Пиши му на докторот што сакаш да те пораѓа , договори се. Ама знам дека во 36та се оди на преглед те гледаат мислам на ехо, цтг, крв ти зимаат. И плаќаш 6 000
Јас на второто ЦТГ оставив капар, тогаш ми земаа и крв и прашалникот го одговарав. Мене не ми правеше ехо, дури на третото ЦТГ ама набрзина беше, рече дека не му е битно ехото сега.
Да бараш 6000 не се малку за 4-5 пати до пораѓај цтг како што не влегуваат сега во пакетот Брисевите барем влегуваат во оваа сума или и тие се доплаќаат?
Мене ми рече во 28ма да ги направам така да сиг. не спаѓаат. Баш со маж ми збориме кај они се “принц и принцеза” нема посети, не пуштаат маж, нема ништо а качиле цени има да си барам и анестезиолог и све. И тоа маж ми јасен и гласен он ќе подвикнел демек маж
Хахаа па стварно ко во Белата куќа да одиш А 2 мои другарки сега што се трудни на прегледи со мажите биле. Едната кај Симонида другата кај Петрова. Као протоколите им биле дека уште не смеат сопрузите да влезат ама и нив (на докторите) им нема веќе логика па пуштаат. Бог да чува се. Сите болници веќе пуштаат и посети, само во Ремедика строги мерки, не ми е јасно што се занесуваат згора на тоа и поскапени цени
Се подразбира анестезиолог мора да има на смена, членката мислеше она да си избере и анестезиолог, да не е тој што е на смена ако не ѝ одговара
Да си го барам Звонко мислев, оти еден со првото дете неколку пати ме боцкаше и страшно ме болеше боцкањето
Devojki dali znaete vonkoja bolnica primat da te porodat pred 34 nedela? Vcera vo re medika mi rekoa deka tamu posle 34 primat ? Sum so skraten cerviks pa tesko deka ke isteram do tamu i za sekoj slucaj da znam…
Мислам дека можеш Систина ама не знам колку ќе искочи сметката на крај, прашај си убаво. Оди на гак ако финансиите се проблем.
Јас исто како @Jana06 имам слушнато дека во Систина третманот на предвремено родени бебиња е ужасно скап, така да ако си спремна финансиски оди, ако не најсигурно ти е на ГАК.
Од приватните Систина прима пред 34та недела. Друга опција ти е ГАК. Само мирување и слушај ги докторите, може да истераш до 34та па и повеќе.
Јас исто се распрашував... од приватниве само Систина прима ама 1 ден во инкубатор е од 250 до 500 евра така да се решив за државна иако не сакав..
Of lele veruvajte samo od ova se plasam za ova pusto predvreme raganje, ne bi mu ja sakala na nikoja majka nitu mene da se se ragame i da ostavame bebusite tamu nie da se vratime doma .. mislam pred vrata tuka ke spijam
Abe vo ova vreme kaj sto sme sega koj e dobro finansiski osven politicarite haha,,, ama pak si vika ako e za bebusot podobro sistina po opremena ako i kredit ke zemam samo da e dobra