Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас мислам дека немаш потреба од тоа. На гак имаат одлично искуство зашто сепак најголем дел од предвремено родени бебиња се таму, моја роднина исто беше во таква ситуација и се помина добро на гак. Вие си знаете најдобро, ваша одлука е ама нема да згрешиш кај и да одбереш. Секако после и бебето си има свои потреби, а сега знаеме колку е се прескапо.

На H.VAGA, Joraa и Tiny Love им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Мисли позитивно и одмарај максимално. Јас од искуства на други имам слушано дека на ГАК биле најстручни за предвремено родени бебиња ама сепак одлуката на крајот е твоја и на сопругот.

На Joraa и Jana06 им се допаѓа ова.
  3. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Од искуство ти кажувам дека ГАК се исто добро опремени во тој дел, бебињата ја добиваат потребната грижа.

На Joraa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.153
    Допаѓања:
    13.942
    Не се секирај политичарите кај имаат, кај ништо не плаќаат :)
    Него кај нас се да е добро, па нив ич не ги мислам

5. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    952
    Ne ne , od 21 nedelea sum na strogo miruvanje ama ete na sekoj pregled sto odam kratko i pokratko e . Imam i golem funneling i vcera veke do konec bese sve samo toj sto drzese

6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    4.900
    Во систина лани беше 500 еур од ден за бебе во инкубатор. Можеш да се породиш таму па да го префрлиш бебето од таму на гак ако немате доволно финансии.

7. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.919
    Која недела си сега? Ќе биде се добро:l:

8. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    952
    Deneska sum polno 29 i ponedelnik mi zakazia da primam inekciite za zreenje, fala ti ❤️

9. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    247
    Nekoj sto se porodil skoro remedika sistina da kaze kako e za poseti. Plodnost bev na pregled nikoj ne nosi maska nitu pacienti nitu doktori.

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Во Ремедика сите носат маски и нема посети. Не сум породена скоро ама вчера зборев со докторката и нејзе и е смачено од маските. Систина мислам има посети уште од лани.

На eli25 и simplegirll им се допаѓа ова.
  11. Mane Koce

Mane Koce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    97
    Тие што се пораѓавте во Ремедика природно, дали има некој породен кај Ефремовски и дали докторот ви ја извади плацентата? Јас со првото се породив на Гак, ама од кога излезе бебето докторот си отиде и остави акушерката да ми ја извади плацентата. И од тогаш почна хоророт...

12. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    7.163
    Каков хорор, имаше компликации?

Јас имам кај него договорено природно, би сакала да знам што се случило.:|

Имам 2 3 искуства, сите добро поминале кај него, сум слушнала дека другите доктори го викаат него за помош при компликации, се случи на една моја блиска.

13. Mane Koce

Mane Koce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    97
    Имав многу компликации и одвај ми го спасија животот, ама не кај него, туку на Гак. Сега со второто планирам кај него, па затоа прашувам. А како се договори дека он ќе те пораѓа? Јас одам кај него на прегледи, претпоставувам кога ќе влезам во 9ти (ако стигнам до таму) треба да му кажам?

14. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    7.163
    Аа лошо те разбрав, мислев тој си заминал.
    Одев цела бременост на прегледи, и негде 33 го прашав како е постапката за пораѓај, ми рече чекај пиле рано е, ќе се спремиме има време. :D

После 35 ми рече на ЦТГ да почнам и ме договара за секое наредно, 36та недела направивме предпородилна подготовка и еве сега рече ќе чекаме до крај бебе да излезе, јас сакам природно, 38+1 сум денес.:)

15. Mane Koce

Mane Koce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    97
    Супер, со лесно нека ти е, па ќе пишеш како си поминала кај него :) Јас имам уште време, 27+5 сум, ама од трауми си прашувам уште сега :(

16. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    7.163
    Не се грижи, јас се изнаслушав муабети како можело да има компликации и на приватно, бла бла, ама едно знам, доктор тука никогаш нема да те остави без надзор и нега.
    Да, може се' да се случи, ама не е исто ако реагира за 3 минути и за 30, како што е случај во државна. Да не зборувам за односот, кој за мене лично е многу битен, верувам дека психички добро ќе ми делува во тие моменти.

Мене ми беше чудно дури и на ЦТГ толку рано што ме викна, знам на државна дури 38ма негде, ама ете се гледа внимаваат.

На V.N. и Mane Koce им се допаѓа ова.
  17. Mane Koce

Mane Koce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    97
    Некој што веќе има искуство со породување кај Ефремовски да сподели?

18. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    Имам закажано следен преглед во Ремедика во 35+1. Ќе ме рачунаат за подготовка или подготовката им почнува од полна 36. недела па на даље?

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Јас денес во 35та бев на цтг и не ми наплатија а за подготовка ми рече во 36та да дојдам.
    Ако си одиш регулар кај докторот остави го капарот поарно , ако веќе сака да ти наплати.
    Ако ме гледаше денес и на ехо и ако ми наплатеа ќе им речев така, нема смисла за некој ден пак 6000ки да давам

На Трепетлика и Coco31 им се допаѓа ова.
  20. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    4.900
    Јас се породив царски, Јовановски и Ефремовски ме пораѓаа и ми оставија парчиња плацента, поминав голгота, и од преголем стрес добив и автоимуно заболување.Јас го кривам Јовановски пн беше главен и кај него одев предходно.