Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Има во Систина таков апартман

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    10.817
    Добро е, барем поопуштено да се осеќам сега кога на тоа помислам (facepalm)
    Во Санте кога се порагав имаше ама ми кажаа не се во употреба или така нешто ама тогаш не ми ни требаше па не се замарав со тоа.
    Сега не би се порагала таму па искрено ни не прашувам дали се пуштени.

3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Во ремедика не постоеше можност. И пред 2 години кога имаше епидемија на морбили воопшто не пуштаа деца на ппсета. А сега со ситуаацијава си барав апартман да може детето барем на кратко да ми го донесат немаше шанси.
    А за возрасен пред пандемијава ако си сам во апартман дозволуваа придружба

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Umm affan

Umm affan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    206
    Nekoja skoro porodena prirodno vo sante plus da raskaze kako pominala dali ste zadovolni

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    10.817
    Не сум од скоро, пред 5 год се породив кај Кипроска, мислам дека подобрите доктори сите се разбегаа.
    Инаку и јас бев природно, со мала доза на епидурал, имав лесна бременост и лесен порагај.
    Наредно порагање здравје Ремедика или Систина, имам пишувано искуство со сестри, доктори во Санте.

6. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    @Umm affan Сега сестрите ептен им се посветени, ги има многу, пружат нега. За доктори има пак: Адамова, Палашевска, Елма, Синан, Божидар итн.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Umm affan

Umm affan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    206
    Da jas sakam kaj Elma sakam da zakazam ovie denovi 33 nedela sum pa sakav da vidam vase mislenje za sante so prvoto se porodiv vo drzavna i nemam.ubavo iskustvo zatoa sakam sega privatno

На mssuniquee и Lili4e им се допаѓа ова.
  8. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    So lesno! Pojdi vidi gi uslovite, taman si so nedelite. Jas vo 35ta pojdov prv pat

9. Umm affan

Umm affan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    206
    Fala mnogu dali e vistina deka vo paketot pisuva 550 evra plus 50 evra neznam za sto nema veze 600 evra nekae.ama mng sto bile tamu vikat deka koga iskacat im lupat po 700 800 evra da platat dali stvarno e taka dali bez tboe prasanaje moze oni dasi pravat plys kontroli za da na kraj ti platat poveke pari toa me interesira

10. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Ke ti pisam poopshirno vo inbox

11. Mum of K

Mum of K Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    36
    @Lili4e ако може и мене да ми пишеш во инбокс зашто ме интересира истото што праша погоре @Umm affan

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    ме интересира тие што се породиле со договорен царски рез во Систина, дали кога ќе ти закажат стварно тогаш те породуваат или тоа е само прием па чекаш со саати за да стигнеш по распоред

13. Ivana-Iva.94

Ivana-Iva.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    313
    На мене ми кажаа да отидам вечерта пред денот на договорен царски меѓутоа на мое барање ми дозволија да отидам сабајлето. Искрено сметав дека нема потреба да спијам таму и некако ми беше по океј да отидам сабајлето. Ми рекоа само да не јадам и да не пијам течности вечерот пред тоа. Сабајлето ме примија околу 7 и потоа следеа некои испитувања кои задолжително ги прават како крвна слика, крв група,цтг, клизма итн (све тоа си е вклучено во цената). Во суштина најверојатно ке треба да почекаш неколку часови ( во мојов случај 4 часа беа) додека да поминат тие подготвителни работи. Така да додека поминат тие ке ти летне и времето со тоа и потоа ќе дојде на ред породување.

На Keri му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ivana-Iva.94

Ivana-Iva.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    313
    И јас да се пријавам :). Ако можеш пиши ми и на мене. Сакав да те прашам и дали знаеш во санте дали може да се бира како сакаш да се породиш ( природно или царски)?

15. angel25

angel25 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    170
    Да, точно е. Антибиотик за бебето за два дена 13000ден плус , кислородна подршка 6000ден од тие што ги кажаа 550еур кај мене испадна 800 и нешто

На Freyja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас отидов утрото. Бев на распоред околу 12.00, а се породив нешто пред 13ч.

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Па добро, ама антибиотик не даваат на сите, исто и кислородна подршка. Барем јас мислам така, не знам.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. angel25

angel25 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    170

Точно, муабетот ми е за износите на услугите. Нека се наплатува, не викам не, но... 13000ден

19. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    832
    И мене ми наплатија повеќе, имав закажан царски рез, мислам дека беше 850 евра понуда, на искачање плативме околу 1200 евра, кислородна подршка, па фототерапија, антибиотици, крвна слика за мене една, за бебето неколку, инекции фраксепарин за мене. И реков на сестрата да ми даде спецификација и не ми даде само ми прочита, сопругот не беше во фазон да се расправа, инаку јас ќе се бунев што не ги кажаа овие работи кога оставив капар и не не известија за цените. Ова не се случува кај секој. Инаку многу сум задоволна од стручниот дел на докторот и на сестрите.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    исто и мене на испуштање само ми ги прочитаа ставките од компјутер иначе не ги пишува во фактурата. Глупости.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.