89 300 спонтано 123 000 царски + 6300 кои порано биле капар, а сега не се одбиваат од вкупната сума и се плаќаат за подготовка/цтг/анализи во 36. недела + 2200 за пцр кој се прави во 36. недела и важи 2недели, а ако се надмине само ден два над тие 2нед тогаш се прави брз антигенски место нов пцр + од 2000 до 4000 за бебето за првични испитувања (ортопедски преглед и нешто друго што не запишав)
100 000 минимум ќе му дојде, а како тргнале ништо чудно и ова да се смени, од ракав си вадат цени секој месец. Денес прашав и во Систина, таму спонтано е 95000 + пцр уште некои 2000, ама дури и они ги смениле условите па сега цтг и прегледите вклучени во пакетот не се од 36. недела туку по полна 37. што му доаѓа практично 38. недела. Така што, “гратис” преглед ако евентуално не се породиш до тогаш ))
Имам платено од работа за породување во плодност, ама мене некако не ми е веродостојно. Дали има некоја искуство така за лечење по приватните, а да е платено со приватно осигурување?
Да јас. Имам приватно здраствено осигурување преку работа. Треба да знаеш колку ти е лимитот. Мене за царски ми покриваат 115.000 и дека се пораѓав во Систина доплатив уште 9000 за анализи што беа потребни и ковид тест.
Дали приватното осигурување ги покрива брисевите ако ги правиме на приватно? Или зависи од компанија до компанија?
Во Халк ги покриваат сите испитувања и анализи за време на бременост во износ до 400 евра. Истите треба да се прават во некои од здравствените установи со кои соработуваат меѓу кои се Систина, Ремедика, Санте Плус, Плодност…
Jas se porodiv vo Sistina minatata nedela, vo 39 nedela, ctg pravev uste od 35 nedela, nitu ednas ne mi naplatija. PSR test go plakas denta koa ti go zimaat,2000 mislam bese od denes za utre rezultati, primaat i od drugi mesta- Avicena, Biotek, Nikob... Mene se u svemu me fati 132 000, carski 120000 , na toa imav plus pregled kardioloski,.krvni analizi dopolnitelni i za mene i za bebush. Iskreno jas sum prezadovolna od celiot personal,pocnuvajki od dr.Ivanov koj mi ja vodese bremenosta i na kraj me porodi, sestrite na ginekologija i neonatalna se fenomenalni, tuka se bash za se P.s. vi posakuvam na site lesen poragaj da si imate i sto poskoro da si se gushkate so bebushite vashi
Ako imas privatno zdravstveno, treba od tamu da ti pratat mail i tamu da pisuva sto se mozes da pravis. Razlicni osuguruvanja imaat razlicni opcii i limiti.
Jas imam edno prasanje, znam deka nema poseti, ama dali dozvoluvaat da go pokazam bebeto preku staklo ili nekako ?
Само сопругот може преку стакло да го види еднаш бебето. Сега не знам може е сменато пошо глеам сегде олабавуваат мерки. Систина мислам веќе пуштаат и посети и од други, освен сопруг.
Davaat kartica za poseta,pretezno samo soprugot go.pustaag, bebus ti go nosat vo soba koga ke posakas... mene sekoj den mi doagase.maz mi na poseta i bebeto bese so nas... Ova za Sistina kazuvam,.po drugite bolnici kako e neznam