I jas imam drugarki prvo dete rodeno na drzavno, ne razmisluvaat za vroro samo poradi stresot sto go pretepele od nasite doticni sestri, doktori. @Santaa jas sum, sto konkretno te interesira pisi mi lp ako imas poveke prasanja
Еве конкретно за мене ќе ти кажам. Јас кога отидов со болки во Ремедика претходниот негативен тест веќе не ми важеше. Ме примија и дури утредента кога дојде сестрата на работа ми зема брис за ковид. Во меѓувреме се породив во посебна сала, ме пренесоа ептен брзо во изолација значи воопшто да не се задржувам низ ходници и си чекав резултати од тест. Испадна негативен, ме префрлија во соба и ми го дадоа бебето. А веројатно да беше позитивен ќе ме носеа во државна. Сакам да кажам не ме вратија туку ме породија, ако ти помогнав некако.
Тогаш во Октомври ги чекаа резултатите и не ме носеа на пораѓај додека не добија негативен тест. Ако беше позитивен ќе ме префрлеа во државна. Дали е уште така не сум сигурна.
Ќе те пратат на ГАК. Ако имаш истечен тест за ковид како во случајот на @Jana06 и ако немаш симптоми ќе те породат па ќе те изолираат додека ти направат тест и додека стигнат резултати. Ако имаш симптоми нема да те примат. Ова конкретно за Ремедика, така беше и во Ноември. Тогаш испаѓаа позитивни и без симптоми и се мрднав додека чекав резултати од тестот.
Пиши ми слободно во лична порака се што те интересира за пораѓај во Санте, породена сум спонтано пред 3 недели таму.
Некоја родилка тазе породена во Ремедика царски? Сакам таму да се пораѓам здравје па да сподели искуства?
Не сум баш тазе, во Октомври имав итен царски поради папочна врвца на бебето и немаше можност за природен. Пиши Лп ако те интересира нешто
На 16 Јули се породив во Систина, кај др Гордана Петровска можам да ти кажам само најубаво најпрво за докторката, кај неа ја водев цела бременост, потоа и за останатото. Имав високоризична бременост и сè помина перфектно, докторката е закон. Општо и од Систина сум задоволна, али јас таму бев само ради Петровска! Ако било што те интересира слободно прашувај!
Zdravo da spodeli nekoj brzo sto se porodil vo Sante da spodeli iskustvo kako e i so koronava i so protokoli, treba da se porodam vo Oktomvri i bi sakala da slusnam iskustva,Fala vi pozdrav
Maz moze da te poseti so negativen test. Tebe na priem ti merat T, i popolnuvas formular za covid. Sama si vo soba, maska ne treba da nosis vo soba, na poragaj jas znam samo nosev i tolku. So lesno
Zdravo me interesira za porodenite vo Remedika,kolku pregledi na pedijatar ne sleduva besplatni posle poraganjeto .Na ispisot ni zapisaa pregled za 5 dena na pedijatar ,za dve nedeli na kardiolog pa pak na pedijatar i toolku
3 прегледи се бесплатни за бебе кај педијатар, во првиот месец после породувањето и еден за тебе на гинеколог обично после 6 недели.
Kardiolog se plaka 1000den a kaj pedijater ti e besplaten pregledot i plus besplatna bcg vakcina imas
Бсж секако е секаде бесплатна, ние ја ставивме малку покасно во Јане, а во Ремедика само хепатит Б прими. Инаку 3 основни прегледи за бебе се бесплатни кај педијатар после напуштање на болницата. @VioletMK за кардиолог појма немам, никој не ми спомна тогаш и не сме биле.. Ортопедски преглед што го прават таму ехо на колкчиња на раѓање се доплаќаше мислам, друго што ѝ правеа преглед за слух не се сеќавам дали и тоа го доплативме. И за ехо на главче доплатив.