Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    A majkata odi na pregledite so bebeto? I moze li da e do tebe celo vreme pa da gledas koga sto mislat da mu davaat ili da si go turas na cicka na kraj kraeva. Ne mozam da razberam bez odobrenie od majka da mu butaat kako mislat deka treba, logicno e prvo da te prasa sto i kako mislis i sakas so tvoeto dete. Ova navistina ne e vo red

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Влегуваат во соба и го зимаат бебето, го враќаат кога стигнат и најчесто од тепка одговараат кога ќе ги прашаш дали му дале ад, па на картон гледаш дали погодиле или не. Многу бебиња се и на памет не можат да знаат, ама за мајката е проблем ако не се снајде да прочита на картон.
    Не оди мајката на преглед со бебето.

3. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Од каде изрента пумпа за молзење на медела? Како иде тоа? Колку кошта и на колку време? Еднаш случајно ми пролета некоја таква реклама на инстс и сега не можам никако да најдам да се распрашам.

4. Elena878

Elena878 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    368
    Bi mek se vika mislam firmata, imam broj od devojkata so koja sto razgovarav, ako sakas ke ti go pisam. 2500 denari e mesecno da ja iznajmis ama taa golemata ja rentaat, vo bolnici sto ja ima. Plus doplakas za crevcata, inka i ne znam use so ima vo paketceto. Ako sakas ke ti gi dadam moite neotvoreno mi e ednoto paketce zosto zemav dve a samo edna inka koristev

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Подобро да си ја купиш него да ја изнајмуваш за 2500 ден. Вака ќе си ја имаш https://bebehome.mk/product/medela-пумпа-за-измолзување-свинг-флекс/ најверојатно е оваа така?

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elena878

Elena878 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    368
    Не е истата. Јас ја изнајмив највеќе затоа што не знаев воопшто дали ќе ми биде потребна, а не ми се купуваше зошто ќе се малтретирав да ја продавам после тоа. И добро вака ми испадна, ја користев само месец и си ја вратив

Прикачени фајлови:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Znaci sepak treba da se spremime za objasnuvanje da ne recam raspravanje...se sto gledav citav sega periodov vika deka majkata dava birth plan i kazuva kako saka da se postapuva so bebeto koe vprocem treba da e do nea celo vreme, osven ako taa ne kaze poinaku. Samo kaj nas e diva liga koj ja ferma majkata

8. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Ааа оваа е многу поголема :) епа добро ако е за пократок период подобро е да се изнајми

9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Жени намалете. Газот крвав ви го бришат,љубезни се и коректни. Рака ви подаваат ве тешат. Не бидете настроени негативно уште не легнати. Поминете па пишете ваше лично доживување.
    Не секоја родилка заврши неубаво во Санте,не секоја не доела што се породила во Ремедика и слично.

На Stressed Out, BoaVista, Butterfly1107 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Дефинитивно си кажи што сакаш, разбирливи и услужливи нема да има потееба од расправии, но ако си некој како мене што не знаеше ништо за доење и кога ми го носеа бебето, јас ставам на града тоа заспие бидејќи е најадено или вришти не му се влече- сестрата ми рече еднаш сега е јадено, не го ставај сега.. да знаеш како дс постапиш од старт. Не одиш на прегледи со бебе ама можеш да го бараш да ти го носат во соба кога и да посакаш и тие моменти нонстоп да го доиш и да напоменеш да не му даваат ад на 3часа.. ако не друго прво на града, после ако мора Ад. Скоро истото што ти го напиша другата членка се случи и со мене... услови и друго океј ама за доењето кај мене така беше и не ни планирам втор пат здравје кај нив

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Ќе те имам во предвид доколку имам потреба. Јас за почеток планирам да земам рачна па ако имам потреба електрична. Ама вака се исплати со изнајмувањево пошо оваа Symphoni знам дека е доста скапа да ја купиш. Фала многу на информациите :inlove:

На mace89, Elena878 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  12. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    За мене неопходна е самоедукација на мајката за доење, од таму ќе си процениш дали нешто не оди според твоите очекувања. Јас поим немав ни за стимулација на доење, интервали, ништо. Мислев природно дпаѓа се, и кај некои е така, ама ете не кај сите.
    Од се освен доењето, сум презадоволна, навистина темелно ги прегледуваат, се грижат за нив, не плаечае бебиња кај сестрите, нешто што на гак беше многу различно.

Достапни сестри, пријатни, за првородка многу важно, пак ќе кажам мислам е пропуст на педијатрите во поглед на доење за таму каде има проблем со лактација.
    Во Систина многу подобри совети добив, ама веќе штетата беше направена.
    Важноста на екслузивно доење во првите месеци е несомнена, и кај нас беше многу потребна ама ете јас не успеав во тоа.
    За прво бебе сите ги советувам да одат во приватна болница, не сакам да звучам дека целокупното искуство ми е лошо, особено во поглед на посветеноста на сестрите, туку дека не ми се допаѓа целокупната организација на болницата во поглед на поддршка на доење

На Madam S, Jana06 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  13. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Како се движат цените за пораѓај во Систина? Знам дека постојано расте цената, некоја со искуство од скоро? :)

14. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Околу 130к вкупно за царски. Официјалната цена е 115к, ама плус ковид тест, плус ова, плус она.. за природно е 85к

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Ај тие што сте породени скоро во Систина, дали пакетот за породување е тој што го има на нивната страна, дали се што пишува таму го даваат ( слушнав не ја давале торбицата со перниче и прекривка) и дали наплаќаат нешто плус освен ковид тестот?

16. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Мене у торбицата ми ставија промотивен материјал од уриаж, пелени бекутан и пакет бекутан за нега на бебе. За прекривка ми кажа сестрата сега немаме да ти дадеме кога ќе дојдеш на прва контрола побарај ама јас не побарав, секако имав премногу веќе дома.
    Ми беше наплатена некоја анализа на крв, сега веќе не се сеќавам што точно беше...

На ar.in му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Женски еве добра понуда од Санте. 550€ Со вклучен епидурал:)

Прикачени фајлови:

На Trpkovska, LucyLu и Lea.Messi им се допаѓа ова.
  18. econom

econom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Zdravo mamicki...bi sakala da ve prasam pri poragaj so carski vo Remedika sto treba da si spakuvam pri odenje, dali da si zemam pizami, vloski i sl? Pozz

19. Elena878

Elena878 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    368
    Oni ti davaat spavaca, papuci, vloski i se sto ti treba. Jas so mene imav samo punjac za telefon, mleko za cistenje lice, gel za tusiranje i cetka i pasta. A da i lastice za kosa. Ako nesto ti treba ke ti dadat

На econom му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Deni ❤

Deni ❤ Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Da prasam nekoj sto skoro se poragal vo Remedika, prvite pregledi za bebeto se naplakaat dopolnitelno ili se vo cenata na paketot za poragaj
    A inaku deneska bev na kontrola tamu i mi najavija deka od 1 April cenite za poraganje ke gi pokacat