Дали во Систина после 37 недела ви наплаќале за ехо ако сте воделе бременост таму? Мислев дека последните недели не наплаќаат ехо и цтг и дека тоа е вклучено во цената за пораѓај, но на информации ми кажаа дека ехо наплаќале секако по 3300, а цтг не...
Дали некоја плаќала пораѓај со приватно осигирување преку Кроација? Ме убедува мм дека треба да платиме прво, па после да ни ги рефундираат парите. Рано е уште за да прашувам таму или во болницата, ама ме интересира дали е така или тие плаќаат директно колку што ни покрива осигурувањето?
Од кога ехото е 3300 ?Пред 7 месеци плаќав 2800 секој преглед.Последните два не платив ништо 36-37 ма недела,бидејки одев само на брзинка да видиме плодова вода и цтг.38 ма се породив со договорен царски.
Од Нова Година наваму ги поскапеа,прво 3100, сега 3300. Се надевам дека нема последните 3-4 недели да дадам уште 200е, зошто секоја недела се оди, стварно претераа ама некако касно ми е да сменам за Ремедика сега во 37 недела, цела бременост ја водев овде...
Многу безобразно, мораш да изреагираш. Тоа се контролни прегледи, крај краева не мора да те гледат на ехо, доволно е цтг.
Секоја недела ли ти прват ехо во 9ти месец? Мене во Ремедика ме гледаше ако му е сомнително цтг инаку не. Али 100 пати бев на цтг и не ми наплатија. Може да не мора ехо.
Во 36 да ми правеа ехо, за понатаму не знам, ќе видиме наредна недела, може како што велиш нема да има потреба
Покачено е. Сега е 3.300 ехото, а пораѓајот е покачен за 5.000 денари. Претеруваат искрено. А се чудам зошто наплаќаат ехо ако си водел таму бременост.
Мачиња дали некоја знае колку е цената за породување со царски рез/целосна анестезија во плодност, и испитувањата за бебето и дали прават пцр сеуште пред приемот?
Јас сум осигурана преку кроатиа Се породив, им се јавив им кажав дека сум породена и они со болницата си комуницираа, исплатија колку треба Јас не ни знам колку е платено, битно беше во сумата што бев осигурана Имавме платено само 3 4 месеци, зошто во 5ти месец се осигурав
Јас мислам дека така функционираат сите осигурителни. И јас имав осигурување од Еуролинк, плативме (Ремедика се пораѓав) и после ни рефундираа.
Јас сум преку Еуролинк, они си го платија износот што го покриваат, јас само доплатив. За во Систина зборам
Прв преглед Систина 3 300. Денес бев на второ цтг не платив ништо. Следно после пораѓај пакетот се плаќа. Така беше и пред 3ипол години, само првиот преглед 1000ка поефтин, а пакетот 24 000 поефтин.
Јас сега сум преку нив. За прегледите ни ги рефундираат, а за пораѓај ни рекоа кога ќе одиме накај болницс да им се јавиме.
Здраво јас имам прашање и која би можела да сподели искуства од Санте Плус. Јас како доктор би го одбрала Божидар Бошковски но сепак ме интересираат и вашите мислења ви благодарам многу.
Дали сѐ уште прават пцр тест при прием во приватните или со укинувањето на мерките и тоа правило (ќе) се укинува?