Една третина од Систина, се надевам дека услугата е на ниво, барем не се гужваш на државно. Уште ако има нешто против болки, топ. Јас се мислам меѓу Чаир, ГАК и Санте.
Jas so prvoto bev Cair, ok beshe sve sega se odluciv sante zaradi situacijata i si sam vo soba vo taa cena ima i epiduralna anestezija
Како породена и во Чаир и во Санте можам да ги споредам двете. Кој може секако нека си оди приватно. Џабе и врски и се на државно, осим ако не сакате да потплаќате од доктор до сестра. Во Чаир имам убаво искуство со породувањето но со негата после.. Заради покачено црп на бебето ме извадија од памет со зборови “ Па добро е бебето не е на апарати” Ненормална работа!!!! Две сестри со дреч розев кармин ( едната патем учела на факс со мм, скроз друга бранша, не знам како е вработена на Гинекологија, тс како и се кај нас нели.. ) носеа бебиња и телефон во друга рака. Кога една педијатарка ги виде и кога почна да им се дере.. 8 дена лежев книга можам да напишам за таму. За Санте најискрено една замерка немам. Породувањето беше 3 мин, сестри фини цело време ми доаѓаа за муабет, да не треба нешто како сум, малата ја носеа кога ќе ја побарав,болки никакви ги прашував дали уште трае анестезијата дали е нормално да немам болки? За разлика од првиот пат излегов за неполни 24часа. Тоа се мои искуства
Lele mene endocrinologot mozam da kazam oti mozda pet god mi zbori oti sum debela posledniot pat se drzna da mi kaze oti kamenjata vo zolckata mi bile od debelinata i posle toa so edna zena taka slatko se iznasmeavme za ova oti ona e slaba pa pak ima kamenja vo zolckata kaj nea od sto se da ne se od debelinata ima 57 kila i e visoka
Камењата бо жолча се прават од недоволно џвакање на храната и пребрзо јадење и кога не може да се процесира и почнуваат да се прават камења. Тоа не е од премногу храна туку од не редовност па после кога ќе седнеш да се прејадеш и ете ги камењата. Сао изховори си бараат лекарите.
Здраво женски дали некој има искуство со пораѓај во Ремедика да ми предложи искуство со доктор што доаѓа од дома за пораѓајот... Знам Д-р Симонида Котларова е супер ама изгледа е кнап...Исто така и што се носи во бебешката торба за пораѓај во Ремедика?
Ништо не ти треба за бебето таму, само облека за излегување. Може да ти ја донесат дента кога ќе ве пуштат дома да си одите.
Сите доаѓаат од дома, ако се договориш со докторот и ако те водел. Види закажиси преглед кај докторката може ќе се договорите за пораѓај. Јас сум презадоволна од неа, беше прва смена на работа кога ме прими за пораѓај, остана уште една цела смена додека ме породи. Од дома идеше за викенд да ме посетува. Ама ја цела бременост кај неа ја водев. За таму ти треба само несесер со лична хигиена, чешел, полнач, слушалки за мобилен, книга некоја ако сакаш. Сѐ друго си има таму.
Дали прв бесплатен преглед важи за сите трудници или само за оние кои планираат да се пораѓаат во Сантр Плус?
Здраво женски, се мислам кој доктор од Систина да го изберам да ме води до крај заедно со пораѓај...Ваши искуства и препораки многу ќе ми значат...
Кој е најдобар доктор од Систина а кој од Ремедика, по стручност и професионалност и без придеравања затоа што во Санте Адамова кога одеше во визита болницата ечеше кога викаше по родилките што викаат поради болките. Последно некако Систина читам многу поплаки, некако ме влече накај Ремедика, мене искрено ми е многу рано, ако биде се во ред здравје да си планирам. Сакам докторка или доктор кој ќе ми ја води бременоста и исто што ќе ме породи.
Др. Снежана Стојковска се префрли од Ремедика во Систина и само убави работи слушам за жената. Не сум била лично ама навистина од потешкотии со забременување до пораѓај жената била фантастична. Јас од претходни искуства не би стапнала во Систина, но таа одлука секако е твоја. За стручен доктор особено за скрининзи без размислување др Петрова од Ремедика, но таа не пораѓа веќе. Мене ме породи др Ефремовски исто од Ремедика и одличен е. Др. Котларова исто многу ја фалат.
Некако и јас се помалку ја сакам Систина, многу незадоволни од таму. На таа цена што плаќаме срамота е за лоша услуга, непрофесионалност и пристап.