Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.166
    Јас немав додатни трошоци, освен анестезијата тоа беше по мое барање.
    За природен пораѓај ме фати околу 750€. Секако планирате си плус пари ..

На tina2018 и Santaa им се допаѓа ова.
  2. angel25

angel25 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    170
    Да, да за персоналот немам зборови. Исто пррзадоволна

На Camille84 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    832
    Затоа треба да се внимава што се кажува, има разлика како си ја врши работата техничкиот кадар (доктори, сестри) и администрација и остали бирократи што ги креираат и спроведуваат овие политики со цени. Ова важи за сите болници.

4. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Devojki ima nekoja sto se ima skoro porodeno vo sistina ili remedika ?Dali navistina ima promena vo cenite ?
    Isto i me inetersira vashe mislenje za poroduvanje vo sistina za rodilki nad 35 godini ,dali mene mi se cini ili pretendiraat na carski bez da ima pricina za toa ?Isto dali sega so namaluvanje na merkite e pooslobodeno barem za mazot da moze ja posetuva soprugata

Последна измена: 24 јуни 2021
  5. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Промена во цените во Систина нема, има покачување во Ремедика. Во Систина само се наплаќа дополнително тест за ковид(ако се пораѓаш ќе си бараш 72ч тест, не брз тест зошто тој им е многу поскап)
    Нема врска за тоа дека царски преферираат, другарка ми сега се породуваше ја изнамачија мислам додека не се породи природно. Но, доколку има сериозни индикации сигурно ќе прават, тоа се зависи кој доктор и ве води и како е наместено бебето и сл. Мојот доктор на пример, нема шанси да се нафати царски ако нема никаква причина сериозна за тоа.
    Сопругот може да доаѓа на прегледи и посети, но не на пораѓај. Тоа за Систина за овој период.

На VioletMK и Meckicja им се допаѓа ова.
  6. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Blagodaram na inf :)

7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    4.101
    Јас се породив царски во Ремедика ама кај мене мораше.Иначе има и природно што се пораѓаат, се зависи до бременоста. Во Ремедика не се покачени цените. За царски е 115000 но кај некои доктори е 121000. Јас се породив кај проф. Димитров и си платив поскапо поради неговата титула. Плус ми наплатија прегледи за малото околу 2000 денари. Не жалам ни денар. Презадоволна од се! Не отидов таму за да бидам тинтрана туку имав ризична бременост и стварно многу внимание ми посветија и во бременоста и после тоа. Се заврши добро. Од персонал со доктори, според мене највисока оцена

На Bojana.91, tina2018, sikica7 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. angel25

angel25 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    170

А кој го спомна техничкиот кадар во било каков негативен контекст. Имаше прашање за скриени трошоци, дали имало или немало. Навлегуваш во работи што не се воопшто споменати. Јас не кажав дека доктор или сестра ми ги побарале парите, него самата болница. Има огромна разлика.

9. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    832
    Во ред е, одма рипаш на кавга де де. Моја грешка не требаше да те цитирам и требаше да напишам дека не важи тоа за твојот коментар, туку за сите што кажуваат за приватниве болници и да се спомнат двата аспекта.

10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Здраво на сите :) има ли некоја што се породила сега брзо во Систина?
    - разбрав дека им се зголемени цените за 5.000 денари. Сега спонтано е 90.000 мкд, а царски 120.000, или и претходно биле тие цени?
    - се плаќа ли нешто дополнително освен пцр тест 6.000 мкд?
    - дали смее откако ќе се породам здравје да дојде маж, мајка, сестра на посета?

Тенкс а лот! ♡

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    и мене ме интересира, особено што стариве ми се вакцинирани па ако го пуштат мажот без разлика на се, се надевам ќе може и они со потврдата да дојдат.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    И мене тоа ме интересира, дали може сопруг да доаѓа на посета? За цените не знам, не сум слушнала дека се покачени, знам дека само плус пцр прават.

13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    5.322
    Сега со епидемијава дозволено е пример партнерот да остане во апартманот колку сака?

14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Мислам дека може со пцр тест

На mssuniquee и Autumn Love им се допаѓа ова.
  15. angel25

angel25 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    170

Таман работа овде на форумов да имам намера да се расправам Само се изјаснив за тоа што сакав да кажам т.е на што мислев Секое добро

На Camille84 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Истото ми се случи - он форсираше природно затоа што имаше услови и викаше полека, ќе чекаме кога ќе биде спремно. Еден ден после последното ЦТГ во еден ден се случи нешто, му се замота папочнаа врвка околу вратчето и морав царски. Еве веќе 4 недели сум породена, никаква болка немам, освен во плеќите кога ќе се исправам и пешачам (за што планирам да прашам на контрола идна недела). Туку, не сум баш информирана, дали после прв царски, ако се е во ред, вториот може природно (не дека брзам некаде, туку се сетив да те прашам :D )

17. marinaan

marinaan Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    33
    dali nekoj znae kolku e carski vo sistina i vo paketot sto e vkluceno ? ne mozam nikako da najdam na nivnata strana a se poragam drugata nedela

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Јави се за најточна информација во Систина, имаат информации за цени и услуги. Знам дека беше 115000 + пцр тест треба сега, ако нема некоја промена во меѓувреме.

На marinaan му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyNN

LadyNN Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    17
    Здраво Марина, доколку сеуште не си добила информација повели пакетот за породување.

Во врска со инфомациите кои ги барате ова се цените за пораѓај во нашата Клиника :

* Спонтано породување 90 000 ден. во кое влегува :

- Спинална или епидурална анестезија
    - 3 дена во двокревтена соба
    - предоперативен ден ( во случај да ве примат навечер за подготовка за раѓање)
    - самото породување
    - ортопедско таруматолошки преглед на новороденото
    - Вадење на крв и биолошки материјал т.е комплет крвна слика што се прави за потребите на пораѓајот.

* Царски рез 120 000 ден во кое влегува :
    - Спинална или епидурална анестезија
    - 4 дена во двокреветна соба
    - предоперативен ден
    - операцијата - царски рез
    - ортопедско преглед на новороденото
    - Вадење на крв и биолошки материјал т.е комплет крвна слика што се прави за потребите на пораѓајот.

Во овие пакети влегуваат и 3 бесплатни прегледи на новороденото во првиот месец по раѓањето но месечната контрола се наплаќа.
    Се што би се направило надвор од овој пакет се доплаќа дополнително како што би биле крвни групи, ако има потреба од дополнителни крвни слики или крвни деривати или во случај ако по ваша желба сакате да сте во еднокреветна соба.
    Воедно ве информираме дека ке треба и ПЦр тест да се направи 6000денари.

Искрено мене не ми е јасно зошто цената на пцр тестот изнесува 6000 :^)
    И имам едно прашање до оние кои се пресно породени во Систина. Дали доаѓа брачниот партнер и најблиските на посета во двокреветните соби?

На marinaan и VioletMK им се допаѓа ова.
  20. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Мојата кума на 1ви мај се породи во систина, беше сама во соба (апартман), но посета не беше дозволена.