Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    17.155
    Зошто не би стапнала во Санте?
    Те молам сподели ако знаеш нешто, јас само позитивни коментари имам прочитано, се мислам и јас таму за пораѓај.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Прво заради скандалот. Второ, немаат достапни лекари во секое време освен гинеколог, за педијатар и анестезиолог не сум сигурна. Сите други им се на повик. Ако не дај боже нешто тргне на лошо и не може доктор да стигне? Еве не мора да е Систина, нека е гак. Многу побезбедно ќе се осеќам ако знам дека се наоѓам на клиника со сите достапни специјалисти.
    Имам другарка што се породи пред 4 години добро помина. Имам другарка што ја породија со царски без никаква индикација, без болки, без контракции, пред терминот со образложение 'Ајде секако си тука, што ќе доаѓаш пак наредна недела на цтг, не дај боже да ти пукне водењакот (дека не е од Скопје дали ќе стигне на време)'.
    Не е дека знам нешто туку сакам да знам дека ги имам сите опции ако нешто лошо се случи. Попрво ќе одам на клиника или чаир отколку Санте, искрено. А цената пак доаѓа 700-800 евра што воопшто не се малку пари.
    Исто читав тука на форумот дека сестрите имаат многу малку познавања околу доење и еве и двете што ги познавам што се породија не доеја, што секако може да е само случајност.
    Не сакам да ти влијаам на одлуката ама распрашај се убаво, најдобро прашај ги нив.

На Nikolina35, nevermet18, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.784
    Допаѓања:
    325.092
    два дена пред царски јас правев.Така ми рекоа тие .

На derjus и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  4. Umm affan

Umm affan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    206
    Zdravo jas se porodiv vo sante pred 3 meseci.Nema kapacitet sante plus 1 pedijatar e samo zamisli, za sestrite se ucea kaj nas da bockat 20 pati mozda me.bocnaa nemozea dami najdat vena.Vaka ubavo pominav od doktorka elma sum zadovolna od personalot, keti kazam od iskustvo mene me fatija bolkite navecer u 3 i vo 4 ipol se javiv u sante zasto imav dogovoreno zenski tim.Za da dojde elma od doma i jas stignav pred nejze 5 min sestrata some primi bese isplasena koga me.vide so bolki zatoa sto nemase nikoj u bolnica nieden doktor ili doktorka ni anesteziolog mislese kese porodam i ja fati panika znaci nese spremni nema nekako kapacitet bolnicata.

На Freyja, Ivana-Iva.94, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    И како заврши, се е ок?

За ова зборам, недозволиво е. Што ако дојдат 3 трудници во ноќта?

Друга работа, секогаш пред да одам некаде отварам вебсајт, ги гледам докторите, читам детали за докторот кој ме интересира. Отворете го нивниот и изгуглајте ги докторите. За некои нема ништо на интернет, повеќето не се ни вработени таму туку во државни болници. Мене не ми се допаѓа таква болница да треба да ги собирам од дома или од друго работно место. Вие како сакате, ваше право.

На nevermet18, Brpbrp, DejziSk и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Umm affan

Umm affan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    206
    Da vaka dobro pominav doktorka elma stigna posle 5 minuti sve zavrsi dobro.Ali vaka za pedijatar zamisli eden pedijatar e, od koga kese porodis toj pedijatar gi pregleduva decata,toj pedijatar doaga koga e vizita yoj pedijatar doaga koga posle edna nedela go nosis novorodenceto na kontrola.Koga go odnesov novorodenceto na kontrola 1 saat zakasna pedijatarot i ona sama duri ni se izvini na site sto cekavme.Ni rece izvinite ama.sto da pravam samo.edna summm kaj poporvo da idam sve od mene se ceka.I koga me.primija i dodeka bev 2 veceri vo bolnica nikoj nema zamisli samo edna sestra e za bebinjata i ednq sestra za nas majkite prazna bolnicata ni doktor ni nikoj nemaa

На tina2018, anggell и Jana06 им се допаѓа ова.
  7. Anita Nikoloska

Anita Nikoloska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    498
    Јас и со првата и со оваа вторава бременост се(ќе се) породувам во Ре-Медика.
    Се е ок во секое време има и гинеколог и сестра и педијатар и слично.
    Така да јас сум задоволна од Ре-Медика.

