Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.424
    Допаѓања:
    38.407
    @LaDyDoLl со лесно да ти е, супер ќе поминиш сите се одлични таму. Го фалат за пораѓај многу. Ако ти треба нешто слободно пиши ми, во близина сум :) Јас ко се пораѓав само лични работи ако сакам ми рекоја за излегување да се средиш, сликаат на врата со бебуш :D друго се имаш таму. Алишта за излегување за тебе и за бебе, полнач, четка за заби и толку. Документи за на пораѓај ти требаат последните брисеви, ХИВ, Хепатит Б и Ц и картонче за крвна група. Ќе ти кажат подобро ако е сменето нешто. Ќе се гушкате за брзо :hug:

На Bilka5T, mal.ecka и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  2. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Zdravo. Nekoja sto se poragjala vo Sante skoro da mi preporaca lekar od koj e zadovolna? Se mislam za dr.Elma, pa sepak da prasam. I dali imavte skrieni trosoci okolu carskiot? Blagodaram.

3. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    390
    Девојки би можела ли некоја што се пораѓала во Ремедика да ми сподели искуство? И како се со цени, дали имаат скриени трошоци, чисто онака што да очекувам? Не знам како оди целата процедура :)
    Да спомнам и дека имам врски за на ГАК (колку лошо и да звучи ова (facepalm)), па сега не знам за каде да се одлучам. Слободно советувајте ме, иако темава е конкретно за приватна болница :)

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JovanaEs

JovanaEs Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    9

Se porodiv so carski vo Sante vo dekemvri. Carski rez dr. Elma i dr. Sinan. Od doktorite i sestrite sum zadovolna, no plativ vkupno 96 iljadi denari. Znaci, samo doagjaa bez nikakvo objasnuvanje sto i kako, mi velea deka mora infuzija za bebeto, mora terapija ova ona, a koga dojde vreme za izleguvanje zaboravia deka imalo nekoj problem. Mislam deka i nemalo potreba od carski, deka bese nivno izigruvanje za da platam povekje. Taka da ne ocekuvaj deka ke pomines so 550/850 e.

5. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.779
    Минатата недела другарка се породи царски во Санте, уште е напната. Како што пиша и членката погоре платила околу 95.000.

6. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.779
    Јас се породив во ноември. Договорен царски. Сметката рамно 2.000 евра како што си беше по ценовник. Имавме попуст една крвна слика за бебе:lol:
    Ако си имаш врски за ГАК би ти рекла да не се мислиш. Во Ремедика си беше се на ниво нема збор. Одлучи си сама согласно финансии и комфорност

На cherry89 и Калатеа им се допаѓа ова.
  7. moni49

moni49 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Дали си задоволна од Ремедика ? Јас имам закажано царски оваа недела и ме фаќа паника ми е страв

8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.012
    Допаѓања:
    21.127
    Јас се породив на ГАК без врски и поминав прилично добро. Мислам дека со врски ќе поминеш супер :)

На tina2018, cherry89 и Ani93 им се допаѓа ова.
  9. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.779
    Леле немој да паничиш, супер ќе си поминеш. Сите се позитивни нема да осетиш никаква тензија.
    Персоналот е одличен, јадење супер, хигиена безпрекорна. За доење сестрите ќе ти се посветат и без да побараш. Само со еден полнач оди си а ќе излезеш со две раце полни радост:inlove:

На Coco31 и Сара Лав им се допаѓа ова.
  10. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    390
    Мислиш дека на ГАК би поминала подобро, или заради цената во Ремедика?

11. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    390
    Кај кој доктор беше ако може само да прашам? :wasntme:

12. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Ремедика се врв. Од доктори до персонал, сестри, хигиена...се е беспрекорно. Ќе поминеш одлично нема зошто страв и паники. Нема ни да ги осетиш тие 3-4дена таму. Сестрите се сите супер, насмеани, позитивни, услужливи. За се што ти треба се тука. За бебињата се грижат одлично. Јас останав подолго време и имав прилика да ги запознаам буквално сите и немам никакви замерки:) Со лесно, ќе помине се супер:hug:

На Coco31 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.779
    Абе ако имаш врски претпоставувам дека ќе те гледаат бољи.
    Е сега Ремедика си е супер ама пак ќе кажам пак е сериозна сума. Јас викав со тие пари ќе го израснам детето ама вака да се вратам назад не би се мислела воопшто и би отишла пак.

На cherry89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    1.526
    Парите што се многу, многу се, секој си ја знае и можноста нели. А верувам и дека без врски ќе поминеш добро. Јас ќе одам без врски во Чаир. Врски нејќам од причина што на целата паника од болки и незнаење што ме чека фали пример уште доктор да не се јави или да не може да дојде. А реално за мене сите се доктори

15. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    4.626
    Јас сум невиден паничар ама знаев дека сум во прави раце таму. Не се потресувај за царскиот, поминува. Да не должам многу, сите се фини од персоналот, ама некако имаат ептен лоша организација, освен едно бањање што ми покажаа друго ништо, пресоблекување, дохрана, држење. И најважното не ме научија да дојам, а во извештаите пишуваа дека е добро. Они ќе те наместат, ама кога си сам ич не е исто. Значи немој раат да ги оставаш, ѕвони им цело време за се. ;)

16. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    4.626
    И јас имав врски на ГАК, ама некако неможев да смислам да ми се продерава некој пошто е на лоша нога станат. Докторот во Ремедика си го одбрав и така ми се поклопи. И пак да треба би одела исто. Скриен трошок немав, се си прашав и како што кажаа толку платив. Претходно одговорив, не сум задоволна ич од тоа како ме испуштија. Да не испадне не знам што зборувам, повеќе пати сум лежела во Ремедика и сум била спокојна, ама за со бебево не ме научија ништо, се беше на брзање на трчање.

На tina2018, cherry89 и Madam S им се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.844
    Допаѓања:
    13.451
    Јас со претходното породување имав врски на Клиника, но џабе, не беше на смена. За бебето ништо не ми покажаа, ми го донесоа само, ми го оставија и со инфузија и со болки снаоѓај се сама. Не ги земаат бебињата за да одмориш барем два часа. Ти си знаеш, но би те советувала приватно да одиш.

18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.012
    Допаѓања:
    21.127
    Марија Јоксимович ми ја водеше бременоста, Весна Чибишева ме породи :)

19. Enn001

Enn001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    231
    И мене ме интересира за Ремедика, таму решив да се пораѓам. Дали се има сменето нешто во однос на ковид протоколи и дали мм ќе може да влезе на пораѓај и на посети после секој ден? И дали ќе може да си го види бебчо во соба со мене или само преку стакло?

20. moni49

moni49 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    А дали дозволуваат мм да ги виде бебињата или поради ковидот е забрането?