Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Zeni zdravo.. Vo plan sum da se poragam vo Remedika , zdravje Boze , pa bi sakala da ve prasam koja od vas se poragala tamu i dali ima nekoja kaj sto e bila poragana od strana na Simonida citam dosta poziticni komemtari za nejze .. Osven Simonida od koj drug doktor ste zadovolni tamu , bidejki uste nemam odluceno kaj kogo da idam?

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas se poragav tamu pred mesec dena, kaj Dimitrov prezadovolna sum od nego

На mace89 и sikica7 им се допаѓа ова.
  3. Mum of K

Mum of K Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    36
    Па мене ми закажаа за на 01.05 иако беше истечена акцијата што им беше до 30.04 и ми го направија бесплатно прегледот. Би требало да важи и сега таа промоција.

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Didi***

Didi*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    1.981
    Mene me porodi doktorkata Simonida pred 6 meseci so carski rez. Cela bremenost mi ja vodeshe i sum prezadovolna od posvetenosta celi 9 meseci, od toa kolku bese profesionalna, dobra, no i cool doktorka sto bukvalno mi go zema sekoj strav sto go imav, bidejkji stanuvase zbor za prva bremenost. Iskreno i toplo ja preporacuvam, nema da zgresite ako se odlucite za nea. I taa e edna od retkite doktori sto i posle poroduvanje postojano doagja da ve vidi i prasa kako ste, dali e sè ok

На teddy85, mace89, sikica7 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    773
    А дали мораше царски, ти сакаше или докторката ти предложи? :)

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Се мислам за пораѓање во Санте.
    Она што ме премислува се коментари на жени кои се пораѓале бо приватни болници, велат дека форсираат царски ради пари.
    Се мислам меѓу Санте и Чаир, а знам дека во услови се различни, само во Чаир сметам дека можам со врски или кај Исмаили или кај друг подобар доктор. Ама па условите ме пишманат.
    Да напоменам, кај мене е многу битно да биде добар анестезиолог, зошто е можно да имам алергиски реакции кои не ми дозволуваат да ги испитувам.
    Мислења?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Didi***

Didi*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    1.981
    Jas sakav da bide poroduvanjeto so carski rez, inaku nemase potreba za carski.

На Dee*Tee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    I mene mi e prva bremenost zatoa sakam kaj nekoj doktor sto ke bide posveten da me porodi.Bas ti fala za odgovorot sto veke mislam deka sepak 90% ke bide taa izbranata

9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Јас се породив кај неа природно. Ми ја водеше бременоста. Презадоволна сум од докторката и уште 10 деца можам да родам со неа:D При крајот на еден од прегледите баш ме праша како сакам да се пораѓам и ми објасна дека немам никаква пречка за природно, ама ако сакам царски така ќе биде. После пораѓај секој ден по 2 пати ме посетуваше и мене и бебето, потоа фати викенд и од дома доаѓаше да ме види.
    Со други доктори немам искуство зашто и на пораѓај она беше со мене од почеток до крај.

На kostovaivana, teddy85 и sikica7 им се допаѓа ова.
  10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Definitivno ke bide ona Fala ti

11. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Значи нема врска тоа дека те форсираат царски во приватни болници. Повеќето пациентки бираат царски заради страв од болките при породување. Еве јас се породив во Систина пред 2 години и тоа природно. Ме чекаа да се отворам дури цел ноќ зошто споро се отварав. Не ми ни спомнаа царски а два доктора ме прегледуваа Палчев кој беше дежурен, а ме породуваше Панчев кај него идев на преглед и сакав он да ме пораѓа. Инаку и двајцата врв доктори.

На mace89, Emotional123, K.e.ll.y и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.638
    Допаѓања:
    35.277
    Ако ти е за добар анестезиолог, не знам колку Санте би била добра? Ако се сеќаваш пред неколку години кога им почина пациентка, една од причините кои се наведуваа беше и анестезиологот и на виделина излезе дека тие всушност немаа анестезиолог, туку им доаѓале надворешни лица на повик. Не знам дали се уште е вака, распрашај се.
    Кога јас би бирала помеѓу Санте и Чаир, би го одбрала Чаир. Иако условите се различни, сметам дека кадарот во Чаир е далеку поискусен од Санте. (па и од добар дел од другите болници)

На cresa-jagoda, Meckicja и Emotional123 им се допаѓа ова.
  13. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Има Санте анастезиолог, сега се два мислам.

14. Marie33

Marie33 Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво, некоја скоро што де пораѓаше во Ремедика да ми каже колку време се останува во болница со царски рез? Фала

15. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Пакетот е 4 дена со царски. 3 природно.

На mace89 и Marie33 им се допаѓа ова.
  16. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Денот на порајѓај и уште 4 дена. Значи 5 дена си во болница

На Marie33 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    @Emotional123 Мислам знаеш, со првото сум породена во Чаир кај Исмаили,второто Санте кај Елма.
    Гледам се двоумиш меѓу двете, па што и да те занима пиши :) Иначе има Санте анестезиолог како нема, а во Чаир анестезиологот што го познавав сега е на Гак.

Мн бев задоволна од Исмаили но негата после, сестрите како недоквакани, со едната рака носи бебе со другата користи телефон, нез пак ти си знаеш, јас пак да раѓам само кај Елма водење бременост и породување..

На jarec6, Lili4e и Emotional123 им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Во приватна ќе те породат како што ти сакаш. Инаку, баш ради евентуален проблем јас би ти рекла Чаир. Искрено, Санте никогаш не би ја избрала, посигурна ќе се осеќам во поголема болница каде што имаш избор на повеќе специјалисти.

На cresa-jagoda, kukla21, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    88.404
    Чаир.
    Пред неполн месец имаше критичен случај во Санте.
    Жената беше префрлена после породување и едвај се спаси на ГАК.
    Мислам дека им спремаат тужба.

На cresa-jagoda, Freyja, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Истата дилема ја имав (уште се подазмислувам на моменти) ама секогап кога ќе помислам дека не се знае реално кога ќе те фатат болки и колку и да си договорила некој за пораѓај може да не може да се појави се решавам за Чаир затоа што сепак има доста избор на добри доктори, а и сум приметила дека како пациентка на директорот добиваш баш привилегии (до сега за прегледи, за порашај и после ќе бидиме допрва ). Кога го прапав Исмаили за анестезиолог ми рече ич да не му ја мислам дека има добри млади анестезиочози. А за приватна се мислам чисто ради хигиенските услови и тоа што не знам дали че имам среќа да начекам слободен апартман во Чаир.
    Што и да одлучиш со лесно!

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.