На sikica7, tina2018 и pamelche им се допаѓа ова.
  8. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    Кој доктор ќе те пораѓа ?
    И јас сакам таму.
    :)

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tatjana.M.

Tatjana.M. Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    6
    Zdravo.
    Jas se porodiv so carski vo Sante na 1 Oktomvri i pominav mnogu lesno. Si dojdovme na 4 okt ld bolnica a jas nemav nikakvi bolki od ranata i veke si gi izvrsuvam site domasni obvrski bez problem. Isto taka me porodi dr.Elma i sum prezasovolna od nejze. Pozdrav

На mssuniquee, ariel30, pamelche и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.084
    Јас се породив во Санте во јуни со царски
    Ме породи др Елма и др Синан
    Др Синан престојува во болницата и е цело време достапен(бар јас го гледав цело време тие 4 дена дури бев таму) и е прекрасен човек иако не разбира многу македонски
    Мене ми пукна водењакот сабајле во 5ипол и во 6 веќе бев таму, докторот беше таму, ме прегледа и мене и една друга жена која стигна со мене
    Не бевме доволно отворени и имаше време сите да стигнат на работа, и педијатар и анестезиолог
    Сестри навечер имаше 2 на смена кај мајките и 1 кај бебињата
    Баш тој ден кога се породив јас се породи ја уште 9 други
    Но на сите ни обрнаа внимание колку што треба
    Било за болка, чај вода бебе за се беа достапни
    Др Синан секој ден идеше по 3 пати да ме прегледа како ми раната и се тоа
    Јас сум презадоволна од сите

На mssuniquee, tina2018, Mum of K и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Дали имавте скриени трошоци кои ги наплатија плус на цената? И дали ве известуваат за тоа?

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  12. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    Девојки утре имам закажано за прв пат кај Доктор Ефремовски во Ремедика, да видам што впечаток ќе ми остави за да го изберам за пораѓај.
    Може ми е глупаво прашањето, ама тој исто ќе ме прегледа нели?
    Да го види бебето ?
    И дали тој ги зема последните брисеви?
    :^)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  13. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    @Jana06 :)

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Да, тој ќе те прегледа да се запознаете, ќе го види бебето на ехо, ќе те испраша за бременоста дали си имала евентуални состојби како шеќер, висок притисок итн значи ќе праша се што треба да знае за тебе.
    Претходно сестра ќе ти отвори картон со семејна историја, ако имаш картонче за крвна група земи си го како доказ, ќе ти земат крв и имаше некои општи прашања. И плус цтг ќе ти направат ако си влезена во 36та. Значи се ова го прават ако си веќе 36та, а ако си порано ќе ти направи обичен преглед како контрола.
    Брисевите јас ги правев кај Петрова во 35 недела зашто она ми ја водеше бременоста, а Ефремовски ми ги прегледа резултатите.

На S.o.F.i и tina2018 им се допаѓа ова.
  15. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    Фала ти мила многу, тоа ме интересираше.
    Јас утре ќе бидам 34+4, ама на последната контрола Петрова не измери една недела назад.:(
    Иако ми рече дека не има мерено баш прецизно, ама мене црвот ме јаде цело време, па ќе видиме утре.
    Се надевам на убав впечаток од докторот.
    :)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.420
    Допаѓања:
    22.808
    Здраво на сите.
    Дали можете да ми препорачате добри доктори од Плодност и од Систина за пораѓај со близнаци? Т.е. за водење близначка бременост првично, па здравје и за пораѓај.
    Ваши или искуства на некои блиски?

17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    20.099
    Од искуство на блиска што во Август се породи со близнаци, др. Палчевски - Систина.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    4.283
    Vo Plodnost Dr. Vlatko cela bremenost mi bese dostapen 24h I vo postojan kontakt za se, pred se e strucen I so iskustvo a i mnogu pozitiven.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Девојки, за Ремедика доколку се остави капар за пораѓај во пакетот на цената е вклучено и брисевите? Или посебно ги наплаќаат брисевите?

20. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    посебно

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.