Само пофалби за Др. Кони. Првата бременост ми ја водеше, се пораѓав баш кога беше на одмор и дојде од дома да ме породи. Вторава бременост пак кај неа ја терам, секако и пораѓајот. Топла препорака
Фала ти многу, јас се размислувам веќе сум 29 недела и сакам да почнам да идам да се договорам ама најверојатно ќе биде она
А тоа дали ќе бидеш на нога за брзо и целосно функционална од докторот зависи?! Мене и цимерката не породи исти доктор. Јас за нецели 20ч ги шпартав ходниците, она ни после третиот ден не можеше сама да појде до вц.
Така е, тоа си е до самите нас. И јас после првиот царски веќе следниот ден одев по ходници, додека мои блиски беа улежани уште 10тина дена дома.
Зависи. Да те ровари и тегне и истрауматизира ткива, не верувам дека ќе се опоравиш ни за два месеци. Секоја препорака и од мене за докторкава.
Опоравувањето зависи од самиот организам. Кој ве лажел дека од докторот зависи? Резот е иста должина кај сите, се знае од каде до каде се сече. Исти слоеви кожа мускул сало имаат сите жени. Сигурно и мене што ме боли и ден денес на промена на време раната докторката е виновна.
Сум пишувала и претходно. Уште 5 да треба да родам, ќе се пораѓам кај Корнелија без око да ми трепне. Прекрасен човек пред се, и докторка професионалец. Родив дете 4400, со големо крварење и 200 пулс, при тоа алергична сум на куп лекови, таква смиреност и професионалност, немам зборови. Пост царски, за 5 дена трчав буквално. Никаква траума немам, само убаво искуство.
исто. имам сменето многу гинеколози додека не ја сретнав случајно бидејќи беше дежурна вечерта кога прокрварев, од тогаш не ја мењам за никој
Да споделам искуство во однос на Ковид тестовите. Ме примија вечерта ме изолираа сама во соба и ми направија брз тест. Беше негативен. Ми кажаа дека сабајлето ќе ми направат ПЦР но бидејќи е викенд ќе ми земат брис и ќе го пратат во СинЛаб бидејќи кај нив лабароторијата за брисеви не работи викенд. На прашањето дали ќе ме породат во случај да е позитивен ми кажаа да ќе ме породат но неможам да лежам кај нив. Во меѓувреме вечерта јас се породив, утредента ме тестираа и тестот беше негативен. Така да сепак си се до негде организирани не те оставаат да чекаш до Понеделник за тест. Се породив во Ремедика.
Честики Сара и фала за споделеното искуство Кој др те породи? Претпоставувам беше договорена од претходно со кој треба. Природно или царски и како помина?
Ме породи Котларова природно без епидурал немаше време. И жената е што да Ви кажам кралица. Да не беше она незнам како ќе се породев. На бокс така убаво ми покажуваше како да дишам и буткам што се породив буквално за 2 минути. Болките не ги коментирам тие се шок ама неизбежни. Бидејќи бев без епидурал да не ми покажеше онa убаво што и како треба да правам мислам дека ќе им приумрев таму, а со нејзина помош се роди буквално со 3,4 напони. Иначе бев договорена со друг доктор но не успеа да стигне бидејќи се се одбиваше многу брзо и неочекувано. Дечкото мој не изненади и дојде порано и сега е прематурче ама полека полека ќе пркне
Во која недела тестираат во ремедика за корона? Планирав таму за пораѓај за 10 дена имам закажано преглед а денес позитивна на корона излегов