Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. fana

fana Форумски идол

Секaкo декa привaтнo е милиoн пaти пoсреденo aмa личнo јaс немaм пaри зa тoa.... ПРЕТЕРАНO Е СКАПO, ПРЕТЕРАНO!!! Привaтните бoлници пoстoјaт 10тинa гoдини претхoднo немaше избoр сите oдеa нa држaвнo. Мислaм декa се издржувa и брзo ќе пoмине сo пoзитивнa мислa. Акo недaј бoже нештo се искoмплицирА oд привaтнo нa држaвнo ги прaќaaт.

stevemila, BellaS and karibian like this.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Ако е за тебе фрлање пари, за некој не е.

m.i.g, Hipster, wannaBeMomma and 3 others like this.
  3. kikin

kikin Популарен член

Ама пак зборите "за некој". пак ќе кажам, за мене зборам јас, а тој некој нека си каже за себе. :)
    Мислиш болките помали се на приватно или ич не боли? :)
    Ќешки се да е во ред и здрави прави деца да раѓаме, па кај било кој каде сака нека раѓа. Може така?

Freyja, Lolipop23 and karibian like this.
  4. BellaS

BellaS Популарен член

Ти во Систина исто?

Точно е се кажано, но како што кажа една членка, знам дека ги праќаат во државно бидејќи луѓето сами се откажуваат ако се искомплицира нешто да продолжат во приватната бидејќи е па уште поскапо ако се искомплицира. Имав слушај лично јас за детето во Систина, дадоа терапија се убаво ама не можевме таму во болница да останеме сите денови бидејќи беше скапо.

Last edited by a moderator: May 28, 2017
    fana and kukla21 like this.
  5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Може помалку да боли на приватно, да. На државно само со врски ставаат епидурал, а на приватно е друга приказна.

LadyC and Kaetana like this.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Кога пишуваш пост, очекувај и дека ќе врати некој, нема потреба од таков одговор. Според мене, кој каде сака нека се пораѓа, ама не ми се засвиѓа делот дека е фрлање пари. Секој си знае. Има некои земаат кредити за одмори, свадби, веридби да прават, за да купат луксузна кола, а има и купуваат бебешки колички од 1000 евра, а кажуваат дека за пораѓај е скапо. Ова зборам општо, не за тебе секако.

m.i.g, LadyC, Hipster and 2 others like this.
  7. kikin

kikin Популарен член

Ок. :) Се сфативме дека и јас и ти си го кажуваме своето мислење. Нормално е дека ќе ми вратат на форум. Јас не сакам да се карам. Другото, секој си прави како си мисли дека е најдобро за него :*

eli25 likes this.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Мислам дека веќе не е како порано ,дека не праќаат ако нешто се искомплицира во државна ,еве конкретно за систина на таква апаратура и толку добар тим на доктори не гледам причина зашто би те пратиле во државна ...туку се согласувам со мислењето на @BellaS дека ние поради недостиг на финансии се откажуваме од понатамошно лекување во приватните болници и одиме во државна .

LadyC, alisijad, BellaS and 1 other person like this.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Да да, сеуште е како порано за жал. Незнам која е причината, ради нарушување на реноме или...:?:

Знам за два случаја за праќање на родилки на Гак поради алергиска реакција на анестезија.

stevemila and joy1 like this.
  10. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Мамички, едно прашање.. Доколку ме фатат породилни болки навечер, како е редот за во Систина? Каде треба да одам, каде да се пријавам.. ? Кој ќе го извести докторот, кој ќе ме преземе, има ли дежурства?

11. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

@Natasa. P Јас планирам таму да се пораѓам. Докторката ми рече, колку и да е часот, да дојдам на ургентен да се пријавам. Таму да ме прегледаат, да видат дали бебето излегува за скоро или пак не. Доколку има потреба, нејзе и се јавуваат во било кое време (од ноќта) и ќе дојде. Доколку бавно се одвиваат работите, докторката ќе дојде во работно време и ќе ме прегледа.

Natasa. P likes this.
  12. kukla21

Јас и би ти препорачала и ти да го бараш докторот.

LadyC and Natasa. P like this.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Ви благодарам, не дојде ред да зборнам со докторот за тој момент, а мм нешто исплашен ми стои, па кој ќе не примел, кој ќе му се јавел на докторот, болницата затворена била ноќеска.... што ќе правел тој сам ако почнам да се пораѓам ..го фати некоја паника :lol: :o: :sweat:

kukla21 likes this.
  14. kukla21

Ургентното е отворено 24/7. Без гајле :) Мт нека ѕвони на Митко ко ќе дојде до тоа :)

Natasa. P likes this.
  15. AURUA

AURUA Истакнат член

Најчесто порано за сега не сум во тек испраќаа во државна покомплицирани случаи за не дај Боже ако не оди работата во негативна статистика да се бележи на ГАК,зошто никој приватњак не сака негативна реклама и во статистика да му стојат смртни случаи пак не дај Боже.

16. alisijad

alisijad Популарен член

Имa случaј нa рoдилкa кoјa пoчинa вo систинa пред некoлку гoдини кaкo реaкцијa oд aнестезијa. Штo не јa прaтиле и неa нa гaк.
    Дaјте сo прикaзниве луѓе, мaјкa ми рaбoти нa зaведувaње нa умрени секoј ден и стигнувaaт пријaви oд систинa , тaкa мислите е тoa се влoши сoстoјбa и aјде бришкa нaдвoр(facepalm)

17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Да помалку боли зошто добиваш анестњзија ако посакаш, а во државна ти требаат јаки врски и подмитување за една м.чана анестезија која не ја даваат од џеб па уште треба и да подмитиш.
    Плитко ти е размислувањево во секој случај.
    На ургентен, те превзема дежурниот гинеколог, па ако ти дојде твојот добро ако не тој што е дежурен :)
    Инаку си има демурни анестезиолози, акушерки, сестри..буквално се. Без грижи :)

Natasa. P likes this.
  18. kikin

kikin Популарен член

@wannaBeMomma Зборуваме за "плитко" размислување веќе....? Ок, за мене плитко размислување е дека породилните болки се помали на приватно па за тоа да дадам куп пари, фала ама не....прост пример, жена од внатрешноста решила да раѓа во скопје на приватно, ја фаќаат болки брзо се отвора, боли упм, додека да стигне отворена 8 прсти. Господа, фала ви за анестезијата, ама за два прсти ќе почекам уште малку и не се боцкам ни под разно во грб. Ете јас такво размислување имам, и во приватна да раѓав ќе одев скроз природно. Се ежам од помисла на игла во грб.
    И не ми збори за плитко размислување, а ако ти беше поентата да вреѓаш, ок.

stevemila likes this.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Ај за пораѓај ќе помине, ама за негата после тоа. Ајде ти се молам, на братучетка ми после царски на ГАК и го дале дрско детето и немало кој да и покаже ни за доење и плачела зашто беше измрцварена. Ми се јави тогаш да ми каже како и било

20. Ano

Ano Форумски идол

Мислам дека треба малку да ја смирите топката.
    Има мајки кои неможат ни да помислат за пораѓај на приватно.