Sistina не носевме маска воопшто .Кога прашав во соба дали треба сестрата ми рече ние носиме маска за вас.Едино кога бев да видам бебето како се бања носев маска инаку не.За време на царски анестезиологот ми стави маска медицинска од оние преку кој кислород се пушта ако има потреба.
Д-р Лидија Палашевска е анестезиолог, а има и деуга докторка Палашевска таа е гинеколог. Две различни докторки сњ
Нема логика. Немаше логика ни по мене да прајш тест и 2 недели да ти важи. Божем готово во тие 2н нема да се разболиш. Систина мислам одамна правеа рапид на прием Се сеќавам колку под стрес бев да не ми се јават дека сум позитивна. Глупости...
Мене ми правеа и рапид и ПЦР во систина, најголем стрес ми беше чекањето од страв да не ме пратат на ГАК
Јас во сала не носев маска у Чаир. Царски се породив. А и цимерката која се породи спонтано исто не носела маска. Кога ме спремаа долу за во сала имаше 2 жени кои веќе ги носеа на бокс. Исто без маски беа. Само за визита стававме маски
Јас не, октомври 2020 беше тоа. Ама срцевиот пулс на бебе почна да паѓа драстично и за 2мин ме однесоа на итен царски. Не знам дали немаа време да ми кажат маска да ставам
Ако си позитивен од приватна праќаат на државна? Е зошто? Па на толку пари зарем немаат опрема или што, па баш родилките така да ги препраќаат. Ова секоја приватна така го прави? Не прима позитивни да се порагаат? Ако е така дури сега се наплашив
Санте не враќаат, мислам дека дури ни тест не прават ама за второво не ме држете за збор. А за другиве и мене ме разочара тој податок искрено :/
Не е проблем опрема или слично туку мислам тоа е наметнато од повисоко ниво во државава. На ГАК има посебен ковид центар и тој е за позитивни трудници.
И јас го дознав ова неколку дена пред да се породам. Сите приватни го прават тоа, ако веќе е време за пораѓај ќе те породат ама после се лежи на ГАК И во Санте е исто, не е до нив, така им е наложено од државата и сите приватни истото го прават
^ Искрено се разочарав, сите одиме на приватно не од што пари на претек имаме, него што се чувствуваме посигурни за било што.
Доле и во Август носеа сите и горе исто. На бокс носев маска оно 40 степени немаше клима јас што од болки што од топлото вода течеше од мене. Ја вадев маската ми се дереа да ја вратам на мене. А доле ме тестираа пред пола саат. Во Сала на царски не носев маска секако ти ставаат кислород. На оделение само за визита. Ти стои болничарка на вратата и само вика маските ве молам одма. Имаше една болничарка Александра висока влагаше во 5 ипол сабајле не будеше да сме си ги наместиле креветите за визита и маска да ставиме Ја неможам да станам креветот ќе си го местам
Глупости ми е тоа. Водиш бременост и планираш пораѓај таму и ако излезеш позитивен ( не дај боже), на ГАК бе. Јас имам уплав од клиника, па уште да треба таму да одам леле.
Ова дека од вчера, завчера повеќе позитивни има. Ама не ми е јасно зашто викаат, па кревет да местиш? Фала на инфо. Честитки.
Јас стварно не разбирам ние креветите да сме си ги наместиле дека визита. Ако е малце чаршавчето измрдано одма го местат. Многу се тресат за визита.