ne odi carski i cao prijatno
Мене ме праша докторката кога влегов во 9ти месец дали планирам да се пораѓам природно реков да само со епидурал без тоа не. И ништо. Јас си отидов ме примија со пукнат водењак и докторката си беше дома кога дојдов на бокс да се пораѓам и се јавија да дојде. Ако ептен е проблем да седиш со саати и да е ризик за тебе и бебе да ќе те породат царски. Ама некој дека форсирал не сум чула. И да ме форсирал некој на нешто одма одам барам друго мислење да бидам сигурна. Сдк докторот не седи до тебе да чека да се породиш освен ако не е на смена или така нешто... Не знам зошто би притискале стварно освен ако не надминеш термин..големо бебе и сл
Muabeti sekakvi moze i da ne e tocno. Sekako ako ima medicinska pricina za carski nema sto da se mislime jasno e kako treba.
Јас од страв побарав епидурал порано иако ме советуваа да чекам уште ама си имав болки нејќев да трпам. И баш акушерката ми кажа нема да се отвориш, ќе дојде 8-9 сабајле и ќе треба на крај царски да одиш нели затоа што веќе ќе поминат 15 саати од пукнат водењак итн. Не испаднаа во право, но не очекуваа како прворотка дека ќе се породам толку брзо ама ја си го слушав телото и не сакав да трпам болки. Значи они дури бев во прием цело време форсираа да не брзам со епидурал, да чекам, да ги прифатам болките како такви за побрзо да се отворам и да не завршам на царски. Буквално акушерката доаѓаше и ме "плашеше"ќе завршиш царски и се инсистираше мора да се издржи да се породиш природно кога нели нема друга никаква пречка Во ниеден момент не дојде некој да каже Девојче ајде прифати царски или оди царски подобро за тебе да не те чека докторката
Da ti kazam me izraduva so muabetov. Uste da moze i maz mi so mene u sala i se da bide.ko sto sum smislila
Пред коронава ми кажаа можело за во соба за во сала не сум сигурна. И мене ми фалеше да е во соба со мене мислам ептен ќе ми помогнеше вака го пцуев а не беше тука да ме чуе
Moze i vo sala. se poragase prijatelka vo okt/noem 2019 i bese maz i so nea na priroden poragaj isto kaj Simonida
И мене ме пораѓаше Симонида во Ремедика и јас уште на бокс бев таа го изнаслика бебето и му ги прати сликите на мм. Он уствари така дозна дека сум се породила и одма и ѕвона на докторката Инаку да, да не беше корона ситуација ќе можеше да биде и он со мене во сала. Баш за тоа зборевме со докторката дека штета што е сега вака... @Pacient srna мене баш ме бодреше докторката за природно, во ниеден момент не спомнавме царски. Е сега јас си добив и провокации за побрзо, иако се отварав школски, па мислам дека поради тоа за малку избегнавме белја.
Dali ostavavte plan za poragaj? Gledam vo stranstvo baraat trudnicata da ostavi birth plan,ne znam sto praksa e kaj nas