Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    3.808
    Една третина од Систина, се надевам дека услугата е на ниво, барем не се гужваш на државно. Уште ако има нешто против болки, топ. Јас се мислам меѓу Чаир, ГАК и Санте.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IMAT

IMAT Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    67
    Jas so prvoto bev Cair, ok beshe sve sega se odluciv sante zaradi situacijata i si sam vo soba vo taa cena ima i epiduralna anestezija

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    3.808
    Богами како пуштаат без тест во Чаир, и јас се разочарав.

4. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.164
    Како породена и во Чаир и во Санте можам да ги споредам двете.
    Кој може секако нека си оди приватно.
    Џабе и врски и се на државно, осим ако не сакате да потплаќате од доктор до сестра. Во Чаир имам убаво искуство со породувањето но со негата после..
    Заради покачено црп на бебето ме извадија од памет со зборови “ Па добро е бебето не е на апарати” Ненормална работа!!!! Две сестри со дреч розев кармин ( едната патем учела на факс со мм, скроз друга бранша, не знам како е вработена на Гинекологија, тс како и се кај нас нели.. ) носеа бебиња и телефон во друга рака. Кога една педијатарка ги виде и кога почна да им се дере.. 8 дена лежев книга можам да напишам за таму.

За Санте најискрено една замерка немам. Породувањето беше 3 мин, сестри фини цело време ми доаѓаа за муабет, да не треба нешто како сум,
    малата ја носеа кога ќе ја побарав,болки никакви ги прашував дали уште трае анестезијата дали е нормално да немам болки? За разлика од првиот пат:x
    излегов за неполни 24часа. Тоа се мои искуства :)

Последна измена: 24 септември 2021
    На zverkica, VDT2906, Autumn Love и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Lele mene endocrinologot mozam da kazam oti mozda pet god mi zbori oti sum debela posledniot pat se drzna da mi kaze oti kamenjata vo zolckata mi bile od debelinata i posle toa so edna zena taka slatko se iznasmeavme za ova oti ona e slaba pa pak ima kamenja vo zolckata kaj nea od sto se da ne se od debelinata ima 57 kila i e visoka

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Камењата бо жолча се прават од недоволно џвакање на храната и пребрзо јадење и кога не може да се процесира и почнуваат да се прават камења. Тоа не е од премногу храна туку од не редовност па после кога ќе седнеш да се прејадеш и ете ги камењата. Сао изховори си бараат лекарите. :)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Здраво женски дали некој има искуство со пораѓај во Ремедика да ми предложи искуство со доктор што доаѓа од дома за пораѓајот... Знам Д-р Симонида Котларова е супер ама изгледа е кнап...Исто така и што се носи во бебешката торба за пораѓај во Ремедика?

8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Ништо не ти треба за бебето таму, само облека за излегување. Може да ти ја донесат дента кога ќе ве пуштат дома да си одите.

9. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Фала

10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Сите доаѓаат од дома, ако се договориш со докторот и ако те водел. Види закажиси преглед кај докторката може ќе се договорите за пораѓај. Јас сум презадоволна од неа, беше прва смена на работа кога ме прими за пораѓај, остана уште една цела смена додека ме породи. Од дома идеше за викенд да ме посетува. Ама ја цела бременост кај неа ја водев. За таму ти треба само несесер со лична хигиена, чешел, полнач, слушалки за мобилен, книга некоја ако сакаш. Сѐ друго си има таму.

На Didi*** му/ѝ се допаѓа ова.
  11. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    606
    Дали прв бесплатен преглед важи за сите трудници или само за оние кои планираат да се пораѓаат во Сантр Плус?

12. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    За сите.

На АнеАце му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IMAT

IMAT Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    67
    Здраво, искуства во Санте со провокации ?

14. panda46

panda46 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    128
    Здраво женски, се мислам кој доктор од Систина да го изберам да ме води до крај заедно со пораѓај...Ваши искуства и препораки многу ќе ми значат...

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    10.812
    Кој е најдобар доктор од Систина а кој од Ремедика, по стручност и професионалност и без придеравања затоа што во Санте Адамова кога одеше во визита болницата ечеше кога викаше по родилките што викаат поради болките.
    Последно некако Систина читам многу поплаки, некако ме влече накај Ремедика, мене искрено ми е многу рано, ако биде се во ред здравје да си планирам.
    Сакам докторка или доктор кој ќе ми ја води бременоста и исто што ќе ме породи.

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Dr. Kornelija Trajkova, toplo ti ja preporacuvam :hug:

На panda46 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.738
    и од мене препорака за др. Корнелија Трајкова. презадоволна сум до сега. планирам она да ме пораѓа :)

На Ladybug98, Iva Mitrevski и panda46 им се допаѓа ова.
  18. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Dr.Simonida kotlarova od Remedika , najdobra

На teddy85, Mom's_life, S.o.F.i и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Др. Снежана Стојковска се префрли од Ремедика во Систина и само убави работи слушам за жената. Не сум била лично ама навистина од потешкотии со забременување до пораѓај жената била фантастична. Јас од претходни искуства не би стапнала во Систина, но таа одлука секако е твоја. За стручен доктор особено за скрининзи без размислување др Петрова од Ремедика, но таа не пораѓа веќе. Мене ме породи др Ефремовски исто од Ремедика и одличен е. Др. Котларова исто многу ја фалат.

На Meckicja, viva.la.vida и anggell им се допаѓа ова.
  20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    10.812
    Некако и јас се помалку ја сакам Систина, многу незадоволни од таму. На таа цена што плаќаме срамота е за лоша услуга, непрофесионалност и пристап.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.