Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Најмногу ме изнервира една ноќ се тресев од ладно и викнав за јорган и таа ми даде и држеше уште еден во раката и велам оставите ми го и тој, многу ме тресе и таа ми вели дај не ме зезај ?!
    Толку ме изнервира 3-4 ноќеска беше не можев од ладно да спијам и и велам не те зезам остави го и ми го остави кај нозете а јас едвај мрдав уште од царскиот, утредентс викнав одговорен и за ова им кажав на сликата односно и реков на сестрата клексаните да ги става најспоро што може бидејќи примав во бременоста и објснив дека така не ми излегуваат модрици ама она набрзина си заврши работа како и за други работи. Кога и кажав дека не беше споро ми “објасни” дека немало врска тоа. Си знам јас кај мене дека има, маж ми дома ми ги ставаше најспоро ниедна модрица не сум имала
    Наредно здравје да имам одам Систина
    За доењето да не зборам секогаш после ад ми го носес и на цимерката исто

Прикачени фајлови:

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    мене во Систина одма ми ја донесоа и ми ја дадоа за цицање само што се симнав од интензивна. Немаше 2ч од раѓање. Цело време беше кај мене. Со првата ќерка помалку ми ја оставаа, сега повеќе, малтене цело време беше.
    Последната ноќ и млеко почна да ми иде, па ми ја донесе сестрата за цицање, па и пумпа донесе.
    Добив впечаток дека многу повеќе се посветени на доење од првиот пат.
    Двете девојчиња ми беа со жолтица и двете интензивно ги сончаа. Не сме доплатиле за тоа. Единствено, доплатив за ковид тест, крвна група на бебето и рх инјекција за мене. Ова си го знаев од старт.

На elcezelce, mace89, mila89 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Јас се породив во Систина и многуууууу сум задоволна од све,ама буквално од све и за сите прашања добив одговор стручен Пороѓајот го памтам како нешто најубаво на светот.Се породив царски со музика во позадина и звукот плачот на мојот слаткиш:inlove::*

На Lili4e, mila89, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Во Санте Плус дали некоја мајка се породила скоро, како е задоволна и кој доктор го препорачувате :)

На saki13 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  5. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    сврти неколу страни назад или побарај на срч, сега брзо пишуваше mssuniquee за своето искуство ;)

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Баш ќе проверам ❤️

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    @mssuniquee

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    @Santaa Јас сум породена пред месец дена, во еден збор презадоволна се осеќав како да отидов и купив бебе.
    Бидејќи мн лесно поминав:)
    Др Елма од срце ја препорачувам.
    Прашај што те интересира, или пребарај по моите мислења имам пишувано доста околу Санте:)

На Santaa, Martka и mace89 им се допаѓа ова.
  9. Deni ❤

Deni ❤ Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

Jas planiram za poragaj vo Remedika, dobiv mnogu preporaki za tami za dr. Jane Stojkovski. Ama ova sto go citam poslednive denovi nekako me zagrizuva. Na tiepari sto gi davas da dobivas takov tretman.
    Koga se porodivte vo remedika.. zborite za iskustva od skoro?

10. Kalii

Kalii Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    20
    Мила јас се породив во ремедика пред 2 години и имам само пофални зборови. Тие денови поминати таму ми беа преубави. За доење мн ме форсираа и бебе ми го ставаа цело време на града и имав многу помош од сестрите... третиот ден више цицаше убаво. Со лесно нека ти е и се надевам дека не е сменето нешто од тогаш

На mace89, Deni ❤, Dee*Tee и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    И од мене имаш препорака, преубаво поминав. Др. Стојковски ме прими ноќта и супер поминав и со него. Се породив пред 10 месеци.

На Deni ❤, Kalii и Coco31 им се допаѓа ова.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас општо од целокупната услуга сум позадоволна вториов пат кога се пораѓав,некако и сестрите на одел беа многу по океј попосветени, за сестрите од неонатологија немам зборови одлични беа колку многу ми помогнаа и се трудеа околу доењето со бебе мое што несакаше уста да отвори.

