Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    26.314
    Ќе ти помине за 10 дена:)

2. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Дај боже мислам воз ме прегазил:whew:

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    295
    Во 38гн.
    Мене ме тестираа 38+1.
    Побрзо оздравување.

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  4. shy94

shy94 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Дали некој знае во Систина дали цтг спаѓа во пакетот за породување како што пишува на страната и треба ли да се остави капар претходно кога прашав ми рекоа рано е, а сега сум 37 недела баш денеска сум на контрола би требало и цтг да ми направат.

5. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.739
    јас до 36та недела си плаќав контроли, после тоа одев често на цтг и ехо ништо не ми наплатија.. немавме оставено капар, си плативме кога се породив

На TeddyGrey и shy94 им се допаѓа ова.
  6. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Дали има некоја мајка што е сега скоро породена со царски рез во Ремедика. Мене ми закажаа за во Вторник и сега ми се јавија неколку прашања во глава.

7. Leo@

Leo@ Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nekoj ako moze da mi kaze mislenje za doktorkata Kornelija Trajkova od Sistina za poragjaj i dali nekoja se porodila prirodno kaj nea .Vi blagodaram

8. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.739
    Здраво, имам повеќе пати пишувано за докторката на темава. ми ја водеше целата бременост и ме породи. природно се породив пред два месеци, со провокации. кога ми ставија провокации бебето се качи горе а беше и со папочната умотано, сите што беа собрани во предпородилна беа за царски, среќа докторката реши да почекаме, на крај мораа да ми ја исклучат и епидуралната, но сепак успеав природно да се породам и сум им благодарна за тоа. во текот на бременоста ми беше секогаш достапна за било какво прашање и сл. искрено сум презадоволна , пред се е прекрасен човек и добар доктор, да треба пак да раѓам повторно би ја одбрала др Корнелија.

На mcluckie, Ljubova и Leo@ им се допаѓа ова.
  9. Еленка***

Еленка*** Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Здраво мамички сегашни и идни
    Моментално сум 32 /33 недела, планирам порагај во Систина кај д-р Иванов(до сега цела бременост ми ја водеше и сум искрено презадоволна од него, не би го мењала за ниту еден друг )
    Би ве замолила доколку имате некаква информација дали трудница позитивна на корона може да се породи во Систина или не... Искрено јас трчам по докторот и би ми било стварно криво ако не дај Боже искочам позитивна на крај и треба да ме породи некој друг не он.
    Плус некаде како да прочитав дека може сопругот да биде дел од породување и да доаѓа на посети-или тоа е више поминато и не важи со сегашнава ситуација?
    Thanks in advance за инфото

На Ivonan@ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. shy94

shy94 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Ако излезеш позитивна не дај боже те праќаат на клиника, јас го прашав истото пред две недели инаку сум кај Дракулевски

На Ivonan@ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    2.373
    Доколку недај боже имаш позитивен тест не може да те хоспитализираат. Ако одиш со болки ќе ти направат тест ако не си претходно тестирана, може меѓувреме ќе се породиш може не нели тоа зависи, ако дојде позитивен тест ќе те препратат на клиника. Не смеат да те примат позитивна посебен ковид дел има на гинекологија на клиника. Така е мислам од Влада наложено. За ова со владава не ме факај за збор ама мислам дека е така.

За посети дента кога ќе се породиш сопругот може да дојде кратко да ве види и тебе и бебето ќе ви го донесат во соба, останатите дена посета е од 10 до 12 само и само сопругот може да дојде.

Со лесно мајка и дај боже да се дочуваш до пораѓај.

На Ivonan@ и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  12. NEA

NEA Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    530
    Здраво, првото породување ми беше на гак пред скоро 3 год. Сега со второво се мислам за приватно, но сакам бременоста да ја следам кај мојот матичен. Дали може да одам само на пораѓајот во болница? Иначе сакам природно без никакви анестезии и провокации, како ќе ми пукне водењакот, да си одам во болница и да се породам :) Би одела пак на ГАК ама сега е само за ковид позитивни. Иначе имам многу време - скоро 2 месеци сум :)

13. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Не знам зошто се шири таа дезинформација, ГАК не е само за ковид позитивни. Посебен е тој дел и не се мешаат со негативните.
    А инаку да, можеш цела бременост да ја следиш кај матичен, а на таму каде што сакаш да се породиш обично се остава капар во 36недела и се започнува со ЦТГ.

На Rubiii, mariz, LazaLaza и 6 други им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.666
    Допаѓања:
    18.310
    ГАК е единствено место каде пораѓаат ковид позитивни трудници. Затоа што гак има посебен оддел. И тој ковид оддел е целосно одделен од регуларниот оддел за раѓање.
    Ако сакаш можеш да раѓаш на гак.
    На приватно можеш секаква комбинација да направиш. Не мора ни еднаш да отидеш, и со пукнат водењак ке те породи дежурен доктор. Најубаво да избере доктор од 35 или 36 недела и да правиш цтг таму.

На Anaroz1, NEA и Tiny Love им се допаѓа ова.
  15. NEA

NEA Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    530
    Штом може ГАК, пак таму ќе одам. Во последно време сите што се пораѓаа окулу мене ми кажаа дека не можело- па од таму инфо. Се надевам дека се ќе е добро до тогаш :)

На tina2018, Tiny Love и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  16. Еленка***

Еленка*** Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Фала ви мноогу мамички на инфото...
    Се надевам дека тетка рона нема да ме фати и се ќе си биде во ред

17. Muf

Muf Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2019
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    149
    Здраво ве молам искуства за доктор и услови од некој што се пораѓал скоро во Санте и во однос на цената искуства?
    благодарам

18. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Добро зар ниту една членка се нема породена со царски рез во Ремедика во скоро време за да и поставам неколку прашања?

19. Dani99

Dani99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    58
    Zdravo da ve prasam mislenja i iskustva so Dr. Božinovski vo Sante plus. Doktorov mi bese prviot ginekolog sto me pregledal kaj Korunovzki koga rabotese ama sega za poragjaj neznam ima li nemoja iskustvo.

20. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Јас ама во октомври 2020. Прашај слободно