Јас мислам дека немаш потреба од тоа. На гак имаат одлично искуство зашто сепак најголем дел од предвремено родени бебиња се таму, моја роднина исто беше во таква ситуација и се помина добро на гак. Вие си знаете најдобро, ваша одлука е ама нема да згрешиш кај и да одбереш. Секако после и бебето си има свои потреби, а сега знаеме колку е се прескапо.
Мисли позитивно и одмарај максимално. Јас од искуства на други имам слушано дека на ГАК биле најстручни за предвремено родени бебиња ама сепак одлуката на крајот е твоја и на сопругот.
Од искуство ти кажувам дека ГАК се исто добро опремени во тој дел, бебињата ја добиваат потребната грижа.
Не се секирај политичарите кај имаат, кај ништо не плаќаат Него кај нас се да е добро, па нив ич не ги мислам
Ne ne , od 21 nedelea sum na strogo miruvanje ama ete na sekoj pregled sto odam kratko i pokratko e . Imam i golem funneling i vcera veke do konec bese sve samo toj sto drzese
Во систина лани беше 500 еур од ден за бебе во инкубатор. Можеш да се породиш таму па да го префрлиш бебето од таму на гак ако немате доволно финансии.
Nekoj sto se porodil skoro remedika sistina da kaze kako e za poseti. Plodnost bev na pregled nikoj ne nosi maska nitu pacienti nitu doktori.
Во Ремедика сите носат маски и нема посети. Не сум породена скоро ама вчера зборев со докторката и нејзе и е смачено од маските. Систина мислам има посети уште од лани.
Тие што се пораѓавте во Ремедика природно, дали има некој породен кај Ефремовски и дали докторот ви ја извади плацентата? Јас со првото се породив на Гак, ама од кога излезе бебето докторот си отиде и остави акушерката да ми ја извади плацентата. И од тогаш почна хоророт...
Каков хорор, имаше компликации? Јас имам кај него договорено природно, би сакала да знам што се случило. Имам 2 3 искуства, сите добро поминале кај него, сум слушнала дека другите доктори го викаат него за помош при компликации, се случи на една моја блиска.
Имав многу компликации и одвај ми го спасија животот, ама не кај него, туку на Гак. Сега со второто планирам кај него, па затоа прашувам. А како се договори дека он ќе те пораѓа? Јас одам кај него на прегледи, претпоставувам кога ќе влезам во 9ти (ако стигнам до таму) треба да му кажам?
Аа лошо те разбрав, мислев тој си заминал. Одев цела бременост на прегледи, и негде 33 го прашав како е постапката за пораѓај, ми рече чекај пиле рано е, ќе се спремиме има време. После 35 ми рече на ЦТГ да почнам и ме договара за секое наредно, 36та недела направивме предпородилна подготовка и еве сега рече ќе чекаме до крај бебе да излезе, јас сакам природно, 38+1 сум денес.
Супер, со лесно нека ти е, па ќе пишеш како си поминала кај него Јас имам уште време, 27+5 сум, ама од трауми си прашувам уште сега
Не се грижи, јас се изнаслушав муабети како можело да има компликации и на приватно, бла бла, ама едно знам, доктор тука никогаш нема да те остави без надзор и нега. Да, може се' да се случи, ама не е исто ако реагира за 3 минути и за 30, како што е случај во државна. Да не зборувам за односот, кој за мене лично е многу битен, верувам дека психички добро ќе ми делува во тие моменти. Мене ми беше чудно дури и на ЦТГ толку рано што ме викна, знам на државна дури 38ма негде, ама ете се гледа внимаваат.
Имам закажано следен преглед во Ремедика во 35+1. Ќе ме рачунаат за подготовка или подготовката им почнува од полна 36. недела па на даље?
Јас денес во 35та бев на цтг и не ми наплатија а за подготовка ми рече во 36та да дојдам. Ако си одиш регулар кај докторот остави го капарот поарно , ако веќе сака да ти наплати. Ако ме гледаше денес и на ехо и ако ми наплатеа ќе им речев така, нема смисла за некој ден пак 6000ки да давам
Јас се породив царски, Јовановски и Ефремовски ме пораѓаа и ми оставија парчиња плацента, поминав голгота, и од преголем стрес добив и автоимуно заболување.Јас го кривам Јовановски пн беше главен и кај него одев предходно.