Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Да и јас правев лапаро-хистеро кај Димитров за тоа е број еден во Мк и пошироко. Ама баш дека не збори и е така малку повоздржан незнаев баш за пораѓај како би било. Јас си сакам некој така помил да речам:) И дали е виситина дека кај него е поскап пораѓајот и за колку?:D
    Благодарам најнамногу на споделеното искуство:inlove:

2. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Да, кај него е поскап пораѓај от за од прилика 150 евра, во Понеделник сум на прво цтг тогаш ќе знам ќе ти пишам

Сара Лав likes this.
  3. October20

October20 Истакнат член

Супер искуство, ме породи Д-р Симонида Котларова. Она ме водеше последниот месец. Многу сум задоволна, докторката е достапна во секое време, само кај неа има гужва се случува да треба да почекаш за преглед откако ќе завршиш со ЦТГ, а и знае да биде побрза на прегледите, но сепак што и да прашаш ќе ти објасни. Персоналот е совршен од сестра до акушерка достапни за се што ќе побараш, што значи за грижата за мајката и бебето сум исто многу задоволна. Пиши ако нешто те интересира подетално. :)

4. October20

October20 Истакнат член

Не можам да ги вратам на пораката не знам што е раб... Ако сакаш пиши ми во порака како си на ФБ или инста за да можам да ти одг.

5. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Јас сум прееезадоволна. Немам зборови за нега и грижа за однос за се. Прееедобро. Ги надминаа моите очекувања. Уште сум во болница. Бев кај Димитров човекот е профи. Малку покомплициран беше мојот случај затоа го избрав него. Инаку сите се и повеќе од одлични. Ефремов и Котларова се мислам фаворити.
    Ако сакаш помил Котларова е супер. И мене морам да признам не ми беше сеедно што професорот е секогаш во гужва и малку ми беше мисла. Си сакам така повеќе тинтрење - повеќе ехо :):)

Bubce38, Ljubova and Сара Лав like this.
  6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

@ariel30
    Кои доктори од Санте би ми ги препорачале како најдобри за пораѓај?

7. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Сите се добри, др, Синан, Манџуков, Палашевска, Елма, проф. Адамова сите овие се добри. Мислам уште е таму и др Божидар.. кој и да се погоди на недоговорено. Ок си се докторите

Erika.greeneyes likes this.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Кај Адамова никогаш не би се порагала, ниту пак бременост би водела. Фала му на докторот што ме одврати од намерата за кај нејзе да се порагам. Кога се порагав во Санте спратот ечеше од неа кога одеше во визита кај тие со породилни болки, зошто викале од болки. За пари богами и ќе трпи што викаме, арогантна до бескрај. На другарка ми и беше кажала аномалија бебето дека има, што немаше врска.

eli25 and stsmua05 like this.
  9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

А тебе кој те породи? И како си задоволна?

10. anggell

anggell Форумски идол

Мене ме породи Гордана Кипроска, не работи таму одамна, имав прилично лесен порагај, сестрите катастрофа, основни познавања немаат за папоче на бебе и доење. Ти се верува ли дека си заминав од таму со ниту едно објаснување за доење, за папоче на бебе. Па и капак на се останав една ноќ плус докторката на денот кога требаше да излезам не дојде, ми вели сабајле ќе дојдам да те видам, и ни сабајле не дојде. И бев спремала поклон, од инат ни поклон виде ни ништо, си го земав, маж вели остави сестрите ќе и дадат, ма какво оставање. Дури и една докторка на визита прокоментира што не е таму за своите пациенти. Персоналот од тогаш дел е сменет, многу отидоа по другите болници и сестри и доктори, често се менуваат таму, мислам дека Елма најдолго се задржа таму.
    По втор пат јас таму не би се порагала искрено, знам една што беше ден два после мене кажуваше дека немаат анестезиолог во моментот за епидурал.

eli25 likes this.
  11. ariel30

ariel30 Истакнат член

Секој со своето искуство јас искрено од Елма сум презадоволна, една мирна и способна жена. И Синан исто многу добар впечаток ми остави не зборуваше македонски ама 10 пати дојде да праша како сум. Не се согласувам дека нема анестезиолог, Палашевска е таму и еден друг доктор не му го запомтив името. Може не е како во Систина услугата, ама не е и цената иста. Јас сум презадоволна и за третман и од персоналот

12. Sunshine*baby

Колку ноќи се лежи во Ремедика со царски рез? Дали примаат еден ден пред закажан царски или на денот на царски?

13. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Примаат на денот на царски, утрото во 8 најчесто.
    Со царски остануваш 4 ноќи

Ljubova likes this.
  14. Sunshine*baby

Ти благодарам

15. anggell

anggell Форумски идол

Па имаат, да, една, ама тогаш таа беше на боледување, дали рака скршила така нешто, и немаа замена. Каква е таа болница со еден анестезиолог. Може сега сменето е, ама тогаш беше една и единствена.

eli25 likes this.
  16. RAK91

RAK91 Популарен член

При породување со царски во Ремедика со маски седевте?

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ако мислиш на самиот пораѓај, јас да зашто ги чекавме резултатите од пцр тестот. За тие што веќе имале негативен тест не знам. Во собите стававме маски само на визита.

tina2018 and RAK91 like this.
  18. RAK91

RAK91 Популарен член

Јас сум со негативен, денес правев. Се надевам без маски е ;(

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не беше страшно и со маска. Со лесно :l:

RAK91 likes this.
  20. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Со маска,само за слика ми ја извадија а на моја братучетка пред 1 месец и за слика не и ја извадиле
    А во соба бевме без маски со цимерката

RAK91 likes this.