Во 38 мене ми правеа. Тоа пред 1год ама претпоставувам уште важи истото. Како да слушнав дека и брзи прават сега на прием плус пцр во 38ма.
Здраво, дали некоја што е скоро породена во Систина може да ми каже како е за посети, кој може и дали треба тест? Јас сум 40+2, чекаме до понеделник со др. Палчевски, бебе е високо ако не се спушти ќе одиме царски, 41. Не форсираат, и др ми вика даваме шанса ама повеќе од тоа не би чекал, ако сакаш потпиши само согласност дека одбиваш царски и тоа е тоа. Треба да се верува, не за џабе сме ги одбрале.
не треба тест.. може само сопругот да ти доаѓа..дента кога ќе се породиш на кратко и плус на посета има секој ден од 10 до 12
Здраво Дали може мислење за доктор Слободан Дракулевски ? Слушнав само позитивни работи, па ме интересира и вашето искуство. Ви благодарам
Дали некоја знае за колку време го даваат резултатот од ПЦР тест во Ремедика? И кои се сега цените ако прават и ПЦР и брз?
Уште едно прашање за Ремедика како е плаќањето? Не сум плаќала голем износ...го поминуваат на картичка? Или нешто даваат договор фактура?
Можеш ако сакаш да си платиш со картичка, но провери до колку ти е лимитот за плаќање со неа. Ако не е доволно, можеш да го зголемиш (сама ако имаш електронско банкарство или во банка).
Здраво мамички, дали има некоја да сподели искуство за породување со царски рез во Санте Плус? Јас сум 33+4 но бебушот е завртено карлично па изгледа ќе треба да се спремам за царски .
Здраво. Дали ќе може некоја да ми објасни за осигурување кое покрива за породување во приватни болници и дали мора веќе да се има пред да се остане бремена?
Не знам дали е исто во сите осигурителни компании, но јас имам осигурување од Кроација и за поврат на средства има каренца од 3 месеци, односно важи само за услуги најрано 3 месеци по склучување на полисата, вклучително и бременост која почнала мин 3 месеци по склучување на полисата.
Jas imam od Halk, 8 meseci od sklucuvanje na dogovorot ne moze da se koristi paketot za bremenost i poroduvanje. Ova znaci treba da pominat 8 meseci da moze da se iskoristi. Se odnesuva na pregledi vo bremenost i poroduvanje.
Уште едно прашање за Ремедика. Знам дека не примаат посети...се мислам за сопругот сакав да му кажам дека не мора да зема слободенден, да си иде на раб дента кога ќе ме примат? И онака нема ни каде да се мота у Ремедика џабе да дреме ваљда само ќе му се јават што заврши царскиот?
Нема потреба да зема слободен ден, може да излезе само од работа кога ќе му се јават дека може да го види бебето преку стакло