Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Задолжителните испитувања си ги направив кај матичната и секако безплатно ми дојдоа. Не разбирам што имате толку против санте, сте се пораѓале таму па не сте задоволни, или од некој муабет што сте го слушнале пред 2 години? Тоа е приватна клиника секако дека ќе биде скапо како и во секоја друга приватна. Јас засега сум презадоволна и од јегени и од сестрите, се надевам дека така ќе биде до крај.

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.252
    Не од искуство пред две години (толку не постои Санте).. доста се пожалиле и тука скоро, па затоа такви совети си доби. Еве баш @AngelOfArh не е задоволна од таму... исто една што ја познавам исто незадоволна, царски ја породија, па рана и загнои, па пиеше јак антибиотик и поради тоа не успеа ни да дои...
    Доколку ти си имаш повеќе позитивни искуства и до сега си задоволна оди си таму :)

На Natasa. P и alisijad им се допаѓа ова.
  3. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Кажете искуство од Ремедика? Што е вклучено што се доплатува, ЦТГ, прегледи за новороденче, RH група и слично.

На Seduction и eli25 им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.307
    Од сестрите? Мислам дека си единствена задоволна од сестрите. Породена си? Ако не си ќе го праиме муабетот откако ќе поминат тие 5 дена. Ужас персонал а доктори најдобри, ама џабе кога докторот го гледаш еднаш на ден по 10тина минути максимум. Лош им е многу педијатрискиот дел, освен професорката сестрите се ужас. Менаџерката само пари ја интересираат. Никад више у Санте, па ни тад!

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Да беа најдобри немаше ни да работат во Санте :rofl:

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.307
    Да бидеме реални, Јегени и Пиперкова се многу добри во својата работа, ама само тие, Абдула, Адамова, сите тие се одлични, ама сестрите јок. Олош од сестри.

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Полека што пишувавте - некоја имаше пишано дека сестрите читаат тука.

Инаку многу ми е непрофесионално кога ги гледам на фб како си се сликаат со бебињата. Ги прашуваат родителите дали смеат да се сликаат така?

На mariz, 2ndLuck, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Нека читаат колку се омразени :)

На joy1 и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Може ќе се опраат. :)

На eli25, joy1, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Katerina2017

Katerina2017 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    150
    Tocno i jas toa zabelezav, se rasturija od slikanje

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.075
    Јас би им опнала пријава да се сликаат со мое дете на не прашано и да објават јавно

На blackwave, victoria, wannaBeMomma и 2 други им се допаѓа ова.
  12. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Бараат дозвола за објавување на сликите, и систина објавуваат слики

13. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Систина објавуваат слики со родителитр. Што значи со дозвола

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.307
    Шо ми е гајле дека читаат! Една караконџула од таму бебето ќе ми го убиеше, нека прочита да знае дека цел град кај стигнав кажав за неа. Јас и во Санте во Турција пратив меил, ама иста марка се и таму, не ги занима. Не викам за сите, има пар феноменални сестри ама таа Хаџер (мислам беше) што се слика со сите бебиња, таа е најолош од сите. Мене ми дојде со Авон каталог и лак за нокти, закачи инфузија на бебуш и летна, а воздух 7цм во цревото, ми вика ништо не е тоа, коа почна да се движи воздухот сфатив колку е саат и почнав да урлам. Воздух во инфузија е рамно на смрт, така да верувај сакам да прочита. А главната педијатриска сестра Тања, сестрата со неа што беше мислам Нихал беше и уште неколку од гинекологија беа закон, се друго беше ужас, јас закачив инфекција од нечиста канила, тромбофлибит на раката отечена ми беше еден месец, од клексаните бев модра по цели раце што ме боцкаа а дома свеки коа ме боцкаше една модрица немав. Плус закачив и вагинална инфекција што во живот сум немала. Ама затоа докторите се феноменални, гинеколози, анастезиолози и педијатри.

На joy1, kukla21 и fina erika им се допаѓа ова.
  15. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Кој те породи тебе? Веќе имам уплатено аванс од 19000 не можам да сменам болница. Кажи ми од кого да се пазам таму, кои од сестрите се добри? Јас понедалникот бев скоро цел ден таму и многу бев задоволна, сестрите на 15 мин идеа да ме проверат како сум, и дали ми треба нешто. За јегени ич не сакам ни да коментирам, предобар доктор

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @AngelOfArh се согласувам дека треба да се каже и лошото, не само убавото. Искрено и мене ми беше чудно што една феминка (неколку страни наназад) кажа дека читале сестрите па и беше страв да пише искуство/мислење. Затоа и така искоментирав.
    Се добро завршило кај тебе и батали ги. За другите деца знаеш каде да не одиш :)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  17. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    264
    Баш сум изненадена од лошите критики.....да дадеш богами за приватно толку пари и да не си задоволен....страшно ете споделувајте искусва и лоши и добри да знаеме :)

На joy1 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    И јас сум изненадена. Па нели затоа одиш на приватно за пораѓај, за да имаш подобар третман или ќе излезе она на крајот: и приватните беа добри додека не придобијат пациенти. Баш ми е чудно.

19. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Ама затоа не се оди секаде. Ете они гледам и даваат промоции а уствари доплаќаш уште куп ствари. Затоа прво се истражува па потоа се прави

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Да, во право си. Еве на пример имам една што се породи во Систина и пред тоа ми збореше се најубаво за неа, дека поминале предобро таму, а кога и спомнав јас пред некое време дека сакам таму да се пораѓам, ми рече: абе ти си знаеш, ама државно си е државно, мене ме измачија природно и на крај царски. И ај сега? И тоа го рече пред мм и пред моите и они одма се променија и почнаа да ме убедуваат за државно. Значи, има некои луѓе забораваагт што кажале.