Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Ме пораѓаше др. Котларова, презадоволна сум од неа.
    За ковид ме тестираа две недели пред терминот што ми беше за пораѓај и се доплаќаше околу 3000ден.

На Marie33 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Секоја година качуваат цена. Јас со двете деца се потодив таму,презадоволна, сега со третово ќе видам, имам бааги време за размислување :)

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas im odnesov od drugo mesto kovid test ne mi pravea problem,go vazat 2 nedeli

На Маја Т, mace89, LucyLu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Јас звонам два дена да прашам подетални информации, ама никако не ми креваат. Има на страната на Ремедика еден фиксен и еден мобилен, никако да стапам во контакт, затоа само прашувам тука :)

Со цени се мислам горе долу како Систина, може поинтимно е Ремедика, ваму гледам повеќе гужви, а и Кпвид центар да не го направија, не знам

5. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Posto odam na ctg periodov mozam da ti kazam deka haos e od pacienti. Vo ponedelnikot vo 7 vecerta imase 10 zeni sto cekaa za pregled ili sto i da e....imas na sajtot nivni i ceni i se...sto konkretno te interesira?

6. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Нели се поскапени цените?

7. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ne mi kazale takvo nesto a na sajtot uste stoi istata 115.000 mkd za carski

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Баш прашај кога ќе појдеш на ЦТГ, јас сум за недела дена на преглед и ќе видам колку ќе ми наплтат и колку поскапиле :)

9. Keti84

Keti84 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    266
    @mace89 @Pacient srna пред три недели се породив царски во Ремедика, цената на пакетот е 121.000 минус 6.000 авансот , 115.000 за плаќање. Ние останавме плус 2 дена, нормално тоа се доплаќа 4.000 од ден за бебе + 5.000 за мајка. Имав и дополнителни анализи кај бебе околу 2.300

На kostovaivana, Lili4e, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Bas ke vidam sto ke me sracunaat na kraj. Se nadevam deka ste dobri, jas iskreno sakam porano da si odam ako e se ok sto ke praam tamu tolku denovi

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Те разбирам дека сакаш да си дома што поскоро после породување ама би те советувала да си останеш колку што треба со царски.
    За бебето е подобро да го надгледуваат неколку дена. Тие секој ден ги мерат додека сте таму за да видат колку ќе изгуби од родилната тежина, дали ќе фати жолтица и сл.
    Плус тебе треба да ти помогнат околу доењето, не е тоа покажете ми еднаш и ок, си знам за понатаму.
    Најдобронамерен совет, не иди со мислата да те испишат порано.

На mila89, Pacient srna, Lili4e и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    I dvete idni babi istovo mi go rekoa, a i doktorot sto ke me poraga mi rece ti ako sakas mozes use sleden den da si odis sedis radi bebeto....ke vidam kako ke bide sekako ne bi so glava u zid za doma ako se soglasni i tie deka e ok za odenje dobro ako treba use 10 dena plus ke sedime taman rabota....zelba e edno realnost drugo

На Bicka77 и Lili4e им се допаѓа ова.
  13. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Фала мајка:inlove: Кој доктор те пораѓаше? И како си задоволна од се:hug:

14. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    И јас сакам повеќе денови да седам, не знам така сега мислам може таму кога ќе сум ќе сакам дома.

Мене крајот не ми се наоѓа, јас уште не знам кај да се пораѓам :( немам доктор никаде, а се јавував за инфо и Ремедика и Систина и Санте.
    Дома ги побудалев, стварно не знам што да правам. Мајка ми ми вика, а зошто Плодност не одиш?! 8-| Аиии викам жено, кај те прашав кај запустив.

15. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Она по што се разликуваат Систина и Ремедика изгледа се посетите. Маж можеше да доаѓа на посета секој ден после визита. Дента кога се породив имаше поминато времето за посета ама кога ме вратија во мојата соба 2 саати после породувањето, он дојде да не види мене и бебе. Мислам дека околу саат ипол седевме така, никој не дојде ни да му каже доста беше. И наредните денови како што доаѓаше ако бебето не беше со мене, ќе им се јавев и одма го носеа и си се гушкавме тројцата.
    Е сеа, ја бев сама у соба, не знам дали тоа играше улога некаква.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Цената на пакетот е 115000 денари, авансот се одбива од вкупната сума на крај.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Moj sovet ti e sedi si vo bolnica kolku sto ke ti kazat dr ne baraj predvreme da si odes

18. Keti84

Keti84 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    266
    Еве ја една од фактурите

Прикачени фајлови:

19. Keti84

Keti84 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    266
    Др.Димитров.
    Задоволна сум од целокупната грижа и нега.
    Нормално ако сакаме да бараме " влакно во јајцето " можеме да најдеме :)
    Во родилна сала кога влегов имав невиден страв ама за кратко веќе се смеев и бев релаксирана, благодарение на тимот. Постродилната нега беспрекорна. Како што сум личност тотално нетолерантна на болка успеаа да ме кренат на нозе во првите 24 саата. Хигиена на високо ниво, храната ок со оглед на тоа што уста не ми се отвараше и јадев многу малку. Визити двапати во денот и за мајка и за бебе. Негата за бебе исто презадоволна. Околу доењето помагаат немам замерки, точно е дека ги дохрануваат ама тоа мене не ми пречеше дури и бев посигурна дека не е гладно. Втората недела дома комбинирав ад и доење, од трета недела сме само на доење и супер напредува.
    Моето бебе беше во инкубатор 3 дена и немав контакт со него , а и немав ни млеко, дури 5тиот ден го ставив на града за да цица и почна да доаѓа млеко.Искрено тие 5 дена си дојдов насебе и после веќе ми беше лесно и со бебето . Не бев очајна за да мора цело време да е со мене , поважно ми беше да си отидеме дома здрави и прави ( ваљда ова не ме прави помалку "мајка" ;) )
    Околу посетите не беа дозволени за никој.

На Lizi, Dee*Tee, i13dk и 5 други им се допаѓа ова.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Фала ти мила за споделеното мислење. Исто и јас сакам здравје Боже кај него да одам за пораѓај. Сега ме води Котларова но цело време сум и во контакт со него за било какви совети и консултации. Баш ми е мило што си задоволна и што се поминало супер:hug::hug::hug:

На Keti84 му/ѝ се допаѓа ова.