А дали некоја што сега скоро се пораѓала во Ремедика може да пише дали го пуштаат таткото на пораѓај? Вакциниран, со маска, скафандер и негативен тест тогаш направен?
Би требало сопругот во Февруари со првата бременост беше,а и сега со вторава бременост ќе биде(медицински брат е но не работи во Ре-Медика туку во ГОБ 8 ми Септември во хирургија) така да за обични незнам ама сигурно да.
Ubavo stom sopruzite sakat da prisusvuvat na poradjaj mojot I prelezan I vakciniran nesaka strav mu e I Celo vreme vika podobro ne ke cekam vo hodnik a jas bi sakala da e so mene ama ako ne mu e lagodno sepak pocituvam negova odluka. Nie sme kandidati zasega vo Sistina mislam deka ne e problem koj Saka da prisustvuva na pregledi go pustat so mene bez problem.
Па затоа ми е дилемата, на прегледи кај д-р Елена Петрова го пуштаа, сега кај д-р Симонида Котларова не го пуштаат на прегледи, а она треба да ме пораѓа.
Досега сум презадоволна, бев на еден преглед и трет скрининг, па од нареден месец ќе треба еднаш неделно, пошто влагам во 9-ти. Инаку многу фино објаснува иако прилично брзо работи и зборува, ама многу е пристапна за да прашаш се' што сакаш, да покаже, да објасни, да посоветува. Некако не чувствуваш авторитет како од доктор, повеќе како сигурност од блиска личност. Јас планирам природно, ама не знам дали и синко така планира, така што ќе видиме.
Супер, ти благодарам, и јас се мислам за кај неа за породување а како нека си каже докторот, јас и за двете сум спремна
Закажи си на време, обично нема место ѝ се пополнуваат термините многу брзо и за прегледи, а со тоа претпоставувам и за породување. Секој 15-ти во месецот треба да се јавиш во Ремедика за да ти закажат термин, бар за консултација, во тековниот месец, инаку после тоа до следниот 15-ти нема термини.
Дали можеби некоја од вас девојки има искуство со приватно здравствено осигурување, да даде совет дали сите прегледи се покриени, дали целиот пораѓај е покриен и која осигурителна компанија би ја препорачале? Сеуште не сум бремена, но би сакала да уплатам овој месец? Благодарам
Јас имам од Halk Insurance. Земав понуди од неколку места и таму највеќе ми одговараше. Можеш да си побараш понуда, висината на сумата што ќе ја плаќаш е индивидуална и зависи од возраст, здравствена состојба и слично. Тука конкретно покриени се прегледи за трудница до 400 евра, спонтано породување до 72 000 ден и за царски нешто повеќе беше, не се сеќавам точно. Каренца имаш 8 месеци.
Па мислам дека за кај неа е гужва, за вториот скрининг кога го правев кај Елена Петрова немаше проблем и со закажување и со презакажување, а за кај Симонида не можев на крај на септември немаше место за цел октомври, па преку врска ме прими кратко меѓу 2 термини и сама ми кажа да внимавам на 15ти да закажам за следен пат, пошто неа само ѝ го даваат пополнет распоредот и секогаш ѝ е цел месец зафатен.
Јас имам преку СН осигурителен брокер. 515 денари месечно плаќам, покриени се само 2 прегледи и 70% од сумата од пораѓањето. Мене за 2 недели од кога се породив ме исплатија.
I jas imam od Halk Insurance. Pokraj ogranicuvanjeto od 400 evra, na eden isto pregled mozes samo 2 pati. No ova mislam i ne e nekoj problem. I za pregledite vazi karenca od 8 meseci. E sega, agentot sto na nas ni go prodade osiguruvanjevo ni kaza deka najverojatno ke se namali pokritieto za poragaj. Dali i kolku ova ke se desi ne znam, nie treba da go obnovime za 3 meseci, pa bas ke vidam.