А зошто на матичен не одиш за рутински прегледи? После за скрининзи здравје плаќај приватно, ова мое мислење ти како сакаш
Беше ми итно искрено, а матичната после некој ден можеше да ме прима, јас и првата бременост побитните прегледи на приватно ги водев, тука матичните немаат баш опрема и морав така.
Се сомнева на вонматерична, ништо немаше на ехо, искрено и јас сум збунета Дали им е за пари еве не знам ама нели треба да се почека барем една недела за да се види дали ќе се покаже на ехо. Јас сум ептен рана бременост дали и 5 та недела сум
За најсигурно ке треба да провериш бета за два дена. Ако е дуплирана денешната вредност значи на добар пат си. Во таа недела е премногу рано за било што. Јас така направив, една бета, висока што значи бременост, па за два дена дали е правилно дуплирана.
Ako beta ti raste nepravilno odnosno ako ne se duplira pravilno or 1000 pa za dva dena 2000 pa za naredni dva 4000, tuku or.1000 pa posle 1300 ne e dobro Ili primer ako ti e 1000 I za dva dena porasne 3500 I toa ne e dobro, I ako do 6 nedela ne go gleda plodot vo matka odnosno sakusot valja se somneva, vonmatericno e opasna rabota sledi bueno situacija da znaes sto da pravis nalet parite, daj boze da ne e.
Мене кога ми излезе позитивен тестот за бременост ми рекоа најрано 6 недела да одам пред тоа може ништо да не се гледа. Во меѓувреме во 5 недела прокрварев и отидов итно се виде само точка, ни ембрионче ни срцева ација, ништо. Мислам дека ептен рано си отишла.
Дај Боже да е тоа. Сестрата дури ми се развика што толку рано сум отишла, а ја прашав кога да одам и кажав за циклус последно. Дај Боже да е ок, ако не ми кажа терапија ќе ми даде.
Јас како тебе рано појдов на контрола од пуста желба за бременост и ништо не се гледаше. Докторот ми рече дека имало некоја вода околу матката што постоела во рана бременост. Инаку појдов на денот на очекувана менструација , бидејќи имав веќе направено позитивен тест за бременост. Наредниот ден направив бета, вредноста беше 888. После 10тина дена бев повторно веќе се гледаше плодот, но немаше сеуште срцева акција. Ми рече си меѓу 5та и 6та недела. А после 10тина дена ми рече 7ма недела и го слушнавме и срценцето.
Здраво Од утре здравје сум 32 недела. Полека се мислам и за пораѓај и највеќе сум за Ремедика. На последната контрола кога бев кај докторка Елена Петрова ми го предложи доктор Ефремовски како доктор што би дојдел од дома кога би почнал процесот. Исто така рече кој и да го одберам дека сите се добри и специјалисти. Читав тука мислења повеќето се добри. Ваше мислење, совет ? Дали ќе мора понапред да закажувам преглед кај него, па да се договараме како оди тоа ? @Jana06 Те означувам бидејќи тебе те пораѓал, како си задоволна ?
Со кој доктор и да се договориш мораш да идеш во 36та (а во 35та мораш да имаш направено брисеви било каде), ќе те прегледа, ќе ти земат крв, ќе ти отворат историја и ќе оставиш капар од 6000ден, така да тој преглед закажи го уште сега. Понатака со докторот ќе се договараш за цтг. За Ефремовски имам само убави зборови, прочитај и за Котларова. Кај Димитров и Петановски ми се чини беше пораѓајот е поскап.
Софи па јас и ти може и цимерки да се погодиме Јас сум во среда на преглед кај Петрова и веќе сме повеќе од сигурни дека таму би бил пораѓајот здравје. Баш ќе видам што ќе ми предложи мене. Усвари многу работи зависат кај мене. Прво дали ќе одиме царски јер девојчево мое уште ми глуми лудило и не се мести, си стои карлично и а поприлично големка е. Второ сите ме викаат дека со оглед на моето лошо акушерски минато не би ме чекале до крај (околу 38ма би бил пораѓајот). Така да и јас имам многу прашања ама некако викам да ми помине таа проклета 34 недела и ќе се ослободам малце.
Има време да се намести, мене до 36 недела мислам јајнициве ми ги пробуши, па си сврте, паметна. Дa сте живи и здрави и двете, тоа е најбитно. Со лесно до крај мајка
Еј замисли што убаво би било А и ептен сме блиску со термините. Јас сум во четврток кај неа, ама убаво би било веќе да имам на ум кај кој доктор сакам. Јас се мислам меѓу Ефремовски и Котларова, каде да закажам преглед со време сигурно се зафатени баш. Инаку и јас имам еден проблем што би требало да разговарам со докторот дали ќе смеам природно или царски, моето на претходниот преглед беше со главчето надолу. И јас се моллам само да влеземе во 9ти месец, некако ептен ми е стрес само бројам денови, недели.
Поздрав девојки. Наредна недела сум на преглед во Систина и ќе бидам 35та недела. Е сега бидејќи решив таму да се пораѓам ме интересира процедурата за брисеви и к.група дали ќе треба да однесам или таму ќе ми земат?
Здраво женски За некој ден влегувам во 9ти па сакам полека полека да си ја спремам торбицата. Некоја што е скоро породена во Систина да ми каже што точно ми е потребно за мене и беба да си понесам а што можам да добијам од таму
за бебе ич ништо.Они ги облекуваат во нивни шпихозни.Памперс,марамици се од нив.Дента на искачање маж ти ке ти донесе алишта За тебе полнач(подолг) затоа што штекерот е бааѓи под кревет ,стегач,ако сакаш нешто помада,дезодоранс. Храна,вода,сокови,влошки,марамици,спавачи ,папучи,мрежасти гаќи даваат они.