Знам, имаме пишувано и тебе и сите кои споделивте искуство за таму ве измалтретирав во лп за условите. Се мислев и за Систина,ама премногу пари е. Е сега точно за тоа не се штеди ама сепак...Мене искрено и до 1000 евра да е ми е ок,многу ми е важен односот и помошта од сестрите по операцијата,а претходниот пат барем во тој дел воопшто немав никаква замерка. Се запознав и со Елма, многу убав впечаток ми остави. Рано е уште за капар и таа самата ми го кажа тоа,планирам дури наредниот месец да идам и да оставам за да сум сигурна. Па дај Боже да е се во ред. Инаку на интернет читав и за болницата во Тетово каде сега е Јегени, многу позитивни коментари,а 1200 евра е буквално со се вклучено. Ама далеку е Тетово
Како мислиш, само сакав да ти кажам за цените дека таму е поевтино, а условите се предобри. Од персонал па сѐ понатаму.
За Плодност и јас сакав да и препорачам на @ariel30 но знам не е од Ск, далеку и е мн, а за таму нема збор, нема незадоволни. Инаку точно ти е тоа, грижата од сестрите ти е битна за тебе и бебе, ќе ја најдеш ваму секако, овој пат многу се грижеа сестрите за мене, ни 5 мин не ме оставија со болка. И многу се на број, насекое идат да те проверат. Со првото Јегени ме породи, знам дека е Тетово, но ја имаш Елма сега, нема да згрешиш! Со лесно
Ти благодарам @Lili4e многу. За плодност и јас искрено немам слушнато лош збор,штета што само во Битола имаат болница. Колку е таму царски,чисто за споредба
Јас во Систина не платив ни денар повеќе од што беше пишано на пакетот.120000 кошташе царскиот и толку и плативме.А примав клексани 3 дена,инфузии 4 дена за болки.За бебето направиа некој тест за тироида и тест за генетски заболувања(така разбрав) кој се праќа во Турција.Ама валда се тоа си влегува во цената на пакетот.
Озбилно? Ама да не има врска за што. На цимерката дојдоа баш и ја бев таму и рекоа 5000д за неа и 6000 ден за бебе за жолтица. 1 ден останаа
Веројатно заради сончањето плаќаат поскапо. Ама нема логика за мајката да е поскапо не ја кварцаат неа.
Баш фактурата ми падна во раце пред малку и видов. Само дел од фактурата за бебето што доплаќав дека другото ми го покри осигурувањето и ја немам дома цела, и пишува ден на интензивна за бебе 4000 денари. Пошо во инкубатор беше 2 дена тоа екстра го наплатиле, 2 дена х 4000= 8000 за тоа и плус уште неколку испитувања за крвна група, ехо на колкови и не знам што беше друго вкупно 11.000 за бебе сум доплатила. А за мене беше плус 3000 од ден тогаш така ми кажаа
А колку чини точно царски во Ремедика ? Највероватно така ќе биде и кај мене, бев на контрола и ништо не прашав. Наредна недела сум пак и ќе почнеме со цтг, капар колку се остава ?
Апартман е 5000од ден а она остана во соба за 2 така да ептен чудно @Lovebug01 си формулираат некако цени затоа нигде не сретнав фиксен ценовник
Попладне ќе одам и јас на преглед и јас ќе прашам точно и детално па ќе ти пишам ЛП. Јас прашав на пулт, прашав и сестра и две различни цени ми кажаа. Така да најточно инфо очекувај до вечер
Дали тазе мајка може да пише кратко како изгледа договорен царски во приватна? Кога се договара дата?
Е може да е заради кварцњњето поскапо, мојата беше само под надзор без терапии, веројатно затоа и помала цена.
Хаха добро е барем си прашала, јас како утка. Важи ќе те чекам да ме известиш што ќе ти кажат. Дали почнуваш со цтг или само преглед е?
заклучена си за приватна Јас во 37 ма се договорив финално со Петровска за датум.Среда ковид тест ми правиа таму,четврток вечерта кај 7 прием,петок во 10 сабајле ме породиа(38 ma недела се породив)