Јатрва ти царски се породила? Јас како што читам Санте има понуда 550 евра спонтан пораѓај, а некои доплаќаат плус 1.000 евра без никакво објаснување. Епа извини, но тоа е преголема сума за скриени трошоци.
Па ок, ама не платила 200.000 денари. Значи секаде ќе имаш плус пари, но 800 или 1.000 евра плус нема секој во моментот.
А ти плати 1000 евра плус или од рекла казала? И со мене имаше една жена природно се породи 550 евра пакетот Плати 850 евра И на пултот објаснија зошто е толку
Братучетка моја плати. И она ми кажа дека и нејзината цимерка или некоја што плаќала пред неа ( не ја сфатив убаво)платила плус. Значи таму сите плаќаат повеќе. А јас Санте никогаш не би отишла на пораѓај.
Ај вака да слушнеме искуства и од тие што се имаат породено во Систина или Ремедика. Еве на пример Систина царски е 125000ден моментално. Дали во таа цена е клучно терапија ако треба за бебето или за мајката или и таму се доплаќа тоа плус.
Јас доплатив само лабораторија од 1500 денари (кс,хемостаза). Терапија немав за бебе, а за мене инекции, клексани и штотијазнам боцки се во пакетот.
Дајте бе веќе со овие рекла казала муабети од на братучетка, комшиката епа нејзина золва колешката. Работата е да одиш кај доктор на кој имаш доверба, па овде секој различно си прошол дал било Систина, Санте или сл. Јас верувам само на личност од лично искуство и после процесирам од моја перцепција. Некој паѓа у транс дека во Чаир е топ, на некоја и тесни и биле гаќите во Систина и ги хејта.Секој одлучува од своја перцепција и приоритети. Членката со рефератите за Санте имаше два поста во цел форум, специјално злаченета ваљда за "свое" мислење за Санте, епа извинете ама скроз не е и верувам, на приказната. Ете тоа е мојата перцепција. Затоа дали Санте, манте шо и да е, ќе си барате доктор на кој ќе му верувате. Ќе слушнеме мал милион искуства за секоја болница, породилна приказна и сл.
Јас можам моето искуство да го кажам за Систина, скриени трошоци немаше, 90.000 беше природен пораѓај , плативме 94.000, 2.000 за мене лабараторија и уште 2.000 тест за корона, за овие трошоци бевме известени и пред прием. услуга презадоволна, Санте што се имам прочитано овде никогаш не би стапнала
Слободно тагни ме. Да, јас кажав за моја братучетка што сме ко сестри. А ти ем не веруваш на муабети од тетки, братучетки, но не веруваш ни на личност од свое искуство. Инаку за Санте има многу негативни коментари низ цела тема, прочитај. Поздрав.
Како може да е 550 евра ако доплатиш 300 на таа цена? Зошто го ставаат дека е 550? И како може после пораѓај да објаснат? Ако не објаснат нема да плати? Не сте ми јасни со бранење на приватните болници.
Воопшто не ги бранам Само никој незнае што може да се деси после пораѓај Плус пред пораѓај се потполнуваат документи обрасци каде стои убаво дали сакате да се грижат тие за бебето доколку нешто се случи или не и дека тоа се доплаќа И неможе да стават 1500 евра пример за природен порѓај и да биде вклучена антибиотска терапија и сончање на бебето од жолтица или што ти јас знам кога кај секое бебе не се јавува жолтица или нема потреба од терапии
Мене луѓе што работеле таму а ми се блиски не ми ја препорачале болницата. Посебно не ако си со некој ризик. После сите киксови кои ги имам слушано за Санте, јас лично не би одела таму ама секој си расудува и си одлучува за себе. Не велам дека другите приватни болници се совршени ама за ниту една друга немам слушнато толку негативни искуства како за Санте.
Од она што успеав по телефон/меил да се распрашам цените се вакви (слободно некоја членка нека ме корегира): Систина Спонтано 95.000 Царски 125.000 PCR тест 2.000 Дополнителни анализи за бебе:околу 8.000 ден Не ми е јасно колку се плаќа за подготовка кога ќе се оди за прв пат за цтг во 9-ти месец. Ми дадоја директен локал за подетално меѓутоа никој не се јавува Ремедика Спонтано 89.300 Царски 123.000 PCR тест 2.200 Подготовка - 6.300(тие не се одбиваат од вкупната сума туку е како засебно -за ЦТГ, контроли во 9-ти) Дополнителни анализи за бебе: 2-4000 ден
Во Систина не се плаќа за подготовка. Прегледи се плаќаат пред 36та недела, од 36та не се плаќа ни преглед ни цтг. Ако не водиш таму бременост, а почнеш од 36та да одиш, тогаш само првиот преглед се наплаќа регуларно (мислам околу 2500 платив пред 9 месеци).
@Joraa Повели Членката има убаво пишано за трошоците во Ремедика. А инаку до сега сум презадоволна од се. Ќе пишам искуство од пораѓајот после среда
Site imaat raZlicno iskustvo nezavisno dali e sistina remedika Ili sante Ili pak drzavna Cair, samo ke kazam gospod da bide so nas I so lesno da pomine site se e gospodova rabota da sme si zdravi zivi nie I bebencata