Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Па што не ја праша ти што збореше претходно?

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Па ја прашав, кукле, и она се збуни, па вака-така и прекинав со муабетот. А има и такви што ќе поминат лошо на државно и ми го кажувале тоа и после некое време ми рекле: супер поминав, таму се најдобрите стручњаци :x

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Братучетка ми има лошо искуство со Систина. Требало да остане 2 ноќевања со природно породување, таа ја напуштила болницата одма утредента, секако со потпис дека е на нејзина одговорност. Рече дека никој не ја погледнувал, бебето и плачело цело време не и покажале како да го надои, многу работи ми кажа и беше тотално разочарана

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Она што очекувала за 1 ден во кој имала и чин на породување?!

На mariz и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  5. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Секој има позитивно и негативно искуство, како по приватниве болници така и во државните. Затоа е и форумов за да споделуваме искуства, не да се напаѓаме една со друга.

На Meckicja, stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.932
    Допаѓања:
    123.476
    Другарка ми си го зема авансот. Само треба маж ти да викне.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Не се сите по приватниве клиники најдобри. Јас во Ремедика имам тотално разочарувачко искуство, а колку пари сум оставила таму што се вика. Не значи ако е приватно дека ќе трчаат по тебе.

На Meckicja, stevemila, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  8. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Јас не сакам да заминам од Санте, засега сум задоволна многу, а каде и да е се ближи терминот за породување. За се што имам недоумица му се јавувам на приватниот бр на др јегени, и секогаш ми одговара. Вистина засега немам немам никаква забелешка, се надевам дека така ќе биде и кога ќе се породам

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Секој со своето искуство но да е искрено. Погоре коментаров ми личи на измислен.
    Јас сум презадоволна. Дека никој не дошол некого да види или дете оставено да плаче е тотална измишљотина

10. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Па ако ме лажеле мене, па јас вас. Како што ми кажале така ви пренесов. Како што реков секој со свое искуство

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Јас не сум кажала за дете оставено да плаче. Не знам зошто си ме цитирала мене.

12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Пишав погоре мислејку за друга членка ама не се изразив добро. Извини

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.307
    Јегени и Елма Абдула. Внимавај на сестрите гинеколошки, сите до една се олош освен тие во шок соба, тие се строги ама добри. Внимавај на сестра Хаџер од кај бебињата, јас со неа имав најлошо искуство, буквално ќе ми го убиеше бебето со воздух во инфузија. Тања од педијатрија е супер, и она е малце строга ама добра е. Не очекувај дека ќе се вложат за да те научат да доиш, не знаат, немаат трпение а богами ни кадар, мене ми го ставаше бебето на града и брзаше да оди ја викаа. Едноставно нема трпение и нема кадар. Ни под разно немој да си одиш ако ти каже Јегени порано, мене дојде на 3 ден да ме пушти, викам не можам, дома не е средено за бебе, моите прават мекици, кај да одам. Исто и таа менаџерката ќе те убедува. И ти посакувам среќа да добиеш бар кревет кој е исправен, наслонот се подига, телевизор кој е приклучен на антена оти кога лежев по втор пат умрев од досада, немаа платено тотал тв и немаше ништо телевизија. Исто и ортопетката е катастрофа, појма нема од животот.

На mssuniquee, stevemila, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Женички во систина царски четири ноќи петтиот ден те пуштаат а после 12 часот денски или како?

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.932
    Допаѓања:
    123.476
    Еве од Систина земав вчера . image.jpeg

На ada21, kukla21 и fina erika им се допаѓа ова.
  16. Katerina2017

Katerina2017 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    150
    Јас колку што сум информирана 3 дена е доколку природно се породиш а 4 дена со царски рез...ако е се во ред, ако има некоја компликација или дополнителни испитувања те задржуваат плус...зошто нејзе ја пуштиле утредента...???

17. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.312
    Така така. Гинеколозите фантастични. Педијатрите катастрофа. Сестрите 80% се одлични. Имаат осет и трпение за учење на подој. Само ако те фати празник тешко тебе, една е на смена. цтг од 36-37 недела е безплатно. И претходно ако морало да ти се прави е безплатно ако веќе ти е договорен пород. Оставаш прво аванс од 6000 денари. Прегледите за новороденче само општите се бесплатни. Ехо на срце се доплаќа ако добро памтам 2000 денари. Кај некои се погодило скриени трошоци кај некои не. Кај мене лично имаше скриен трошок за кој документ никаков немам.
    Инаку еден ден повеќе се лежи во ремедика, неголи во систина. првиот ден ти е нулта ден, така да ако на први се пораѓаш-на 6ти излагаш со царски, а со природно на 4ти

Инаку јас спомнав дека сестрите од Санте читаат по форуми. Не реков да не си кажувате мислење, таман работа, реков само ако ми пише некоја (ми се спротистави) лом ќе треба да се сторам а не сакам по форум да се карам.

На Meckicja, stevemila, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Јегени пеки, Адамова хематом не ми виде поголем од бебето. И ми се дереше на телефон. Јас пари да ми дадат не би одела кај неа. Моето искуство беше страшно со неа. Ради неа сите компликации ми настанаа...Но па ќе кажам, мое искуство. :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.312
    Утнав во пишување. Ако на први се породиш на 7ми излагаш или природно на 5ти. Значи првиот ден нулта ден и цели 5 односно 3 дена.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.932
    Допаѓања:
    123.476
    Кај Адамова и јас не би, ама ете име е и многумина одат. На времето била најдобра. Жената има 70 и кусур години и нормално е да не ја работи работата како порано.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.