Јас ќе ти се вмешам извини.. Најдобро ти е на матичен да ги направиш, сега и биотек работат со фонд јас си ги однесов брзо завршив работа, немаше гужва.. и за еден ден ми искочија резултати.
Decki mislenje za sante plus? Bi se porodil nekoj tamu posle izasnata sluchka? Vo posledno vreme mnogu se reklamiraat iskreno ne mi e za veruvanje deka nesto ok tamu se desava. Iskustva??
Девојки 26та недела сум и одлучив да одам кај Дракулевски на преглед со цел да ми ја води бременоста до крај заедно со пораѓај. Дали има некој да сподели искуство со овој доктор?
Kje gi tagnam @mssuniquee mislam i @Lili4e se porodija tamu. Inaku drugarka se porodi vo avgust tamu, sakase prirodno, se bese namesteno deteto za prirodno, ama ona ne se otvarase poise od 3cm. Provokacija djabe, na kraj carski. Mislam pisuvaa iskustva, pobaraj.
Јас двете ги родив таму, задоволна сум, зависи што бараш-мене ми беше битен третманот за мене и бебе пред и после пораѓај. Има многу скриени трошоци, не се реални цените на интернет, но тоа ми беше најмалку битно, сакав пораѓајот да го памтам по убаво, затоа се одлучив во приватна болница и ги одбрав нив ради докторите што ме пораѓаа. Др ако те интересира пиши ми лп
Da imase mnogu skrieni trosoci ne e taa realnata cena sto ja pisuvaat na internet i za site dopolnitelni trosoci te izvestuvaat.
Jas sum ivf trudnica I 25 nedela sum ne li se vodime kako rizicni a Dr. Drakulevski vodi takvi bremenosti no neznam kako povozrasen doktor kolku e dostapen, I se odluciv za Dr. Jordanco Ivanov covekot mi se vide ok se me isprasa mu odnesov sto se vika istorija me pregleda mi kaza za bilo sto vo bilo koe vreme da pisam da se javam da ne cekam pregled redoven I da se tufkam tuku da go pobaram.
Isto i jas sum IVF trudnica i bas poradi toa se odluciv da zakazam kaj nego...ova ke mi bide prv pregled kaj nego pa ke vidam ako mi ostavi dobar vpecatok ke prodolzam kaj nego, ako ne ke probam kaj drug...
Te izvestuvaat vo posledniot moment, otkako ke te sredat vo soba za pred poragaj, treba da potpises soglasnosti, i sakala ne sakala moras da se soglasis, nemas izbor po spavaca si, ne ke kazes ne, ne se soglasuvam spored mene porano treba da te izvestat, da si planiras unapred
Потполно се согласувам душо, јас со првото кога го родив таму пред време ми кажаа дека ке имам дополнителни 50 евра за плакање,ама мораше заради синко да останеме ден плус. И на крајот на сметката ги имаше само тие 50 евра плус кој јас ги знаев. Се одлучив и јас за Санте,па ке видиме.
Тоа не е ништо во споредба со ремедика и систина. Пр ремедика останување за жолтица ден плус чини 5000ден за мајката и 6000ден за бебе. Т.е. за што и да остануваш за мајката плаќаш 5000д таму а за бебето башка
@ariel30 Тие 50€ се друго, инфективен скрининг е тоа сите го плаќаат, за него на сам старт кажуваат. А дополнителни денови за бебе и мајка и ваму се плаќа, околу 8.200 беше од ден само не ми текнува дали посебно или заедно беа (бебе/мајка), сончање на бебе, инекции против болки, терапии итн се и ваму плус се доплаќа од ден
Да @Lili4e , verojatno sega e se promeneto i razlicno.Jas prvoto detence go rodiv pred 5 i pol godini ama togas bukvalno se si bese vkluceno vo taa cena 1200 evra mislam bese. Izgleda i sega koga ke soberis se pak doaga tolku,ova 850 evra im e promocija? Pa zarem naplakaat i inekcii protiv bolki?
Eden kleksan 850 den e, vo tie 3-4 dena sto ke lezis, sigurno 6-7 kleksani ke ti stavat, baska Fraxiparin. Inaku da, promocijaim e 850€, a pred 5.5 god bese 1250€ i bese skoro se vkluceno vo cenata, sega ne e. I jas taka kako tebe sum porodena, 2016 i sega godinava