Можеш и така да отидеш само со полнач за телефон, све има . Јас наполнив торба јер нигде не идам неспремна , од то само папучи за бања ми требаше (даваат само собни). Си носев и мои ствари за лична хигиена, мада даваат таму четка за заби неотпакувана, мала паста, шампон, гел за туширање како во хотелска соба оние што се, ти носат секој ден. Спаваќи, крпи, влошки, мрежести гаќи имаш све. Земи си она што користиш секој ден од козметика. За бебла не ти треба ништо.
Фала ви @joy1 и @Autumn Love. Значи да му спремам на маж торбица само со облеката за излегување за мене и беба, а за престој таму не ми треба ништо посебно
Tie sto ke se poradjate vo Sistina kaj koj doktor ste izbrale I kako ste zadovolni od tie doktori od pregledite vo tekot na bremenosta.
Здраво женски, Јас планирам да се пораѓам во Систина, па дали може некоја што се породила сега брзо да ми каже дали прегледите (ЦТГ-то) од 36та што го прават влегува во цената за пораѓај? И како идат прегледите после 36та? Секоја недела на ЦТГ? проверуваат ехо нешто? Фала
Пред две години после 36та не ми наплаќаа за цтг и ехото и прегледот од докторот. После секое цтг ме гледаше на ехо ,но и вагинално со рака за да провери дали сум отворена и слично. Сега на крајот на месецот ќе почнам со цтг ќе бидам 36та г.н, па ќе видиме што ќе наплатат. А гледам јас и ти сме 2 дена разлика во термин и јас планирам да се пораѓам таму .
Во 36 ми го наплатија прегледит, од 37 натаму не, иако бременост водев таму. Иначе секоја недела одиш на цтг и ехо, преглед со рака само ако сметаат дека треба. Со лесно .
Др. Златко Палчевски, презадоволна сум од него. Голем професионалец, прекрасна личност, достапен на мобилен во секое време.Топло ви го препорачувам.
Isto i jas prezadovolna od doktorot zaedno so Elizabeta Matevska me porodija carski bukvalno za nedela dena bev kako nova
Здраво! За една недела ке влезам во 8ми месец па почнав да размислувам за породувањето. Се мислам помеѓу Систина и Санте. Во систина се породив со првото и доколку за таму се одлучам ќе биде истиот доктор кој ме породи со првото. Меѓутоа ако има некоја мамичка што се породила со царски во Санте би ја замолила ако сака да сподели искуство и/или да препорача доктор од кој е задоволна. Ви благодарам однапред и ви посакувам убав ден на сите.
Ако веќе имаш и друг избор нека биде Систина. Санте никогаш не би стапнала ама тоа сум јас иако има и позитивни искуства.
мислев со ковид како што фати нели треба тест , порано нели немавме таква мака сега и тоа ме секира ккао ке испадне тестот недај боже …