Колку пари се доплаќа во Ремедика за апартман (за 1во соба) да не знаете? И дали приватно здравствено би го покрило тоа
Може и преку ден и ноќе ако сакаш. Сабајле задолжително мора да го земат за проверка и после визита го враќаат.
Мислам дека е 50е од вечер. Приватното осигурување од Триглав не го покрива овој трошок, за другите осигурувања не знам како е.
Може, и за соблекување дури ако сакаш кај тебе ќе го соблечат само за прегледи и визита мора да го земат, иако јас кога бев барем навечер мислам повеќето ги зимаа
Тие се и уште една, Александра. Мажот само преку друг влез го пуштаа да го види бебето еднаш преку стакло.
Лани не можеше. Што плачење удрив... Ги молев и да го тестираат и во апартман да сум само еднаш да го видам поголемото а и да си го види братчето. Не само на сопругот му се јавија да се качи да го види преку стакло. @Enn001 Ноќ во апартам лани чинеше 5600 денари од ноќ... Накај 100евра.
Стварно не разбирам што им е проблемот, ај да нема гужва, посети од 200 луѓе, ама кај преку стакло, па и од друг влез и ај скафандер ако не нека им даваат. Мислам дека не е толку заштита од корона колку што они нејќат да се замараат. Во чекална пола чекаат со спуштени маски, а тие што им се правени третмани на лице се и без маски така да се надевам во скоро време ќе си ја сменат политиката...
Дали некој знае колку време важи ПЦР тест во Ремедика? И дали може да се тестираш на друго место каде што е поефтино? Мислам дека порано беше 2 недели пред пораѓај, а сега скоро знам на другарка дека и правеа дента на пораѓајот. Сега како што ги укинаа маскиве, уште повеќе ми е страв од тој тест.
Јас кога прашав ми рекоа важи две недели, а ако е штотуку истечен на пример (помине ден два по две недели), а добиеш болки не бараат нов туку прават брз антигенски. Ова ми го кажаа пред еден месец, сега можеби нешто е сменето.
Дали некој знае дали во ремедика во тие 6300 кои ги наплаќаат како подготовка за породување од 36 недела влегуваат и прегледите (ехо) по 36. недела или само цтг или па зависи од др?
Zdravo. Jas se porodiv vo avgust vo cair, imam prelosho iskustvo srekja soncevo e zivo i zdravo. Sega nekolku meseci podocna povtorno sum bremena i ushte ednas drzavno ne. Ve molam za preporaka za privatna bolnica za poragjaj i kolku e cenata grubo ako mozete da mi kazete
Така е. Во систина во документот за хоспитализациј пишува експлицитно дека деца до 12 год (мислам 12 беа, го имам сликано, ама ме мрзи да барам сега) не смеат да влезат во собата.