Јас ќе се пораѓам во Ремедика. Прва бременост ми е така што немам искуство, ќе пренесам после пораѓај Цената е околу 90.000 за спонтано породување плус 6300 што се плаќаат во 36та недела за “подготовка за породување” и во тие се вклучени сите ЦТГ и последните прегледи кај докторот што ќе те пораѓа Инаку цела бременост ја водев таму и сум презадоволна.
Симонида ме породи. Докторката е невидено срце. Јас подобра докторка немам сретнато во мојот живот. Секој ден ме посетуваше, две недели бев во болница. И кога не беше дежурна доаѓаше да ме види, а не сме ништо. Прв пат на пораѓај се видовме. Секоја препорака
Не, Симонида се погоди на смена и ме породи она Инаку јас се породив пред време и немав Цтг. Ти велам прв пат на пораѓај се видовме и на сите ќе кажувам колку ми помогна при самиот чин на породување, што се породив со 2,3 напона и тоа поради компликации несмеав да примам ниту епидурална ниту спинална. Секоја препорака за докторката
И јас сум од Симонида препрезадоволна. И бременост ми водеше и ме породи. Нема да згрешиш само со време закажи и договори се, многу е гужва кај неа.
Да да. Или на трет скрининг па да продолжиш кај неа или во 36 недела кога ќе почнеш со цтг. Термини пуштаат на 15 во месецот и одма се пополнуваат за кај неа. Ѕвони ти и 2-3 дена порано од 15ти кога ќе треба да закажуваш.
Znaci megju sistina i remedika, od remedika ste pozadovolni. A za doktor da ja baram afrodita ili simonida. Kazete kolku plakjavte za skrininzite?
Ke mozes li da objasnis zosto preloso iskustvo? Jas sakam vo cair da se poragjam, sega me zamisluvas. Koj doktor te poragjase?
Членката мислеше да закажеш преглед, не пораѓај На 15ти во месецот ги пуштаат термините, а кај докторката има гужва, па со време да си закажеш преглед.
Se poragjav tri dena vo avgust. Nemavme nikakvi vrski, doktor ne dojde da me vidi. Koga se poragjav ve ostavija sama, znaci skroz sama, deteto ne bese spusteno dovolno a vekje bev 10 prsti. Placev na cel glas, na boks molev nekoj da mi pomogne, imav komplikacii, primiv 3 provokacii, 2 infuzii, 4 inekcii. Doktor se pojavi koga se vkluci alarmot kaj mene i pocnaa da se gubat vitalni znaci, odnosno ne doktor tuku sestra da proveri dali e alarmot na mojot boks ili nekoj izvadil ctg. Po poragjajot nikakov sovet za bebeto, imase zoltica, nemav mleko od se sto se sluci celi 30 dena. Ova e kratka verzija, mnogu kratka verzija. Tamu beshe nekoj si mladen i edna plava doktorka. Im posakuvam da im se vrati se shto napravija
Navistina mi e zal za toa sto si morala da trpis, stvarno e necovecki od nivna strana, ama ete srekja dobri ste so bebeto. Jas pa ovde citav deka toj dr. Mladen e dobar, se falat od nego, ma da jas bi sakala kaj Ilievski, ama sega me fakja strav. A za sestrite osven na operativno oddelenie, drugite se katastrofa, toa znam. Fala ti sto spodeli i izvini ako te navrativ na loso sekjavanje.
Znaci postrashno ne mozeshe da bide. Imase edna devojka so mene vo soba detenceto i povrakjase mnogu, tri dena i vikaa nishto nishto, i na kraj ne ja otpishtija ispadna deka imalo srceva mana. Ne shtancaa kako kucinja, ova beshe periodot t. E. Denta koga gi vovedoa zadolzitelnite testovi i ne primaa pacienti po drugi bolnici vo avgust. Beshe horor, eve 7 meseci ne mozam da se smiram ni jas ni semejstvoto