Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. marinaan

marinaan Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    33

2. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Ve molam preporacajte dobar doktor za poroduvannje vo privatna bolnica.Bremenosta mi ja vodi Dimcev sistina no sum slusala deka za poraganje e mn zafaten i nema da ti posvetuva vnimanie posle poragajot i sega navistina ne znam kade da odam za poragaj a veke sum 35+1.Ve molam za spodeluvanje iskustva i sovetuvanje

На marinaan му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marinaan

marinaan Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    33
    i mene bremenosta mi ja vodese dimcev i mi go preporacaa dr Boban Sardzovski vo 36 nedela dostapen e celo vreme i sega ovaa nedela ke me poraga

На VioletMK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Bitna e negata za tebe i bebe posle poragaj, doktortot sto go sakas e dovolno da te porodi, i ednas da ti dojde na vizita ok e. Site doktori Sistina se dobri, nema da zgresis koj i da te porodi. Otvori ja listata na net, i vidi gi site (Drakulevski, Sazdovski, Palcevski, Pancevski, , Kornelija, Irena, Gordana Pertrova) site se iskusni. Pak ke recam, negata od posle e mnogu bitna od strana na sestrite, doktor kako doktor samo ke te porodi. Koga veke odis tamu, tamu i porodi se, po moe ne menuvaj bolnica

На Butterfly1107 и VioletMK им се допаѓа ова.
  5. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    После пораѓање никој доктор нема потреба да ти посветува внимание, туку докторот доаѓа само на визита да ти ја види раната и дали е се ок. Грижата ја превземаат сестрите. Димчев не е достапен да дојде во секое време ако се пораѓаш природно, а ако си на договорен царски мислам дека може.

6. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Пред еден месец (во јуни) комшиката се породи во Систина, беше во апартман и сопругот одеше секој ден на посета, а беа и нејзините да ја видат.

На VioletMK и Lisicko им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Снежана Стојковска во Систина, се префрли во скоро време од Ремедика. Преубави зборови имам слушнато за неа, форсира природно до последно.

8. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Да форсира многу за природноо,вујна ми ја породи но со царски до последен момент беше за природноо ја чекаше

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Можеби сега дозволуваат, ги олабавија меркиве, вчера бев на контрола и приметив дека не ни мерат веќе температура на влез...

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Мами да ве прашам искуство со приватно осигурување и породување, колку плаќате месечно или годишно и дали се исплати пошо еазбрав дека уствари исто ќе дојде суѓата само што се отплаќа на рати?

11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Јас имам преку СН осигурителен брокер. Плаќам 515 денари месечно, 6180 годишно. 70% од сумата на пораѓајот ја покриваат. Јас се породив во Ремедика, околу 500 евра ме чинеше. Таму си платив се, после поднесов за исплата. Парите ми ги вратија 2 недели после пораѓај. Предобра им е понудава реално. А покриваат и други ствари.

На tina2018, cresa-jagoda, Chuchanov и 2 други им се допаѓа ова.
  12. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    3.808
    Колку време треба да плаќаш и од кој месец на бременост?

13. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Мислам 9 месеци имаат каренца ама не сум сигурна за ова. Најубаво да се јавиш да прашаш.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    3.808
    Значи си плаќала од пред да останеш бремена? Јас остаив 1000е на Еуролинк а не останав бремена. Едвај ги откажав, со триста нервози. Лажги со опашки.

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не ми текнува која компанија беше ама познаничка плаќала осигурување минимум година пред да се породи. Мислам дека не покриваат порано од тоа. И јас сакам приватно да се осигурам не само за следен пораѓај, ја гледав понудата на Еуролинк ама не сфатив баш што како. Ќе морам да одам директно да прашам.
    Не сфатив за тебе, им плати еднократно 1000евра?

16. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    3.808
    Не, во текот на 1 година. Втората година ги откажав. Не се исплати. Парите што ќе ги дадеш за 1 год ако ги собираш, исто е.

На Lisicko, zverkica и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Мене од фирма ми плаќаат приватно здравствено осигурување од Триглав, мислам дека сумата на годишно ниво е околу 250-300 евра. Каренцата за бременост/породување е 8 месеци. Покриеноста на трошоците е до 2000е.

На Butterfly1107, cresa-jagoda и zverkica им се допаѓа ова.
  18. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.084
    Јас сум осигурана преку кроатиа осигурување, се осигурав во 5ти месец од бременоста, не е ограничено дека мора 9 месеци пред пораѓај треба да си осигурана
    Ми хо покрија цел пораѓај плус трошоците за бебето
    Се породив царски во санте, не чинеше 76илјади
    Имав сума за пораѓај 92000 денари, тие пари што останаа можам да ги потрошам за прегледи за бебето
    Месечно плаќаме 3500 денари со тоа што сме осигурани и јас и сопругот за не дај боже операции такви работи плус ризикот бременост
    Исто може да се осигураш на поголема сума, пр 3 илјади евра па од таа сума да си користиш за скрининзи, нифти итн
    Понуда можеш да побараш кај нив на страната
    Вртев и во еуролинк и во халк ама не ми одговараа понудите

На Emy867, cresa-jagoda, zverkica и 3 други им се допаѓа ова.
  19. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Да да, јас трета година си ја имам полисава.

20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Јас и мм се осигуравме во Еуролинк 2.недели пред да се породам, некој фамилијарен пакет, само таму немаше каренца. Ми го покри пораѓајот само основниот пакет, е не ми покри што доплаќав испитувања за бебето. Не сум сигурна колкава сума плаќаме месечно (мм ја плаќа) околу 3500 доаѓа мислам, на 3 години е. Со тоа што бебево можам да го додадам во осигурувањево кога ќе наполни 1 година се доплаќаше нешто ситно за неа. Не е нешто баш сјајна понудата ама во моментот таа најмногу ни одговараше зошто сите други беа со каренца по 1 год пред пораѓај, само оваа беше без, а не бевме во можност да платиме цела сума наеднаш за породувањето. Вака ни доаѓа како на рати да плаќаме а и мм треба да праи операција ќе му ја покријат.

На cresa-jagoda и zverkica им се допаѓа ова.