Може, само кога почнав да давам напони Митко му рече да искочи не било пријатно за гледање @wannaBeMomma и мене ми дадоа мало пакетче пелени бекутан, а цена од ден е 7400 за мајка, 7200 за бебе ( овие цени беа август месец)
Mi kazuvas dopolnitelen prestoj? Me interesira tie 3 dena sto se namesto vo dvokrevetna da bidam sama vo soba. Togas ne bu trebalo da se doplaka za bebeto samo za majkata.
се збунив со дополнителниот престој. За сама во соба болничарката ми рече дека се доплака околу 50 евра од ден. А за точна сума на шалтерот при прием не прашав.
Здраво дечки, Нова сум на форумот, бремена со прво бебенца и прилично во недоумица околу каде да се породам. Сакав да прашам дали е некој информиран за цените и престојот во Санте Плус. Им пишав на фб во порака, зошто никаде не наоѓам нов податок колку сега чини природен или царски пораѓај, а би сакала таму кај доктор Јегени, но одговор од нив не добив. Она што последно го најдов е во 2016 година кога имале промотивно за 750 евра природен пораѓај. Има ли некој искуство или информација, кои се цените сега, што се е вклучено во истото? Фала ви ***
Јас ќе се пораѓам во санте кај јегени, природен пораѓај е 900 евра, царски 1350. Покасно ќе одам дома ќе најдам што спаѓа во цената и ќе ти кажам. Засега сум многу задоволна од персоналот особено од јегени
Братучетка ми исто презадоволна е, скоро се породи. Се распрашав и по други таму што се пораѓаа од мојот град сите задоволни се
И кога ќе видиш не е баш евтино во Санте, во систина вклучени се во цената епидурална/спинална, вклучени се и брисевите, биохемиски пакет со инфективен скрининг исто така е вклучен, имаш 3 педијатриски прегледи во првиот месец, и крвната група не е задолжителна Башка што месец дена пред порагај правев цтг и ехо ( последната недела дена секој втор ден) и ниту еднаш не платив
Да ти кажам право во ремедика и систина за оваа цена ги имаш сите работи комплет ови САНТЕ ПЛУС наместо да направат нешто друго поефикасно ја утнаа работава
Санте се хаос. Таму не би. Не трескам од ракав. Ги вади само Јегени и Адамова. А и со цениве што постиравте за Санте се чудам .
Мене па не ми е јасно што вакцината во пакетот ја вклучуваат?Она секако е безплатна каде и да ја ставиш
А плaнирaш цaрски без aнестезијa дa рaѓaш? Дoдaј нa тие 1350 еврa и ценaтa зa aнестезијa и зaдoлжителните испитувaњa и ќе ти искoчи истo кo секaде. Јa зaбoрaвиле oнaa зa хепaтитис б вo бесплaтниoв пaкет
Да, и по мојава математика парите искачаат исто. Секако дека најважен е докторот и негата по породувањето, и тоа е клучното за одлука. Јас единствено искуство го имам од сестра ми, првото детенце го роди во Ремедика пред 5 година кај Ефремовски и беше задоволна а второто детенце пред 1 година во Санте плус, заради пониска цена кај Јегени. Од Јегени премногу задоволна но од сестрите не. Ремедика во тој дел е далеку попрофесионална. Уште 5 дена и влегувам во 7ми и почнав интензивно да размислувам каде за пораѓај, државно ли приватно ли, ако државно дали на ГАК или во Чаир, или во која од приватните. Секако дека е навистина скапо, но ако пресечам, пари ќе најдеме. Затоа почнав да Ве читам со искуства по болниците...се надевам за брзо ќе се решам, за 2 недели сум и на контрола кај матичпната па и со неа ќе го начнам прашањето....