Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Пред година и пол, 135 000, Систина, природен пораѓај, останавме уште три дена плус поради жолтица, се се наплаќа, крвна слика за бебето, тоа што лежиме двајцата, тие фото терапии што ги прават на бебе за жолтица, апсолутно се. Иако природно пораѓање беше 85 000, треба да се земе во предвид дека може да има вонредни трошоци, ете кај нас толку испадна, ама не жалиме, презадоволна сум како и да е..

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Здраво дали може да ми пише некоја што се породила во Санте, тука во коментар или во порака, како е процедурата за порашање таму, дали сам си бираш гинеколог и кои се добри таму? Дополнителни трошоци кои се над тие 550 или 850 евра? Дали сите се сами во соба? Дали има нешто од што не сте задоволни?
    Исто ме интересира колку е породувањето во Ремедика и условоте таму, по колку се во соба итн...?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Сам си бираш гинеколог, за добри би ти ја препорачала др Елма, предобра мила жена и навистина стручна.
    Мене ме чинеше 725€ природниот пораѓај бидејки земав спинална анестезија и имало неколку испитувања за бебе плус. Во таа цена не спаѓа и инфективниот скрининг кој е 50€.
    Речиси кај сите родилки имаше плус трошкови, една што беше царски плати преку 1000€ така да планирај си вишок пари. Презадоволна сум за се посебно за пораѓајот, сестрите им се предобри сите, единствена замерка првиот ден не ми донесоа храна иако побарав, па од дома ми носеа.
    За Санте ова.

На MissWitch му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Што спаѓа во тој инфективен скрининг?
    И дали знаеш дали ако треба да се породиш со цараки анестезијата пак се доплаќа или спаѓа во тие 850?
    Фала ти многу на одговорот!

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    За хив беше мислам скринингот
    Иначе не, не плаќаш за анестезија ако си царски :)

На MissWitch му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Za remedika okolu 90.000 prirodno, 120.000 negde carski-sumive zaokruzuvam da znaes. Baska ide covid test i valjda infektiven skrining. Koa ke pocnes ctg ko sto znam se.ostava 6.000 kapar. Vo soba se po 2, za sam se doplaka ama ne znam kolku.
    @Milkiway te tagnuvam da me koregiras ako treba nesto posto ti e projdeno:)

На Milkiway и MissWitch им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Даа така е отприлика толку платив со тоа што ми беше 5000 наплатена соба за прием од 18ч до полноќ ја се породив во 3 сабајле и затоа ми беше така наплатено што е многу глупаво.
    Ковид тестот сега не знам колку е тој во 36та го платив 3000скоро да се породев ден покасно (бидејќи 2 нед важи) ќе платев пак 3000. Имаше и некои "ситни"трошоци за крвна слика.
    Секое останување плус ден (жолтица и сл) се доплаќа 9000 ден :5000 соба за мајката и 4000д соба за детето цимерката остана толку плати

Инаку апартман се плаќа 5000 од ден за сами, а вака нормално сте 2 во соба

На mace89, mila89, MissWitch и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Edno prasanje, beba ako ima zoltica majkata mora da lezi vo bolnica ? Majkata pretpostavuvam nema zoltica

9. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Првиот пат кога се породив малиот фати бебешка жолтица 12часа по раѓање за 2 3 дена се стабилизира. Беше на фото контрола го видов после немаше ништо. Останав 6 дена после пораѓање во болница.

10. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    @Pacient srna
    Офф ова со цените и породувањево излага дека коа тргаш на порагај кај се молиш се да помине како што треба за тебе и бебе се молиш и да не им дадеш причина и повод да те "закрпат" уште повеќе... по се што сфатив реално треба човек да си рачуна 2/3 иљади евра од старт за после ако случајно испадне помалце да се радуваш, зашо во спротивно нервира како ситници наплакаат и лошо звучи на цела доверба што им ја пружаш и сума која што секако си спремен да ја платиш... 5000 пред, 5000 после, крвни слики итн...

На Фaни_, Majra, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Дњфинитивно е така тргнуваш природно може да се деси царски да завршиш и ќе најдат нештп да упикаат во цена.

Да додадам само еве конкретно за жолтицата во нормални услови можеш да си одиш дома и да го носиш бебето на зрачење таму секој ден и да платиш некоја сума така спомнаа на цимеркава. Она беше слободна да си оди да потпише на нејзина одговорност и да го носи во државна или кај сака ( во ремедика да отиде утредента брис и бараа) е сега со коронава тоа е невозможно да си одиш. Во нормални услови тоа е дпбро затоа што има деца и по 10 дена остануваат во болница со жолтици па ќе искочи повеќе од пакетот да платиш.

12. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Od sto i barale bris od bebeto? Toa e bezobrazno sekako na suncanje ne sedis so bebeto. Zamisljam go davas vo transporter ili kako i da e na sestra go sunca ti go vraka, ne gledam kade im e problemot osven da naplatat poise

13. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Дали некоја има инфо дали истово со ковид брисевите важи и за систина? На пример ги напраиш во 37ма недела и ти важат две недели? Јас сум следна недела на контрола таму посекако ќе прашам, ама мисла ми е, ако знае некој нека ми каже :)

14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Не не за да направат следниот ден на пример прием за тебе и бебето да го внесат ќе морала она пак да се тестира нешто вака ја разбрав докторката дури и објаснуваше ... сакаше да каже си оди од болница и веќе се излезени, не важи тестот за ковид што сме го правеле пред порашај. Нели они имаат ако дојде пр татково во посета прај тест доаѓа кај тебе во соба, излегува и толку веќе не важи тестот за следниот ден да дојде пак( така нешто објаснуваа) за разлика од систина каде што посета од татко па си е дозволена

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ama zatoa tvojot test vazi 2 nedeli pred poragaj:D:rofl:

На kukla21, Kitten, mila89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ама не им се шеташ секој ден горе на одделение кај другите родилки и бебиња, веројатно затоа така е правилото.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Тоа што ти наплатиле плус 5000 ден е всушност еден ден подолго од тоа што ти е предвидено во цената? Пошто поинаку не гледам логика да наплатат. И нели би требало да има попуст за тие што таму ја водат бременоста од почеток :wasntme:

18. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Нели се вакцинира цел медицински персонал и да престанат со ова лудило со ковид веќе (facepalm)

На mace89 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas ko sto znam za nedela dve treba da gi vakciniraat remedika ama moze pak vaka da teraat demek radi drugi pacienti, mada ustvari za paricinja e rabotata

На mace89, mssuniquee, mila89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Приватните за пари работат, не од солидарност.