Женски се мислам за пораѓање и водење бременост помеѓу Ремедика и Систина, искуства, мислења? И ме интересира повеќе за осигурителните компании што рефундираат средства за пораѓај. Како оди? Може ли сега да се осигурам трет месец сум и дали месечно плаќате сума за осигурување?
Јас минатата сабота прашав во Систина, ми рекоа дека таму прават пцр тест, па да се надеваме дека кога ќе дојде ред да раѓаме нема да важи.
Во однос на прашањето за приватно здравствено, за да ти следи рефундација за породување мора истото да е направено најмалку 1 месец пред да забремениш. Ова е тоа што јас го знам и логично е да е така бидејќи годишно приватно здравствено е до кај 300 евра, а пораѓај во Систина или Ремедика е од 1500 евра па нагоре. Ако грешам нека ме поправи некој Во однос ма следење бременост во Систина или Ремедика, искрено мислам дека нема некои преголеми разлики. Секоја од нас има некоја преференца, но лично сметам кај и да одиш нема да погрешиш. Ако ти е мнооогу битно и партнерот да е со тебе на прегледи, тогаш Систина. Јас конкретно сум во Ремедика и сум задоволна до сега.
Провери во Сава, мислам дека иако си бремена може да се осигураш ама за бременост/пораѓај ти следуваат максимум 60.000ден, остатокот ќе треба сама да си го доплатиш.
Денес ме пуштија. Имав сертификат за прележаност од задњи 6 месеци. Не ми правеа пцр. Само брз како од аптека, нема на сметката ништо за ковид.
Јас во 5ти месец се осигурав во кроатиа и тие директно исплатија на болницата, јас не платив ништо Месечно се плаќа во зависност од пакетот што ќе го избереш
Точно така јас сум преку халк банк осигурана и за пораѓај важи после 8 месеци од уплаќање на осигурањето
Не знам. Отпосле ми текна, не ни помислив на ковид тест искрено, па не ни прашав. Пошто итно ме примија, требало рапид пцр или сертификат за прележаност. Имав сертификат, па мислев обичен пцр ќе ми направат зашто и сама во соба ме сместија. Никој не спомна ништо, па ни ја.
Исто и јас се породив пред 2 недели во Систина, бидејќи имав прележано корона во јануари можев со сертификатот и брз тест, со сертификатот може брз тест, но доколку немате прележано корона тогаш мора пцр тест, барем така беше цимерката имаше направено
Ние во петокот бевме на скрининг во ремедика, Афродита пак го пушти маж ми внатре. Сестрите секогаш кажуваат без придружба, ама јас си препрашувам и доктор секогаш и повеќе пати разчични доктори го пуштиле. А глупо е што сеуште им важи таа мерка. Ве читам за тестовите, на 11ти април правев серклаж и ми бараа пср за прием. А имам прележано во февруари, не ми спомнаа ништо дека може и со сертификат. Освен ако не смениле нешто во меѓувреме. За ремедика зборам ова.
Маж ми колку се нервира ќе ги отепа мислам ама колку што гледам до докторот е едни пуштат едни не, јас кај Котларова таа не пушта. Ептен се смешни
Јас па бев надежна дека и на породувањето ќе присуствува, таман стивна коронава, тоа ни на скринингот изгледа нема да влезе следна недела Тоа е единствената причина што ми е криво што ја избрав Ремедика место Систина, ама па сега некако веќе касно ми е да мењам :/
Мене никој не ме пуштил до сега. Ни Котларова еднаш на дежурство, Петрова па не ни прашувам веќе. Јовановски имал бебе се плашел абе аман. Онојпат кога бев на скрининг и Афродита беше и таа не пушти маж а нешто беа испаничени плачеше девојчето Глупости им викам на сестрите , прашај го докторот ми вика А знаат да кренат цени