На старт плаќаш 6000 како резервација, е сега до пред два месеци тие 6000 влегувале во цената, ама веќе не. Ние имавме + ковид тестови за мене некаде околу 3500 и за бебето нешто што примаше. Тоа зависи од што ќе примате, на цимерката и беше поголема сума и од мојата, она нешто примаше дополнително, така да зависи од потребите ама како и да е секогаш ќе има нешто +
Јас сум породена во Систина природно со двете, за второво освен пцр тестот немавме никаков дополнителен трошок, а за првото останавме +3 дена со бебето во болница и нормално дека имавме плус трошоци, ама тоа беше затоа што имаше потреба да останеме.
Da da, jasno deka ako ima potreba ima i trosocu plus, ama ova so 6000te iljadi e ona sto me iznenadi. Ispaga deka go pokacile poragojot za 100 evra.
Како не влегуваат? Пред 4 години влегуваа, глупости. А за што ми е тој капар мене , за да се честат они? Инаку јас пред 4 години се породив таму и немаше скриени трошоци . Многу минимално имаше, т.е на наше барање анализи
Ne sum bila jas, ova druga clenka pogore pisa. Jas zdravje isto sakam vo Remedika pa zatoa se zainteresirav.
Стварно глупост.Значи капарот тоа значи на крај ти го одземаат од сумата,од друга страна ако не се породиш кај нив нормално пропаѓа капарот.Ако е така тоа си е поштена частенка за нив
Не се здрави.... И колку вкупно плати? Јас пред една година да имав дополнителни трошоци за бебе и царски беше 115.000 ден. Плус 4000 ковид тест тоа се 119.00 и јас плстив за бебе испитувања плус 3000 ден. Вкупно 122.000 во нив и капарот од 6000 ден. И плус 1850 мислам кога го давав капарот за инфекционен тест мислам беше. А пред две години царски исто платив вкупно 117.000 нешто поситно. 109.000 и капарот 6000ден тоа се 115.00 и плус 1500 мислам беа за бебе прегледи општи
Не , се наплајќаше само скринигот за слух и ехо за колчиња додека беа во болница тоа 1500 ден беше Дополнителни крвна група се испитува и шеќер јас тоа доплатив
Аууу дефинитивно најскапи. Мене значи како што размислувам за Димитров пошо е поскап ќе ми дојде којзнае која сума, може 140.000 Лудило. Плодност на пример е мн поефтино околу 90.000 мислам е царски.
Прескапо во Ремедика...а условите не ги менуваат. Во Систина која цена се пакетите? Имаат некако плус поволности...
Не наплаќаат, прв преглед со вакцина, преглед после паѓање на папоче и преглед на еден месец не се наплаќаат. Како и гениколошки преглед по 40 за мајка не се наплаќа. Јас немав скриени трошоци.