Точно е тоа за Ремедика, денес ми наплатија 6000 ден. како аванс со објаснување дека бе се одземале од вкупната сума, туку се рачунале за сите џтг, ехо прегледи, инфективен тест и сл. Значи плус 6000 на вкупната сума на пораѓање да знаете.
Не се нормални Тогаш нека пуштаат маж на преглед, пораѓај и посета. Сите ќе им отидат. Ако. И им нема логика тоа. Може ќе оставам капар и утре ќе се породам? Кое цтг , кое ехо? Секој ден ќе им идам на ехо Баш ја најдов сметката од пред 4 години и тие 6000 ми ги одбиле а царскиот 90.000 бил. Вака доаѓа 500 евра поскапен. А баш ме интересира спаваќите и шпихозните за бебе дали ги обновија? Бар направија ли нешто
Vo april se poragav 115.000 besw carskiot, 6000 unapred koa pocnuvas ctg. Plus imase eho na kolk i onoa za sluh...a i za tie treba prvo da te prasaat dali sakas a ne bap u faktura. Ama prijatno me iznenadija fraxiparinote sto ne mi gi naplatija pa ne iskomentirav. Korona test si napraiv na drzavno,krvna grupa isto, a za infektivniot skrining mi rekoa del od paketot e
Јас во Октомври. Арно имав крвна група од пред бременостите. И увидов за една година доста поскапување а богами и си растат цените
Јас се породив Систина исто пред 3недели. Не плативме ништо плус освен два теста за мене за ковид брз пошто беше ноќно време и сабајлето регулар и крвната слика што ја наплатиле не е за бебето туку за мајката со крвна група. Вкупно 97500 плативме два ковид теста и крвна слика со крвна група за мене
Крвната слика за мајката при прием влегува во цената, тоа го пишува и на самиот пакет Крвната група ти ја наплатиле секако, јас имав пд претходно.
Мене крвната група не ми ја наплатија во Систина, платив 1150 ден плус зарди дополнителна крвна слика за детето бидејки имаше жолтица. Платив 91150 а во крвната слика имаше и крвна група испитана. Ковид тестот плус платив претходно тој не влегува во пакетот. Ова пред 3 недели.
Вреди за секој денар. Јас сум лично многу задоволна од целокупниот персонал колку се само трпеливи и од хигиената, храната. Патронажна сестра ви дојде ли дома?
Исто и јас, второ дете, втор пат таму. Викам уште три да родам не мењам. Најубавите моменти во животот доживеани како што треба за мајките. Од Кавадарци сум, не сум од Скопје за патронажна
Па и јас не сум од ск па се пријавив дека сум породена и дојде патронажна сестра. Се прашувам само зошто дојде. Ми разгледуваше по дома кое од кај ми е ме прашуваше
Инаку и мене коа ми дојде патронажна ме прашуваше што работиме со мм, чива е куќата каде што живееме... глупости живи.