Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Лани на цтг, а пред 2 месеци наплатата беше во просторијата за наплата не во сестринска соба. Ти каде плаќаше? Во сестринска кај цтг?

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.784
    Допаѓања:
    325.096
    Даваат макијато и нес ако си побараш :D
    Раѓај ајде ,коа родив јас трето сите можат :D

Иначе да и со мене сестрите така се испонашаа.Као кое по ред бебе ти е?Велам па трето.Ееее имаш искуство ти ајде си знаеш се :D И ги снема.

На tina2018 и Chanell* им се допаѓа ова.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    Ау не знаев, а мене главата ми пукаше утредента. А баш и @kukla21 пиша дека кафе побарала.
    Ај ќе знам за во иднина :D

Па и Петровска кога ќе дојдеше на визита со сестри им викаше глеај второротка како е искусна и одма става бебе да цица, они да да супер,браво и толку. Цимерката прво бебе и е, ама ни неа нешто многу многу не и објаснија. Сама го ставаше на града и мене ме прашуваше како да знае дали фаќа добро, минус имаат само за тоа овојпат.
    Трето за 4-5 години:inlove:

На mal.ecka и tina2018 им се допаѓа ова.
  4. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    2.618
    Фала ти мила,ми олесна, иначе бунт ќе кревав хахах, и јас сакам таму кај Симонида, па може да спиделиш искуство како пројде и кој те породи?

5. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    2.618
    Не плаќав ништо, не завршив работа само ме изнервираа, ама таму пројдов и некако се во едно ми се виде па си викам ако е така бема таму да одам ич

6. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Хахаха да се надоврзам за кафето и јас искористив кафе, болничарката сама не понуди последниот ден, многу заживеавме со неа, таа и ме прими во соба а тогаш си плачев зашто синчето како ќе биде дома само без мама и ми вика исплачи се и ме стана од кревет утредента после царски.
    Инаку болничарките каде каде пофини и услужливи од сестрите.
    Првата ден заборавија да ми стават клексан и утредента кога ги прашав ми викаат запишано е дека си примила и викам еве види на раката немам и ми вика може си спиела.. Секакооооо. Како сите инекции ги сетив, таа баш што печи не. Арно си ја знаев терапијата дека второротка.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    4.992
    Јас сум од Систина прееезадоволна.
    Најпрво техничкиот дел- самиот пораѓај, како од шала брзо лесно со зезанција на бокс. Беше се брзо немав ни време за анестезија и одма си станав сама од бокс. Бебе со мене од старт си фати да цица.
    После си се најадов убаво се осеќав прегладна. Вечерта се напив и кафенце и после се одморив. Втор ден зен состојба јас и бебе уживанција.
    Кога излегов бев преодморена, насмеана, како на кафе да сум била.
    Едно прекрасно искуство цел живот ќе го памтам.

На mira.mira, Ljubova, happygirl и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Симонида ме породи и мене природно, супер искуство имам со неа. Цела бременост ми ја водеше и на пораѓајот беше цело време со мене, остана уште една смена додека се породив. Многу смирена и позитивна. И секогаш ми беше достапна на вибер. Пораѓајот ми беше тежок на крај се намачивме, ама она брзо реагираше и супер заврши сѐ и за мене и за бебка. И покрај тоа се осеќав како да имам некој близок до мене, а не докторка. Во сигурни раце. После пораѓај викенд фати и доаѓаше од дома за да ме види. Уште 10 деца да родам кај неа ќе одам. Нема да згрешиш ако ја одбереш. Со лесно :)

На mira.mira, Didi***, S.o.F.i и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.839
    Ко ве читам си посакувам природен пораѓај, иако само царски ми е познат.. Мачна ми е помислата за неможност од станување 15тина дена, болки, рани, фластери и сл.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.244
    Допаѓања:
    76.261
    Битно живи и здрави. Ако ти е за утеха имам и природен и царски и после царскиот побрзо се опоравив него после природниот. 7ми ден после царски дома се си правев сама, болеше раната ама се трпеше. Додека после природниот си имав компликации, неможев да седам на гз 2 недели и едно 40 дена се влечев по дома со страшна анемија и други работи + Сакам трето, малата ми е веќе 4+ и би пробала и природно ако можам, здравје ако се одлучам конечно за трето. Но ако мора царски, не би ризикувала. Вториот ми беше итен царски, иако тргнавме природно, малата реши царски да се роди :D

На Anaksunamoon, tina2018, drugarka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Blaze tebe poradjaj kako od pesna kamo sreca site da ja Imat tvoja sreca :), kaj koj doktor bese? Jas planiram Sistina carski ke sum taka mi kaza doktorot skoro 40 sum prvo dete ivf go gledase I rece carski prirodno nema sansi.

12. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    2.618
    Фала ти мила, утре ќе се видиме се надевам асално па ќе видиме дали ќе се совпаднеме една со друга

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Бидејќи најскоро беше во Ремедика, можеш ли да пишеш што се' ти беше потребно да имаш во торбата за тебе и за бебето, дали нешто требаше да ти носат од дома додека беше во болница? :)

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.814
    Да не си слабичка? Јас имам кукови па се расправам со доктори е дека сакам природно. Али сум 44, па ми викаат не сум била мала. Се надевам дете да изненади таму накај 38ма недела па да не се замарам дали природно или царски.

На zverkica и gladiola37 им се допаѓа ова.
  15. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Ma kaj slaba dosega 30 no edela 14 kg se zdebeliv I imam 89 kg, nema gestaciski dijabet zasega nemam pritisok, osven sto imam vrodena trombofilija primam kleksani, ivf trudnica dosega ne sum radjala prvo dete plus 40 godini, uste koristam utrogestan preventivno imav edna biohemiska prethodno, e sea prasav taka mi kaza kraj na kraj I bebe I jas da sum dobro pa carski carski se spremam psihicki :D

16. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.779
    Кога ќе одиш на породување понеси си само полнач, јас си земав и четка за заби и паста. Некои не носеа ни тоа па им обезбедуваат од таму, исто и шампон или купка можеш да си земеш. Друго ама баш ништо не ти треба и нема потреба ништо да ти носат. На пример мене ми испука едната брадавица и они ми дадоа маст па потоа ми ја предложија да си ја купам за дома. Така да се си покриена.

На Ljubova, Дениција21, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.814
    Ја те шијам, 91 кило. 10 плус од трансфер. И јас се спремам и за двете опции ама пак сакам природно да пробам зашто операција некако не ми се прави. Прошлата година правев прв пат операција у живот, лапаро и хистеро, и си викав што ми требаше да дигам рака у вторник. Ама пројдов супер. Ќе видиме, само да е се ок и за нас и за нив.

На zverkica и Nbnbnb им се допаѓа ова.
  18. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Здраво женски, пред 9 дена сум породена во Ремедика, кој има прашања за било што слободно нека ми пише тука или во приватна порака. :D

На Ljubova и Калатеа им се допаѓа ова.
  19. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Јас. Сакам се да знам :) кај кој др? Природно? Колку пати се иде на прегледи пред тоа? Од која недела? Колку се чека пред секој преглед? Дали има гужва? Дали си задоволна од односот? Дали ти покажаа се околу доење и капење? Може ќе ми текне уште нешто :)

20. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Ме породи Д-р Симонида Котларова, царски. Почнав природно и бев упорна до самиот крај кога мораше итен царски затоа што контракциите не му влијаеја добро на бебето, а процесот кај мене идеше споро. Како и да е тоа се случи со мене. Претходно бев 3-4 пати на ЦТГ (тоа зависи од тоа што ќе види Д-р, дали има контракции, протоците на крв, дали си отворена, плодовата вода, постелка... Со ЦТГ почнав од 36+4. Ако нема трудница на ЦТГ одма ти пуштаат и после тоа чекаш за кај Д-р, колку чекаш зависи од гужва. Се случи да чекам околу 1 саат, а и да влезам одма. Она кога ќе ти ги закажува прегледите ќе ти рече пр.дојди од 9 до 12 било кое време. Од односот презадоволна, мед.сестри се многу професионални, фини, достапни во секое време, докторите, целата услуга е врвна. Околу доење постојано помагаа, а за бањање има едукација (ќе те викна додека го бањаат твоето бебе и све ќе ти објаснат). :)
    P.S има и дополнителни трошоци што не ги напоменуваат претходно.

На Butterfly1212, Didi***, marijamarkoska и 1 друга личност им се допаѓа ова.