Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. tina2018

tina2018 Популарен член

Една третина од Систина, се надевам дека услугата е на ниво, барем не се гужваш на државно. Уште ако има нешто против болки, топ. Јас се мислам меѓу Чаир, ГАК и Санте.

Meckicja likes this.
  2. IMAT

IMAT Истакнат член

Jas so prvoto bev Cair, ok beshe sve sega se odluciv sante zaradi situacijata i si sam vo soba vo taa cena ima i epiduralna anestezija

tina2018 likes this.
  3. tina2018

tina2018 Популарен член

Богами како пуштаат без тест во Чаир, и јас се разочарав.

4. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Како породена и во Чаир и во Санте можам да ги споредам двете.
    Кој може секако нека си оди приватно.
    Џабе и врски и се на државно, осим ако не сакате да потплаќате од доктор до сестра. Во Чаир имам убаво искуство со породувањето но со негата после..
    Заради покачено црп на бебето ме извадија од памет со зборови “ Па добро е бебето не е на апарати” Ненормална работа!!!! Две сестри со дреч розев кармин ( едната патем учела на факс со мм, скроз друга бранша, не знам како е вработена на Гинекологија, тс како и се кај нас нели.. ) носеа бебиња и телефон во друга рака. Кога една педијатарка ги виде и кога почна да им се дере.. 8 дена лежев книга можам да напишам за таму.

За Санте најискрено една замерка немам. Породувањето беше 3 мин, сестри фини цело време ми доаѓаа за муабет, да не треба нешто како сум,
    малата ја носеа кога ќе ја побарав,болки никакви ги прашував дали уште трае анестезијата дали е нормално да немам болки? За разлика од првиот пат:x
    излегов за неполни 24часа. Тоа се мои искуства :)

Last edited: Sep 24, 2021
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Lele mene endocrinologot mozam da kazam oti mozda pet god mi zbori oti sum debela posledniot pat se drzna da mi kaze oti kamenjata vo zolckata mi bile od debelinata i posle toa so edna zena taka slatko se iznasmeavme za ova oti ona e slaba pa pak ima kamenja vo zolckata kaj nea od sto se da ne se od debelinata ima 57 kila i e visoka

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Камењата бо жолча се прават од недоволно џвакање на храната и пребрзо јадење и кога не може да се процесира и почнуваат да се прават камења. Тоа не е од премногу храна туку од не редовност па после кога ќе седнеш да се прејадеш и ете ги камењата. Сао изховори си бараат лекарите. :)

Meckicja likes this.
  7. October20

October20 Истакнат член

Здраво женски дали некој има искуство со пораѓај во Ремедика да ми предложи искуство со доктор што доаѓа од дома за пораѓајот... Знам Д-р Симонида Котларова е супер ама изгледа е кнап...Исто така и што се носи во бебешката торба за пораѓај во Ремедика?

8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Ништо не ти треба за бебето таму, само облека за излегување. Може да ти ја донесат дента кога ќе ве пуштат дома да си одите.

9. October20

October20 Истакнат член

Фала

10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Сите доаѓаат од дома, ако се договориш со докторот и ако те водел. Види закажиси преглед кај докторката може ќе се договорите за пораѓај. Јас сум презадоволна од неа, беше прва смена на работа кога ме прими за пораѓај, остана уште една цела смена додека ме породи. Од дома идеше за викенд да ме посетува. Ама ја цела бременост кај неа ја водев. За таму ти треба само несесер со лична хигиена, чешел, полнач, слушалки за мобилен, книга некоја ако сакаш. Сѐ друго си има таму.

Didi*** likes this.
  11. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Дали прв бесплатен преглед важи за сите трудници или само за оние кои планираат да се пораѓаат во Сантр Плус?

12. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

За сите.

АнеАце likes this.
  13. IMAT

IMAT Истакнат член

Здраво, искуства во Санте со провокации ?

14. panda46

panda46 Активен член

Здраво женски, се мислам кој доктор од Систина да го изберам да ме води до крај заедно со пораѓај...Ваши искуства и препораки многу ќе ми значат...

15. anggell

anggell Форумски идол

Кој е најдобар доктор од Систина а кој од Ремедика, по стручност и професионалност и без придеравања затоа што во Санте Адамова кога одеше во визита болницата ечеше кога викаше по родилките што викаат поради болките.
    Последно некако Систина читам многу поплаки, некако ме влече накај Ремедика, мене искрено ми е многу рано, ако биде се во ред здравје да си планирам.
    Сакам докторка или доктор кој ќе ми ја води бременоста и исто што ќе ме породи.

Nikolina35 likes this.
  16. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Dr. Kornelija Trajkova, toplo ti ja preporacuvam :hug:

panda46 and Anaroz1 like this.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

и од мене препорака за др. Корнелија Трајкова. презадоволна сум до сега. планирам она да ме пораѓа :)

Ladybug98, Iva Mitrevski and panda46 like this.
  18. sikica7

sikica7 Популарен член

Dr.Simonida kotlarova od Remedika , najdobra

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Др. Снежана Стојковска се префрли од Ремедика во Систина и само убави работи слушам за жената. Не сум била лично ама навистина од потешкотии со забременување до пораѓај жената била фантастична. Јас од претходни искуства не би стапнала во Систина, но таа одлука секако е твоја. За стручен доктор особено за скрининзи без размислување др Петрова од Ремедика, но таа не пораѓа веќе. Мене ме породи др Ефремовски исто од Ремедика и одличен е. Др. Котларова исто многу ја фалат.

Meckicja, viva.la.vida and anggell like this.
  20. anggell

anggell Форумски идол

Некако и јас се помалку ја сакам Систина, многу незадоволни од таму. На таа цена што плаќаме срамота е за лоша услуга, непрофесионалност и пристап.

Jana06 likes this.