Има можност, само не сум сигурна за доплаќање дали беше 50 или 100 евра на ден. Можеш да се јавиш на бројот за инфо, ќе ти кажат се
Да да, мислам дека е така ама сакаш да ги користиш тие попусти мора да се уплати. Безвезе и ова, демек еве ти попусти на други услуги, а доле во фуснота ѕвездички колку сакаш. 'За нив се добиваат сите услуги и комплетната грижа и пред и по породувањето.' Ова сега кога го препрочитав подобро за тие 12к не знам баш дали спаѓаат во вкупната сума, ако знае некоја нека каже.
Јас претходната недела прашав и ми рекоа дека тие треба предвреме да се уплатат за користење на бесплатни јога часови и предавања во текот на бременоста, а инаку за се друго можеш на крај после пораѓај целата сума да ја платиш
Јас се породив во Систина во петок, излегов во понеделник, не оставив аванс претходно, плаќав ехо 3000 ден до 38 нед почнав да одам од 35 недела, цтг не се наплаќа, на крај платив 122 000, 2000 беа за анализи за мене за лабораторија, за бебето не доплаќав ништо и имав можност за фенирање што спаѓа во цената за породување. Пцр платив 6000 бидејќи беше од денес за утре закажана операцијата. Во пон ќе одам за вадење на конци и преглед на бебето, кој треба да е бесплатен, но ќе видиме. Ако треба уште инфо пишете ми слободно. Бевме 2 во соба.
Честитки мајка А нели и на линкот лабораториските анализи при прием на мајката ги пишува во пакетот? Дали овие кои ви ги наплатиле се дополнителни некои?
Девојки дали може некоја што има искуство од Ремедика да ми каже кои работи ми се потребни за носење за мене и бебињата дали треба да си носам шишенца,цуцли ?
Јас си носев козметика, чешел и пуњач за мобилен. За бебињата ништо не ти треба само облека за излегување, тоа може да ти го донесат и денот кога ќе си одите.
Фалаа. Не ми спомнаа никакви дополнителни анализи, сите се направени при прием. На фактурата пишува само медицински услуги, а кога плативме рекоа дека тие пари се за мене за анализи.
Девојки, ме интересира искуство од Санте Плус во поглед на првиот час од раѓање на бебето родено по природен пат (не царски, бидејќи тогаш процедурата е друга). Дали ви го даваат веднаш да воспоставите контакт кожа на кожа, да се стави на града во првиот час бидејќи е доста битно и сл. или е како во државниве болници, се раѓа и наредно го гледаш после неколку саати?
Во Санте мојата бидејќи не плачеше веднаш, ја однесоа ја средија и ми ја донесоа по 3 мин.. Иначе немавме допир на кожа на кожа само не сликаа и толку. А во Чаир со синко да ми го ставија на гради, се погаливме го сликаа и го однесоа И двете деца ми ги донесоа во соба после 2часа