Zeni zdravo.. Vo plan sum da se poragam vo Remedika , zdravje Boze , pa bi sakala da ve prasam koja od vas se poragala tamu i dali ima nekoja kaj sto e bila poragana od strana na Simonida citam dosta poziticni komemtari za nejze .. Osven Simonida od koj drug doktor ste zadovolni tamu , bidejki uste nemam odluceno kaj kogo da idam?
Па мене ми закажаа за на 01.05 иако беше истечена акцијата што им беше до 30.04 и ми го направија бесплатно прегледот. Би требало да важи и сега таа промоција.
Mene me porodi doktorkata Simonida pred 6 meseci so carski rez. Cela bremenost mi ja vodeshe i sum prezadovolna od posvetenosta celi 9 meseci, od toa kolku bese profesionalna, dobra, no i cool doktorka sto bukvalno mi go zema sekoj strav sto go imav, bidejkji stanuvase zbor za prva bremenost. Iskreno i toplo ja preporacuvam, nema da zgresite ako se odlucite za nea. I taa e edna od retkite doktori sto i posle poroduvanje postojano doagja da ve vidi i prasa kako ste, dali e sè ok
Се мислам за пораѓање во Санте. Она што ме премислува се коментари на жени кои се пораѓале бо приватни болници, велат дека форсираат царски ради пари. Се мислам меѓу Санте и Чаир, а знам дека во услови се различни, само во Чаир сметам дека можам со врски или кај Исмаили или кај друг подобар доктор. Ама па условите ме пишманат. Да напоменам, кај мене е многу битно да биде добар анестезиолог, зошто е можно да имам алергиски реакции кои не ми дозволуваат да ги испитувам. Мислења?
I mene mi e prva bremenost zatoa sakam kaj nekoj doktor sto ke bide posveten da me porodi.Bas ti fala za odgovorot sto veke mislam deka sepak 90% ke bide taa izbranata
Јас се породив кај неа природно. Ми ја водеше бременоста. Презадоволна сум од докторката и уште 10 деца можам да родам со неа При крајот на еден од прегледите баш ме праша како сакам да се пораѓам и ми објасна дека немам никаква пречка за природно, ама ако сакам царски така ќе биде. После пораѓај секој ден по 2 пати ме посетуваше и мене и бебето, потоа фати викенд и од дома доаѓаше да ме види. Со други доктори немам искуство зашто и на пораѓај она беше со мене од почеток до крај.
Значи нема врска тоа дека те форсираат царски во приватни болници. Повеќето пациентки бираат царски заради страв од болките при породување. Еве јас се породив во Систина пред 2 години и тоа природно. Ме чекаа да се отворам дури цел ноќ зошто споро се отварав. Не ми ни спомнаа царски а два доктора ме прегледуваа Палчев кој беше дежурен, а ме породуваше Панчев кај него идев на преглед и сакав он да ме пораѓа. Инаку и двајцата врв доктори.
Ако ти е за добар анестезиолог, не знам колку Санте би била добра? Ако се сеќаваш пред неколку години кога им почина пациентка, една од причините кои се наведуваа беше и анестезиологот и на виделина излезе дека тие всушност немаа анестезиолог, туку им доаѓале надворешни лица на повик. Не знам дали се уште е вака, распрашај се. Кога јас би бирала помеѓу Санте и Чаир, би го одбрала Чаир. Иако условите се различни, сметам дека кадарот во Чаир е далеку поискусен од Санте. (па и од добар дел од другите болници)
Здраво, некоја скоро што де пораѓаше во Ремедика да ми каже колку време се останува во болница со царски рез? Фала
@Emotional123 Мислам знаеш, со првото сум породена во Чаир кај Исмаили,второто Санте кај Елма. Гледам се двоумиш меѓу двете, па што и да те занима пиши Иначе има Санте анестезиолог како нема, а во Чаир анестезиологот што го познавав сега е на Гак. Мн бев задоволна од Исмаили но негата после, сестрите како недоквакани, со едната рака носи бебе со другата користи телефон, нез пак ти си знаеш, јас пак да раѓам само кај Елма водење бременост и породување..
Во приватна ќе те породат како што ти сакаш. Инаку, баш ради евентуален проблем јас би ти рекла Чаир. Искрено, Санте никогаш не би ја избрала, посигурна ќе се осеќам во поголема болница каде што имаш избор на повеќе специјалисти.
Чаир. Пред неполн месец имаше критичен случај во Санте. Жената беше префрлена после породување и едвај се спаси на ГАК. Мислам дека им спремаат тужба.
Истата дилема ја имав (уште се подазмислувам на моменти) ама секогап кога ќе помислам дека не се знае реално кога ќе те фатат болки и колку и да си договорила некој за пораѓај може да не може да се појави се решавам за Чаир затоа што сепак има доста избор на добри доктори, а и сум приметила дека како пациентка на директорот добиваш баш привилегии (до сега за прегледи, за порашај и после ќе бидиме допрва ). Кога го прапав Исмаили за анестезиолог ми рече ич да не му ја мислам дека има добри млади анестезиочози. А за приватна се мислам чисто ради хигиенските услови и тоа што не знам дали че имам среќа да начекам слободен апартман во Чаир. Што и да одлучиш со лесно!