Значи, чим не бараат договорот да биде потпишан пред бременост, се исплати можеби да плаќаш после, не знам колку, ама ај да речеме си земал кредит. А нас не излажаа дека треба што побрзо, и маж потпиша.
70% од сумата покриваат. Јас имав и дополнителни плаќања, затоа толку ме искошта. Они покриваат 70% од цената на пакетот за породување.
Жени породени во Систина, овој полначов со долг кабел што сите го препорачавте, ќе заврши работа кабел од 1,5м? Маж купил таков, као немало подолг за Ајфон .
Zdravo , sakam da ve prasam vam taze porodenite vo Remedika, sto se nosevte za sebe i za bebe vo bolnica ? Vi davat li mozebi nekoja lsita od bolnica sto se treba da se nosi/das e kupi ?
Ништо не се носи буквално.. За тебе за лична хигиена што ти треба (четка, паста, гел за туширање и шампон, стегачи имав), телефон, полнач и тоа. Кога ќе ве земаат облека за тебе полесна и за бебе облека, друго се даваат таму, и спаваќи и пешкири и бадемантил, влошки, гаќи за една употреба исто, се има таму, дури и пумпи за млеко имаат. За бебе се таму исто е, облека памперс, нивно е се додека си таму. Со лесноо.
Здраво,би сакала да прашам тие што се породиле скоро во Ремедика,дали можам во секое време да извадам картонче за крвна група? Од наредната недела ќе започнам со ЦТГ па мислев дали може да побарам зошто ќе треба за пораѓај.
Со првото цтг ке ти направат припрема за порагај ке ти извадат крв тогаш .Ме прашаа дали имам документ за крвна група им реков веке имам спремно исто и крвна слика имав од пред еден ден и ми рекоа во ред итоа нема да испитуваат туку само за хепатит и слично ја пратија мојата крв за испитување.Се што немаш ке ти направат таму
Ми треба информација од некој што во скоро време се породувал во ремедика.Бев на прирема за порагај ми извадоа крв се тоа ,само ми рекоа рано е да ти направиме ковид тест ,ке го направиме пред порагај.Ме интересира колку го наплакаат ковид тестот таму и дали може да си носам ковид тест од друга лабараторија(пример биотек) доколку имам испитано?