Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    487
    Inaku plakame 200 evra od covek, za cela godina. Inicijalnata ponuda bese 27 iljadi, ama ako se plakase vo gotovo se dobivase popust i cenata ispagase 24 iljadi za mene i mm.

На tina2018 и Anita Nikoloska им се допаѓа ова.
  2. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    606
    Се извинувам да прашам, колку време треба да бидеш осигурана пред пораѓај за да можеш да го искористиш правото да ти вратат дел од парите?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    17.155
    Обично 8-10 месеци е.

На АнеАце му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    487
    So Halk se 8 meseci, toa e ona karenca 8 meseci. Istata vazi za poragaj i za pregledite za trudnici.

На АнеАце му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    3.808
    Дали беше на патолошка или сите ги исплаќаат? Зашто знам за случај каде не исплатиле ( не знам која осиг комп). Читајте го тоа на крај ситното.

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    3.808
    На колку години и колку е месечно?

На Anita Nikoloska и АнеАце им се допаѓа ова.
  7. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    487
    Na edna godina. Mesecno ako se plaka ne znam, nie paltivme cela suma odednas bidejki imase popust na toj nacin.

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    20.125
    Толку плаќам и јас одприлика. Маж ми има уште од поодамна животно од Уника и таму има некое покритие па не го направи ова. Мене ми излегуваше негде околу 14 илјади и нешто и имаше опција на рати секој месец, ама го искористив тој 10% попуст зошто платив во готово и излезе 12 и нешто.

Реално мислам дека е добро да го има секој. Се надевам нема да се намалат покритијата како што ти кажале. Ама во секој случај се заштедуваат пари. Дури и само 50% да ти е покриено пак ти е во прилог.

На Anita Nikoloska и DejziSk им се допаѓа ова.
  9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Да на патолошка се водев цела бременост. Ама тоа нема врска со осигурувањето.

10. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    3.808
    Прочитав јас во понудата од Кроација дека важи за Ризична бременост, а кога слушнав дека не исплатиле на едни пријатели, поврзав 2 со 2. Инаку зашто не би исплатиле?
    Друго, плаќаш една година, после обновуваш за уште една. Ај да речеме 200+200, плус ќе те обврзат за уште една сигурно. Кроација осигурањето беше на 2 год што ми го предложија, дури ги исплатиш месечно ратите, ќе ги собереш тие пари и ќе ги дадеш, вака или така.
    Јас дадов во Еуролинк 1000е за мене и маж ми за година, со тоа што бевме излажани дека може да се прекине и плус што уште не бев бремена тогаш, а му рекоа на маж ми да побрза дека имало попуст.
    Само викам да бидете претпазливи.
    Добро е секој да има осигурање, пошто здравството не ни е баш нај, ама на нашиов стандард, мислам не се исплати. Да беше поефтино, сите ќе имавме приватно здравствено, немаше да чекаме термини на ГАК. Матичниот мој рече може да ги вклучат и регуларните прегледи во таа сума, ама они нејќат, сакаат да заработат.

На Anita Nikoloska, kostovaivana и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Ние преку работа сме осигурани преку триглав.. Не сум го искористила до сега, сакав за породување, они покриваа 1000е,ако има плус ја си плаќам. Ама некако се двоумев.Дали може и децата да ги ставам преку триглав, дали е некоја запознаена? Како иде тоа, колку се доплаќа и слично.

12. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Здраво женски, во Ремедика 3 ноќи се спие за спонтано породување или 2?

13. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.084
    Јас во кроатиа се осигурав кога бев 3 месеци бремена, тие ми го покрија пораѓајот плус некои трошоци за бебето, значи директно со болницата контактираа, и за скрининзите исто
    Јас не плаќав туку они си платија на фактура
    И да, се плаќа месечно околу 3500 денари 3 години за мене и за сопругот ама неможеш да ги собереш парите за пораѓај бидејќи незнаеш дали овој месец ќе останеш бремена или следниот
    Плус од овие пари сме осигурани и за недај боже операции такви работи
    Јас кога вртев во осигурителни компании нивната понуда баш ми одговараше, другите покриваа или дел од пораѓајот без прегледи или бараа да не си бремена

На Anita Nikoloska, nevermet18, Ani93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    3.808
    По 3.500 или 3.500 вкупно за двајцата?

15. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.084
    3500 за двајцата

На Anita Nikoloska и tina2018 им се допаѓа ова.
  16. Crush

Crush Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки,
    Мојата бременост конечно се ближи кон крајот,31 недела :)
    Бременост со предизвици,малку страв ама конечно е се во ред и се мислам за порагај. ПРетходно од Чаир додека беше Јегени таму бев презадоволна. Потоа на контроли одев и во Санте додека беше таму, и човекот добар впечаток ми остави. Сега гледам дека е во Оне хоспитал Тетово, не ми е многу далеку па би сакала да ве прашам искуства за таму? Ги побарав на телефон ми кажаа дека царски е 1300 евра со се вклучено во цената. Се мислев и за Санте, 850 евра ама сите овде напишавте дека имаат скриени трошоци. Ремедика /Систина неможам да си ги дозволам,ама овие две со пониски цени можам,само не знам што да одберам. Оваа во Тетово само заради Јегени ја ставив во план,а и ги разгледав и сликите и објавите,не е лошо воопшто, па многу би ми значеле ваши мислења.Благодарам

17. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Фина е болницата во Тетово, сум била два пати на преглед од кој еднаш кај Д-р Јегени. Ја лично не би се пораѓала таму затоа што скоро се почнати со пораѓај и иако има добри доктори со искуство побезбедно би се осеќала во Скопје за недај боже ситуации. Не знам колку се добро опремени со другите оддели, а државната во Тетово е крш. Инаку ја живеам во Тетово и сум 38+2. :)
    За Санте познавам блиска особа што се породи таму и беше задоволна, а исто и сум читала, но има и многу негативни коментари од непријатни настани.

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.936
    Допаѓања:
    123.502
    Кога ве пуштиле кај Петрова?
    Ние бевме минатата недела и изричито рекоа не.
    А сега имам кај Јовановски преглед , незнам дали пуштаат кај него.?

Во Систина сестрата ги напика и маж ми детето во соба на преглед :D Викам дај нема смисла детево трауми да доживува па си излегоа.

На Anita Nikoloska и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    И мене Симонида ќе ме пораѓа, 30+0 сум. Ја не ни прашав за пуштањеџ ми изгледа строго. Знам дека откако ќе се породиш не пуштаа, освен да го види бебето преку стакло. Која недела си? :)

20. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164
    Мајки, точно пред една година се породив во Ремедика, одлично искуство имам и сега во јануари повторно ќе се пораѓам таму, сакам да прашам дали сега скоро некоја се пораѓала таму да ми каже дали доколку сопругот покаже сертификат за вакцина + негативен ПЦР тест го пуштаат да биде присутен на пораѓајот?