Зошто не би стапнала во Санте? Те молам сподели ако знаеш нешто, јас само позитивни коментари имам прочитано, се мислам и јас таму за пораѓај.
Прво заради скандалот. Второ, немаат достапни лекари во секое време освен гинеколог, за педијатар и анестезиолог не сум сигурна. Сите други им се на повик. Ако не дај боже нешто тргне на лошо и не може доктор да стигне? Еве не мора да е Систина, нека е гак. Многу побезбедно ќе се осеќам ако знам дека се наоѓам на клиника со сите достапни специјалисти. Имам другарка што се породи пред 4 години добро помина. Имам другарка што ја породија со царски без никаква индикација, без болки, без контракции, пред терминот со образложение 'Ајде секако си тука, што ќе доаѓаш пак наредна недела на цтг, не дај боже да ти пукне водењакот (дека не е од Скопје дали ќе стигне на време)'. Не е дека знам нешто туку сакам да знам дека ги имам сите опции ако нешто лошо се случи. Попрво ќе одам на клиника или чаир отколку Санте, искрено. А цената пак доаѓа 700-800 евра што воопшто не се малку пари. Исто читав тука на форумот дека сестрите имаат многу малку познавања околу доење и еве и двете што ги познавам што се породија не доеја, што секако може да е само случајност. Не сакам да ти влијаам на одлуката ама распрашај се убаво, најдобро прашај ги нив.
Zdravo jas se porodiv vo sante pred 3 meseci.Nema kapacitet sante plus 1 pedijatar e samo zamisli, za sestrite se ucea kaj nas da bockat 20 pati mozda me.bocnaa nemozea dami najdat vena.Vaka ubavo pominav od doktorka elma sum zadovolna od personalot, keti kazam od iskustvo mene me fatija bolkite navecer u 3 i vo 4 ipol se javiv u sante zasto imav dogovoreno zenski tim.Za da dojde elma od doma i jas stignav pred nejze 5 min sestrata some primi bese isplasena koga me.vide so bolki zatoa sto nemase nikoj u bolnica nieden doktor ili doktorka ni anesteziolog mislese kese porodam i ja fati panika znaci nese spremni nema nekako kapacitet bolnicata.
И како заврши, се е ок? За ова зборам, недозволиво е. Што ако дојдат 3 трудници во ноќта? Друга работа, секогаш пред да одам некаде отварам вебсајт, ги гледам докторите, читам детали за докторот кој ме интересира. Отворете го нивниот и изгуглајте ги докторите. За некои нема ништо на интернет, повеќето не се ни вработени таму туку во државни болници. Мене не ми се допаѓа таква болница да треба да ги собирам од дома или од друго работно место. Вие како сакате, ваше право.
Da vaka dobro pominav doktorka elma stigna posle 5 minuti sve zavrsi dobro.Ali vaka za pedijatar zamisli eden pedijatar e, od koga kese porodis toj pedijatar gi pregleduva decata,toj pedijatar doaga koga e vizita yoj pedijatar doaga koga posle edna nedela go nosis novorodenceto na kontrola.Koga go odnesov novorodenceto na kontrola 1 saat zakasna pedijatarot i ona sama duri ni se izvini na site sto cekavme.Ni rece izvinite ama.sto da pravam samo.edna summm kaj poporvo da idam sve od mene se ceka.I koga me.primija i dodeka bev 2 veceri vo bolnica nikoj nema zamisli samo edna sestra e za bebinjata i ednq sestra za nas majkite prazna bolnicata ni doktor ni nikoj nemaa
Јас и со првата и со оваа вторава бременост се(ќе се) породувам во Ре-Медика. Се е ок во секое време има и гинеколог и сестра и педијатар и слично. Така да јас сум задоволна од Ре-Медика.
Zdravo. Jas se porodiv so carski vo Sante na 1 Oktomvri i pominav mnogu lesno. Si dojdovme na 4 okt ld bolnica a jas nemav nikakvi bolki od ranata i veke si gi izvrsuvam site domasni obvrski bez problem. Isto taka me porodi dr.Elma i sum prezasovolna od nejze. Pozdrav
Јас се породив во Санте во јуни со царски Ме породи др Елма и др Синан Др Синан престојува во болницата и е цело време достапен(бар јас го гледав цело време тие 4 дена дури бев таму) и е прекрасен човек иако не разбира многу македонски Мене ми пукна водењакот сабајле во 5ипол и во 6 веќе бев таму, докторот беше таму, ме прегледа и мене и една друга жена која стигна со мене Не бевме доволно отворени и имаше време сите да стигнат на работа, и педијатар и анестезиолог Сестри навечер имаше 2 на смена кај мајките и 1 кај бебињата Баш тој ден кога се породив јас се породи ја уште 9 други Но на сите ни обрнаа внимание колку што треба Било за болка, чај вода бебе за се беа достапни Др Синан секој ден идеше по 3 пати да ме прегледа како ми раната и се тоа Јас сум презадоволна од сите
Девојки утре имам закажано за прв пат кај Доктор Ефремовски во Ремедика, да видам што впечаток ќе ми остави за да го изберам за пораѓај. Може ми е глупаво прашањето, ама тој исто ќе ме прегледа нели? Да го види бебето ? И дали тој ги зема последните брисеви?
Да, тој ќе те прегледа да се запознаете, ќе го види бебето на ехо, ќе те испраша за бременоста дали си имала евентуални состојби како шеќер, висок притисок итн значи ќе праша се што треба да знае за тебе. Претходно сестра ќе ти отвори картон со семејна историја, ако имаш картонче за крвна група земи си го како доказ, ќе ти земат крв и имаше некои општи прашања. И плус цтг ќе ти направат ако си влезена во 36та. Значи се ова го прават ако си веќе 36та, а ако си порано ќе ти направи обичен преглед како контрола. Брисевите јас ги правев кај Петрова во 35 недела зашто она ми ја водеше бременоста, а Ефремовски ми ги прегледа резултатите.
Фала ти мила многу, тоа ме интересираше. Јас утре ќе бидам 34+4, ама на последната контрола Петрова не измери една недела назад. Иако ми рече дека не има мерено баш прецизно, ама мене црвот ме јаде цело време, па ќе видиме утре. Се надевам на убав впечаток од докторот.
Здраво на сите. Дали можете да ми препорачате добри доктори од Плодност и од Систина за пораѓај со близнаци? Т.е. за водење близначка бременост првично, па здравје и за пораѓај. Ваши или искуства на некои блиски?
Vo Plodnost Dr. Vlatko cela bremenost mi bese dostapen 24h I vo postojan kontakt za se, pred se e strucen I so iskustvo a i mnogu pozitiven.
Девојки, за Ремедика доколку се остави капар за пораѓај во пакетот на цената е вклучено и брисевите? Или посебно ги наплаќаат брисевите?