На mace89, Sexybaby86 и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Јас пред месец сум породена таму. Презадоволна сум и би ти рекла да не се грижиш воопшто. Јас 100 пати реков алал нека им се парите.

На mace89, Kalii, Coco31 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Освен последниот ден пред одење кога се напнав со таа од Неонатологија сестрата, супер беа.

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Паралелно на прегледи одев и кај Гордана Петровска во Систина и кај Котларова во Ремедика. Се породив во Ремедика само поради докторката, повеќе ми се допаѓа таков посмирен однос отколку малку агресивниот од Гордана.
    За доењето - катастрофа! Ич не ми е гајле колку можат да постигнат, нека си вработат повеќе сестри ако овие се растргнати.
    Не сакам да навлегувам во детали затоа што се нервирам кога ќе ми текне, но тие што ќе се пораѓаат таму, особено ако ви е прво дете (јас бев како изгубена), ако не ви обрнуваат внимание за доењето, да реагирате на секое и да барате поддршка. Бебето со вас и да им кажете што не сакате да му даваат бидејќи мене никој ништо ниту ми кажуваше пред да дадат ниту ме прашуваше.

Да додадам... Фраксипарини не знам колку сум избоцкала сама, ниту еднаш сум немала страшни модрици. Таму тие што ме боцкаа, уште имам на едната рака како круг, а поминаа 10 месеци. Башка што јас ги потсетував дека заборавиле да ме боцнат во толку и толку часот.

На Autumn_, mace89, eli25 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Морам да се дообјаснам. Гордана не е нешто лоша, да не ме сфати некоја погрешно, особено некоја што не бил кај неа никогаш, а сака да оди. Жената е супер, само ете мене малку страв ми беше од неа :D
    Тоа е само чисто мој впечаток.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    521
    Го делам твоето мислење, исто искуство па дека со близнаци јас како да предвидоа дека ќе ми биде тешко со две па одма со адаптирано ме научија. Јас мислев доењето песна ќе биде ама се зафркнав.

18. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    зборувам за пред 5 месеци. Го напишав негстивното затоа што за парите за наш стандард такво нешто не смее да се случи. Инаку другите сестри беа позитивни, секогаш тука ако викнеш или прашуваш, докторите секој ден те прегледуваат во соба.. да не зборувам за основни ствари носење вода пијалоци се што ќе побараш, се е чисто и средено. Да додадам, еден од гинеколозите сам праша од што ми е мпрдицата и кога објаснив праша кој ден и бо колку часот се случило и тој самиот зборуваше со сестрата

На Deni ❤ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Реално Оли горе доле сите од нас сме се одлучиле за породување во приватна болница само заради доктор.
    Јас ремедика имам пишувано далеку е од услови луксузни.
    Може барав и добивав. Може бев 2 пати во краток период ме паметеа немам замерки.
    Жално е што приватното ги тргна од државните болници најдобрите кадри.
    Но реално за таа цена барајте си се што мислите дека ве следува.
    Секако во граници на нормала не сме на одмор отидени:)
    Јас лично мислев ке ми го искучат ѕвончето.:$

На mace89, Sexybaby86, Pacient srna и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Таква си е малце со преголема самодоверба, настапува самоуверено секогаш :D ама одлична докторка е :) Мене двете бремености она ми ги водеше и ме породи и со двете. Јас па отидов во Систина баш поради неа, зошто ептен е стручна и и’ верував. Како и да е, одлична докторка :)
    Со големата кога раѓав, сабота беше баш, дојде од дома уште во 7 сабајле, остана до 6 попладнето да ме проверува, а дојде и во неделата да ме види, иако слободна беше. Посветена е многу на своите пациенти :)
    Вториот пораѓај и кафе пиеше со мене во соба :D Многу си ја сакам, посебна е за мене, зашто имав сериозен проблем во втората бременост, потенцијално животозагрозувачки, и да не беше она, немаше да ја истерам до крај и да ја родам втората љубов :l: Го фати проблемот на сам почеток и благодарение на неа, се’ беше во ред :)

На joy1, Lili4e, Martka и 10 други им се допаѓа ова.